Vertrouw glyfosaat-studies Monsanto niet


De Partij voor de Dieren wil dat de regering alle Monsanto-onderzoeken over glyfosaat laat beoordelen door onafhankelijke wetenschappers. PvdD-Kamerlid Frank Wassenberg heeft hiertoe dinsdag een motie ingediend samen met Fatma Koşer Kaya (D66). Monsanto probeert al jarenlang de grote risico’s van het bestrijdingsmiddel RoundUp te ontkennen met frauduleuze studies. Daardoor is dit gevaarlijke gif nog steeds toegestaan.

Monsanto heeft in de jaren ’80 opzettelijk onderzoeksresultaten verdraaid om het verhoogde risico op kanker door het gebruik van glyfosaat te verhullen. VN-experts hebben geconcludeerd dat Monsanto wetenschappers betaalde om de valse indruk van wetenschappelijke controverse te creëren rond de gevaren van hormoonverstoorders als glyfosaat. Ook blijkt uit uitgelekte e-mails dat Monsanto wetenschappers heeft betaald om positieve artikelen te schrijven over de producten van het bedrijf.

Hierdoor bestaan grote twijfels over de betrouwbaarheid van het onderzoek dat door Monsanto is aangeleverd over de effecten van glyfosaat op de gezondheid van mens, dier en milieu. Toch is dit het enige onderzoek waar de toelating van dit bestrijdingsmiddel op de Europese en Nederlandse markt op berust. Daarom heeft Kamerlid Frank Wassenberg (Partij voor de Dieren) dinsdag samen met Fatma Koşer Kaya (D66) de regering opgeroepen om onafhankelijke wetenschappers een oordeel te laten vellen over de kwaliteit van deze onderzoeken en over de risico’s van glyfosaat.


Steun ons werk, bezoek eens onze webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats