Eenzaamheid, een hedendaagse ziekte


Auteur: Pauline Laumans

Ja, je leest het goed eenzaamheid is een ziekte. Waarom?

Het antwoord ligt in het feit dat veel mensen tijdens hun leven niet meer leren om te leven. Ze leren niet meer tegen verlies te kunnen, ze velen geen tegenslag meer, ze moeten meteen krijgen waar ze hun zinnen op hebben gezet en oh wat een lijden kennen deze mensen. Als ze dan niet in de spiegel leren kijken en alleen maar mensen om zich heen hebben die hen versterken in dit gedrag of hen zielig vinden, dan ontaard dit in heel ziekelijk gedrag.

Zo is er ook het levensaspect om jezelf te leren verwezenlijken of anders gezegd, jezelf te realiseren. Dit betekent dat je jouw innerlijke zelf moet leren kennen en de weg van je ziel moet leren volgen. Zo staat het ook in alle heilige boeken.

Maar ja, dat pad is moeilijk omdat in de huidige tijd velen dit pad als belachelijk beschouwen of ze niemand kennen die hen hierbij kan helpen. Dat is vreemd want sinds 1980 is er op hoog niveau daartoe de mogelijkheid om dit pad in enkele jaren te leren lopen. Dat kan geen religie ze nadoen.

Wat is gezonde eenzaamheid?

Zo is eenzaamheid zowel een als samen met je innerlijke zelf. Het is een samenheid een verbondenheid tussen je uiterlijke ik en je innerlijke ik. Of anders gezegd tussen wie jij denkt dat je bent en je innerlijke zelf.

Je bent nooit alleen. Er is die diepe innerlijke kracht van je innerlijke zelf dat je de weg wijst, je bijstaat in moeilijke tijden. Het enige wat je tijdens je leven moet doen is jezelf te herkennen, te ontdekken, te ontmantelen door aangeleerd gedrag los te laten.

Wat is ziekelijke eenzaamheid?

Ziekelijke eenzaamheid is zelfbeklag van hen die nog moeten leren wat leven betekent. In dat langdurige proces kunnen ze ondersteunt worden met het homeopathische middel aurum, voor sommigen kan phosphoricum uitkomst bieden. Herstel vindt slechts plaats als je op vier niveaus werkt aan jouw onbalans.

Die vier niveaus zijn je lichaam, je mentale geest, je emoties en innerlijke bewustwording (spiritualiteit). Deze onbalans is ook een onderdeel van de hoofdzonde jaloezie en het willen invullen van jouw leegte omdat jij je Zelf niet hebt gevonden tot nog toe en daarom wil je die met de energie van anderen opvullen zodat jij bevredigd raakt. Dit is het creŽren van negatief karma.

Hoe het wel kan staat in het boek: Vrijheid in Relaties; Het hebben van de juiste identificatie. Een boek met oefeningen en verdieping.

Pas als je in gezonde eenzaamheid durft te Zijn, ketst deze hoofdzonde af op de ziele trilling omdat je wijs bent geworden en een hogere trilling heeft bereikt.Nuttige links

- Bezoek ook eens de Leefbewust natuurwebwinkel
- Ontdek onze honderden thema pagina's
- Overzicht lezingen en lesdagen - Edusana.nl
- Overzicht evenementen, beurzen en uitjes in Nederland

- Leden : download nu alle thema dossiers

 

 

Terug naar het hoofdmenu