Naar de webwinkel Hoofdmenu Privacy Vrijwilligers Therapeuten Leden menu


York-onderzoeker gaat het geneeskrachtig potentieel van een Oost-Aziatische boom bestuderen

Dick Schrauwen [1]

Aan een onderzoeker van de Universiteit van York is een ĎFuture Leaders Fellowshipí toegekend door de organisatie ĎUK Research and Innovation (UKRI)í [2] om te onderzoeken hoe een kleine boom afkomstig uit Oost-AziŽ kan helpen bij het maken van nieuwe medicijnen.

Dr. Benjamin Lichman - werkzaam bij de afdeling Biologie van de York University [3] - gaat het geneeskrachtig potentieel van een Oost-Aziatische boom bestuderen - een boom die vooral bekend staat om zijn glanzend blad maar die ook een reeks opmerkelijke en complexe stikstofhoudende chemische verbindingen (alkaloÔden) [3] produceert.

Deze chemicaliŽn hebben een ander karakter dan andere, bekende chemicaliŽn afkomstig van planten, dieren en microben. Die unieke verbindingen hebben bewezen antikanker- en antihiv-eigenschappen. Dit wijst op het potentieel (van de boom) voor medicinaal gebruik.

Chemische machines

Dr. Lichman zei: "In dit project willen we begrijpen hoe Daphniphyllum macropodum [5] zijn complexe alkaloÔden maakt. Door deze kennis krijgen we toegang tot de unieke chemische machinerie die in deze bomen wordt aangetroffen. Deze kennis zal ook helpen om in de toekomst andere complexe moleculen te maken.

Lichman: "We zullen ook methoden ontwikkelen voor het produceren van grote hoeveelheden van de alkaloÔden met behulp van andere organismen zoals tabak of gist. Met die methoden kunnen we genoeg chemicaliŽn aanmaken om te bepalen of ze een therapeutisch potentieel hebben - bijvoorbeeld als antibiotica of in chemotherapie ".

De toegekende `Future Leader Fellowship` verschaft Dr. Lichman de middelen om dit ambitieuze, langdurige multidisciplinaire project op te starten.

Verwijzingen

[1] Bewerking van onderstaand persbericht
- https://www.york.ac.uk/news-and-events/news/2019/research/uncover-medicinal-properties-of-unusual-tree/

[2] UK Research and Innovation Future Leaders Fellowships
- https://www.ukri.org/funding/funding-opportunities/future-leaders-fellowships/

[3] Afdeling Biologie van de York University
- https://www.york.ac.uk/biology/

[4] AlkaloÔden
- https://nl.wikipedia.org/wiki/Alkalo%C3%AFde

[5] Daphniphyllum macropodum
- https://en.wikipedia.org/wiki/Daphniphyllum_macropodum

 

Mei 2019


Op zoek naar een natuurlijke multivitamine?


 

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.

 

 

 

 

Informatie


Maandag - Vrijdag
9.00 - 13.00 uur

0346-330038
Of per email:
info @ ugamedia.com
 

 Leefbewust winkel