Nieuwe studie onderzoekt de relatie tussen emotionele regulatie en hersenverbindingen bij ASD


Emotionele controle varieert bij kinderen met autisme spectrum stoornis (ASD). Onderzoekers vonden met functionele magnetische resonantiebeeldvorming (fMRI) voor hersenanalyse, relaties tussen emotionele labiliteit en neuronale activiteit in twee hersenregio's. Ze rapporteerden hun bevindingen in het artikel “The Neural Correlates of Emotional Lability in Children with ASD", gepubliceerd in Brain Connectivity, een peer reviewed journal van Mary Ann Liebert, Inc., uitgevers. Het artikel is gratis beschikbaar op de website Brain Connectivity tot 21 juli 2017.

Mede-auteurs Randi Bennett en Amy Roy, Fordham University, Bronx, NY en Krishna Somandepalli en Adriana Di Martino, NYU Child Study Center van het Langone Medical Center, New York, NY, gebruikten rest-state fMRI om de variabiliteit in emotionele labiliteit vast te leggen bij een groep kinderen tussen 5 en 12 jaar oud. Volledige hersenanalyse leidde de onderzoekers naar neuronale circuits in twee hersengebieden die belangrijk bleken, de middelste frontale gyrus en de achterste insula. De onderzoekers suggereren dat verschillen in neuronale netwerkinteracties een rol kunnen spelen in de variatie van emotieregulering bij personen met ASD.

Mevrouw Bennett en haar collega's hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de autistische literatuur door nieuwe hersengedragrelaties te identificeren die kunnen leiden tot een beter begrip van de centrale koppeling tussen emotionele controle en autisme” zegt Christopher Pawela, PhD, hoofdredacteur van Brain Connectivity.

Vertaling: Andre Teirlinck


Naar het overige nieuws en artikelen van vandaag


Omega 3 algen

Multivitamine

Spirulina

Probiotica