Werk op de boerderij kan de geestelijke gezondheid van veteranen verbeteren

WILEY

Volgens een recente studie verbetert de verzorgingslandbouw - gebruik van boerderijen en landbouwlandschappen om geestelijke en lichamelijke gezondheid te bevorderen - het welzijn van veteranen.

Bij zorgbedrijven nemen individuŽn deel aan verschillende tuinbouwactiviteiten en leren nuttige vaardigheden binnen een veilige gemeenschap en een groene omgeving, een omgeving die het mentaal en maatschappelijk welzijn verbetert.

In de studie rond 5 veteranen uit buitenlandse oorlogen (4 mannen, 1 vrouw), verbeterde de zorgboerderij de levensstevredenheid bij 3 deelnemers en het optimisme over de toekomstige tevredenheid bij 2 van de deelnemers. Men constateerde ook dat het eenzaamheidsgevoel daalde bij 2 deelnemers.

De bevindingen ondersteunen het gebruik van zorgboerderijen als een behandeling voor veteranen en voor personen met geestelijke problemen.

"Farming fungeert als een soort losse groepstherapie - de veteranen werken samen met mensen die ervaringen hebben gehad die alleen degenen die een oorlog hebben meegemaakt, echt begrijpen", schrijft dr. Arie Greenleaf, medeauteur van het artikel in Journal of Humanistic Counseling.

"De boerderij biedt een ruimte die ze nodig hebben om te genezen, een ruimte waar ze het leven kunnen omarmen in plaats van het te vernietigen. Voor veel veteranen is het verwerken van de ellende die zij in een oorlog hebben meegemaakt niet eenvoudig.Ē

Vertaling: Lia Keizer


Naar het overige nieuws en artikelen van vandaag


Omega 3 algen

Multivitamine

Spirulina

Probiotica