Het consumeren van walnoten kan helpen om de darm gezond te houden

Conclusies van een nieuwe dierstudie suggereren dat de consumptie van walnoten voordelig kan zijn voor de spijsverteringsgezondheid door het verhogen van de hoeveelheid goede probiotische-type bacteriŽn in de darm. (1) Walnoten doen dit door te handelen als een prebiotica om de bacteriŽn die de spijsvertering voeden en het systeem gezond houden te laten groeien. In deze studie vonden onderzoekers dat een dieet met walnoten leidde tot een algehele significante toename van de diversiteit van bacteriŽn in de darm.

"Darmgezondheid is een opkomend onderzoeksgebied, maar we zien dat groter bacteriŽle diversiteit kan worden geassocieerd met betere gezondheidsresultaten, terwijl lage diversiteit is gekoppeld aan omstandigheden zoals obesitas en ontstekingsziekten in de darm", zegt hoofdonderzoeker Lauri Byerley, PhD, RD Universitair docent van Onderzoek in de afdeling Fysiologie van de Louisiana State University.

In deze dierstudie werden ratten willekeurig toegewezen aan een dieet dat gemalen walnoten bevatte, gelijk aan ongeveer 2 ounces (1/2 kop) per dag voor mensen, of een dieet zonder walnoten voor maximaal 10 weken. Calorie en inname van voedingsstoffen was vergelijkbaar tussen de twee dieetgroepen. In vergelijking tot diegenen die geen walnoten hebben gebruikt, was bij ratten die een walnootverrijkt dieet hebben gegeten een toename in gunstige bacteriŽn te zien, waaronder Lactobacillus, Roseburia, en Ruminococcaceae.

"De gezondheid van de darm is gerelateerd aan de algemene gezondheid in de rest van de lichaam", zei Byerley. "Onze studie toont aan dat walnoten de darm veranderen, wat kan helpen uitleggen waarom er ook andere positieve gezondheidsvoordelen zijn wanneer men walnoten eet, zoals hart- en hersengezondheid."

De bioactieve componenten van walnoten kunnen in factoren bijdragen bij het verstrekken van deze voordelen voor de gezondheid. Walnoten zijn de enige noten die een significante hoeveelheid alfa-linoleenzuur (ALA) bevat, de plantengebaseerde omega-3 vetzuur (2,5 gram per ounce) en bieden ook eiwitten (4 gram per een ounce) en vezels (2 gram per een ounce). Dier onderzoek wordt als achtergrond geleverd en gebruikt om toekomstige studies te informeren die nodig zijn om het effect op de mens te begrijpen. De resultaten van deze studie werpen licht op een nieuwe manier waarop walnoten wellicht gunstig zijn voor de gezondheid, maar meer onderzoek is nodig om te begrijpen hoe deze resultaten kunnen worden vertaald naar mensen.

Referentie:

1 Byerley LO, Samuelson D, Blanchard E, et al. Changes in the Gut
Microbial Communities Following Addition of Walnuts to the Diet. J Nutr
Biochem. 2017. DOI: https://doi.org/10.1016/j.jnutbio.2017.07.001

Vertaling: Gea Weel


Naar het overige nieuws en artikelen van vandaag


Omega 3 algen

Multivitamine

Spirulina

Probiotica