Extroverte mensen of clowns


Knieval voor energiezuigers 8 - Column Pauline Laumans

Zelf vind ik extroverte mensen erg aangenaam althans als ze iets extroverter zijn dan introvert.

Er zijn echter uitzonderingen. Daarbij gaat het om mensen die zich extrovert gedrag aanmeten. U kent ze vast wel, mensen die in gezelschap er alles voor doen om erbij te horen, geliefd te zijn, sympathiek gevonden te worden. Ze staan altijd voor iedereen klaar en doen zich beter voor dan ze in werkelijkheid zijn omdat ze er alles voor over hebben om de ander te behagen of tegemoet te komen.

In de oosterse geneeswijzen omschrijven ze het als clownesk gedrag wat bij het gebied van het hart hoort. Te weinig ruimte in hun borstkas voor zichzelf en om hun eigen leven te leven. Vaak hebben ze het hoogste woord en zijn erg aanwezig in gezelschap. Ze laten daarbij geen of weinig ruimte voor de ander en worden zelfs boos als die ander hun eigen ruimte opeist. Let wel het gaat hier om stelselmatig gedrag.

Ze zijn een soort opgeblazen ballon die door het leven zweven in plaats van met beide benen op de grond te landen en hun eigen leven te leren leven.

Hun overdreven hartelijkheid of gezelligheid is een groot masker dat vroeg en laat valt. Ze leven niet vanuit hun buik daar waar het gevoel zit en laten de ander feitelijk in de kou omdat ze niet vanuit gevoel leven, maar vanuit hun hoofd.

Daarmee zuigen ze, vaak onbewust, de energie weg bij de mensen om hen heen.


Nuttige links

- Bezoek ook eens de Leefbewust natuurwebwinkel
- Ontdek onze honderden thema pagina's
- Overzicht lezingen en lesdagen - Edusana.nl
- Overzicht evenementen, beurzen en uitjes in Nederland

- Leden : download nu alle thema dossiersTerug naar het hoofdmenu

 

 

Volg onze nieuwtjes en videos via de RSS of de sociale media