Column Pauline Laumans - Donorschap 18 jarigen


Geweldig al die 18-jarigen horen er in een keer bij! Ja, als prille volwassenen worden ze benaderd om donor te worden en vooral stamceldonor. Inderdaad stamcellen van jonge mensen zijn waarschijnlijk beter dan die van de oudere medemens. En ja, het is natuurlijk nobel om aan je medemens te geven.

Wat stoort is dat een kwetsbare groep wordt benaderd. Ze moeten nog veel over het echte leven leren en dus over leugen en bedrog.

Verder wordt het zo simpel voorgesteld. Even wat inspuiten opdat meer stamcellen worden aangemaakt en dan geeft u wat bloed en daarmee redt u mensen. Het reli of liefdadigheidsprincipe ten top.

Wat de stof voordat donorschap kan plaatsvinden doet met de donorgever wordt niet genoemd of anders wel gebagatelliseerd. We weten echter dat als je ergens iets toevoegt er elders iets vermindert. Het zogenaamde waterbedeffect.

Maar ach, wat kan dat het ministerie schelen. Op korte termijn goede sier behalen en geld verdienen en wat er later gebeurt met deze gevers, ach dat zien we later wel. Dat nu is de boodschap van het ministerie.

Voor de bewuste medemens speelt nog iets heel anders. Immers de natuur selecteert en laat de zwakke vroegtijdig sterven opdat er geen nakomelingen komen. Daar leert dit wezen van en komt bewuster terug. Door inmenging van de mens worden de drie grote natuurwetten met voeten getreden. Dat getuigd dus niet van enige bewustwording en verantwoordelijkheid en dus degenereert de mens.


Omega 3 uit algen

Natuurlijke multivitamine

Earthrise Spirulina


Naar het andere nieuws van vandaag