Tandproblemen voorkomen Pijn in de mond deel 4


Ik kom wel eens mensen tegen die denken dat als je tanden en kiezen eenmaal getrokken zijn je dan van alle ellende in je mond af bent.

Waarschijnlijk denken de ouders van die 40.000 kinderen ook dat er wel een remedie is tegen de aangedane tanden.

De enige remedie tegen ellende aan je tanden en kiezen is bewustwording. Bewust eten en drinken, geen zoete producten en uiteraard meerdere keren per dag je tanden poetsen omdat ons eten nu eenmaal niet meer het gezonde eten is van de vroegere mensen.

Problemen met het melkgebit zijn heel erg. Dit omdat daarmee in de kaak en dus ook in de aanleg van het blijvende gebit al schade ontstaat. Ik vermoed dat veel mensen met kinderen dit niet weten. Ik vraag me dan altijd af of ze bewust zijn van hun ouderschap en de verantwoordelijkheid die dit met zich meebrengt.

Zijn je tanden en kiezen door nare omstandigheden zo slecht dat ze getrokken moeten worden dan is het belangrijk dat het bot onder de aangetaste tanden en kiezen schoongemaakt wordt. Vraag er je tandarts naar. De achterblijvende infectiehaarden kunnen chronische pijn geven aan de grote botten van je lijf, maar ook migraine, hoge bloeddruk en hartklachten.

Als alles getrokken is krijg je meestal eerst een kunstgebit. Dat geeft pijnklachten omdat het niet goed zit. Vervolgens kan zo een plekje dat pijn veroorzaakt weggeslepen worden, maar daarmee komt het kunstgebit losser te zitten. Daar waar het niet strak zit gaan er gemakkelijk etensresten onder zitten. Dit veroorzaakt pijn en ontstekingen.

De nieuwste methode voor een derde gebit is een kunstgebit dat op een opbouw van implantaten bevestigd wordt. Het voordeel is dat het stevig zit. Vooral als je het boven en beneden hebt dan kun je weer een appel eten. Heb je aan je andere kaak een kunstgebit dan is bijten en kauwen voor velen nog steeds een probleem met alle gevolgen voor de rest van de voedselvertering. Wat weer belangrijk is voor een goede gezondheid. Het is dan ook vreemd dat verzekeringen goed zittende derde gebitten van welke makelij dan ook niet vergoeden.

Het nadeel van implantaten kan zijn dat er een immuunreactie optreedt. Immers metalen zoals kwik, goud en titanium kunnen afstotingsverschijnselen geven. Ook biedt de ruimte bij de schroef gifstoffen de mogelijkheid om het tandvlies en het kaakbot binnen te dringen. Goed poetsen van het tandvlees is dan ook heel belangrijk. Er kan ook kalkafzetting rondom het implantaat ontstaan. Dit betekent dat je de pijn moet verduren om dit weg te halen met tandenstokers en daarnaast af en toe te poetsen met azijn.

Het tandvlees moet je dan goed laten bloeden zodat de vieze stoffen weg kunnen stromen en het herstellend vermogen op gang wordt gebracht.

Het derde gebit mag om bacteriegroei tegen te gaan nooit met tandpasta gepoetst worden omdat dit het ruw maakt en er dus bacteriegroei komt. Gewoon met water en eventueel zachte zeep. Daarna kan het weer in de mond. Als je het uit wilt doen leg het dan schoon en droog weg. In water gaan zich immers weer bacteriën er aan hechten.

Wordt vervolgd…

Pauline Laumans
Aura en Chakra Reader en Healer, Natuurgeneeskundig therapeut
0618541278 http://www.libertasinvivo.com/cms/index.php/nl/human-interest-nl


Ontvang iedere vrijdag de laatste nieuwtjes en videos

Ontvang onze nieuwsbrief


     


    Uw persoonlijke gegevens worden niet aan derden verstrekt
    Nieuwsbrief kan ieder moment gestopt worden.
    Ons mailadres:
    info@ugamedia.com


    [ Terug naar het hoofdmenu ]

     

     


    View My Stats