Nieuws 14 oktober 2015


Agenda

Yvonne van Stigt over Bijnieruitputting - 16 oktober 2015
Anti-aging door Pim Christiaans - 30 oktober 2015

Lees verderVrijwilligers gezocht

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met vertalingen van Engelstalige persberichten en interessante artikelen voor deze gratis site. Tempo bepaal jezelf. Email ons gerust via : info@ugamedia.com


Actie tegen fracking - RTV Noord

Zon twintig tegenstanders van fracking hebben maandagmiddag actie gevoerd in Roodehaan. Op deze locatie wil de NAM op korte termijn starten met deze manier van schaliegaswinning.

Lees verder


Tegenstanders in actie tegen fracking

Als het aan de NAM ligt, wordt er binnenkort bij Saaksum naar gas geboord volgens de omstreden fracking-methode. Een slecht plan, vindt een groep verontruste bewoners. In een laatste poging om de plannen te dwarsbomen, organiseerden ze zojuist een lawaaioptocht.

Lees verder


U zult niet geloven wat er gebeurt op deze Ďdiervriendelijkeí angorafokkerijen

Vertegenwoordigers van PETA US en PETA AziŽ bezochten Chinese angorafokkerijen die ďdiervriendelijkĒ zijn bestempeld door onafhankelijke controleurs en ontdekten onvoorstelbaar leed, verwaarlozing en wreedheid.

Lees verder


Astma verdwijnt na maagverkleining

Mensen met ernstig overgewicht die astma hebben profiteren nog meer van een operatieve maagverkleining dan obese mensen zonder astma, ontdekte Astrid Aardenburg.

Lees verder


Voedselketen in oceanen staat op instorten

De voedselketen in de wereldzeeŽn staat op instorten door de opwarming van de aarde, zo blijkt uit een grootschalige analyse die biologen uitvoerden.

Lees verder


Nederlands meer wordt beschermd door elektrische bacteriŽn

Wetenschappers hebben ontdekt dat elektrische bacteriŽn onder meer de Nederlandse kustgebieden beschermen tegen een giframp.

Lees verder


Belangenconflict hoogleraar VUmc bij onderzoek baarmoederhalskanker

De zakelijke banden van emeritus hoogleraar Chris Meijer in het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker hebben een belangenconflict opgeleverd.

Lees verder


Draadloos is NIET risicoloos....

190 wetenschappers uit 38 landen hebben onlangs een dringend verzoek bij de VN ingediend om onmiddellijk met beschermende maatregelen te komen tegen de gevaren van straling van mobieltjes, WiFi, zendmasten, dect-telefoons, babyfoons en alle andere draadloze apparaten.

Lees verder


MIT wetenschapper - In 2025 is helft alle kinderen autistisch dankzij genvoedsel

Een complete generatie mensen lijkt te worden verwoest door een fatale combinatie van genetisch gemodificeerd voedsel (GMO, kortweg genvoedsel) en vaccinaties. Een hooggeplaatste wetenschapper van het gezaghebbende MIT waarschuwde eerder dit jaar dat in 2025 maar liefst de helft (!!) van alle kinderen een autistische stoornis zal hebben als gevolg van het consumeren van genvoedsel.

Lees verder


ĎEerlijk logo van Coca-Colaí gaat viraal

Het eerlijke logo behoudt het lettertype en de algemene vorm van de Coca-Colaletters, maar in plaats van een witte invulling,plaatste de ontwerper uit Nicaragua alle lichaamsdelen en organen die worden aangetast door het zoete drankje in de letters.

Lees verder


Dr. Paul A. Byrne - Orgaandonatie - Wat je niet weet, kan je leven kosten

Dr. Paul A. Byrne (1933), kinderarts en neonatoloog in ruste houdt zich al sinds 1967 bezig met het onderwerp leven en dood, en geeft over de hele wereld lezingen over de werkelijkheid van orgaandonatie.

Lees verder


Kritische kanttekeningen bij orgaandonatie en hersendood

U hebt waarschijnlijk veel positieve publiciteit gehoord over orgaan- en weefseldonatie, informatie die wordt verstrekt door medische professionals die nauw betrokken zijn bij het doorgeven van de "gift van het leven".

Lees verder


Minister Schippers en Zorgverzekeraars zijn onbetrouwbaar

Op de dag dat ik onderstaand blog heb gepubliceerd (en OMC Deventer officieel werd geopend) werd bevestigd hoe ONBETROUWBAAR minister Schippers (en kompaan Andrť Rouvoet van Zorgverzekeraars Nederland) ECHT zijn.

Lees verder


Oorzaak woningnood - VVD of asielzoekers?

De VVD heeft haar perfecte zondebok gevonden. Na jarenlange VVD bezuinigingen op sociale woningen en zorg, krijgen nu asielzoekers de schuld van woningnood en zorgkosten.

Lees verder


Helft alle rijkdom in handen van 1 procent

De ongelijkheid groeit wereldwijd, zo blijkt uit het Global Wealth Report 2015 van Credit Suisse. De helft van alle rijkdom is nu in handen van ťťn procent van de wereldbevolking.

Lees verder


De EU is geen heilige koe waar niet aan geraakt mag worden

Er is eigenlijk geen Europese Unie. Het Europees project hangt aan elkaar van de opt-ins, opt-outs, uitzonderingen en kortingen.

Lees verder


Sneller naar huis door nieuwe hartaanvaltest

Artsen kunnen met behulp van een nieuwe hartaanvaltest een groot deel van de patiŽnten die zich op de eerste hulp melden met pijn op de borst, veel sneller uitsluitsel geven of er sprake is van een hartaanval of hartschade.

Lees verder


Proefdierenonderzoek vaak niet correct uitgevoerd

Een groot deel van het onderzoek met proefdieren kampt met ernstige methodologische gebreken.

Lees verder


Klokkenluidster zwanendriften wint kort geding

Klokkenluidster en dierenarts Saskia van Rooy heeft het kort geding dat tegen haar was aangespannen door de zwanendrifter-familie Oostveen gewonnen. De rechter acht stalking en smaad niet bewezen en veroordeelt de zwanendrifters tot alle kosten voor het geding.

Lees verder


Bioloog Midas Dekkers legt uit waar onze drang om aangeraakt te worden vandaan komt

Dekkers legt steeds links tussen het mensen- en dierenrijk. In zijn nieuwste boek 'De Thigmofiel' onderzoekt hij het verlangen naar geborgenheid.

Lees verder


Eťn op de negen heeft last van onaardig gedrag van baas

Ongeveer ťťn op de negen werknemers in Nederland heeft een baas die zich schuldig maakt aan onbehoorlijk gedrag tegenover het personeel.

Lees verder


Astma verdwijnt na maagverkleining

Mensen met ernstig overgewicht die astma hebben, profiteren nog meer van een operatieve maagverkleining dan obese mensen zonder astma.

Lees verder


De Eurocommissaris TTIP geeft nu openlijk toe - ze werkt niet voor de Europese bevolking

Het hoge woord is eruit. De Eurocommissaris verantwoordelijk voor TTIP geeft het nu openlijk toe: ze werkt niet voor de Europese bevolking. Ze heeft geen mandaat nodig van de Europese bevolking en hoeft als zodanig ook geen verantwoording af te leggen aan de Europese bevolking. [Geert]

Lees verder


Gezondheidsapps moeten aan banden gelegd worden

Test-Aankoop eist een betere bescherming van Ďquantified selfí gegevens, data die via gezondheidsapps worden verkregen en de eigenschappen en het profiel van de gebruiker evalueren.

Lees verder


Zutphense wethouder - 'Vastigheid nodig in thuiszorg'

Nieuwe, langdurige contracten met thuiszorgaanbieders moeten ervoor zorgen dat situaties zoals bij zorgorganisatie Zorgkompas, waar binnenkort een grote groep huishoudelijke hulpen in Zutphen op straat komt te staan, niet meer voorkomen.

Lees verder


EU zet zelf claim-achterdeur in CETA open

Amerikaanse en Canadese bedrijven kunnen straks dankzij een handelsverdrag tussen de EU en Canada de Nederlandse overheid aanklagen om hun investeringen te beschermen tegen ongewenste regelgeving.

Lees verder


Epilepsie bij kinderen behandelen met omega-3

Kinderen met epilepsie reageren erg goed op een 'visoliekuur', dat stelde een studie uit Egypte vast.

Lees verder


Verstoorde darmflora bij anorexia nervosa

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat de samenstelling en de diversiteit van de darmflora van patiŽnten met anorexia nervosa nogal verschilt met die van gezonde mensen.

Lees verder


ChristenUnie heeft zorgen over hulpvaardige Assenaren

De ChristenUnie in Assen maakt zich zorgen over de positie van vrijwilligers die de zorg op zich hebben genomen voor een (chronisch) zieke in hun directe omgeving.

Lees verder


Mijn Kanker

Mijn Kanker is een documentaire over de borstkanker die het lijf en leven binnen drong van filmmaker Meral Uslu.

Lees verder


Over tien jaar scannen consumenten hun eten

Over een jaar of tien controleren consumenten eten met hun telefoon. Een app scant het voedsel en ziet of er ziekmakers op zitten, zoals bacteriŽn en chemicaliŽn.

Lees verder


Bezoek ook eens onze natuurwebwinkel


Gratis Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ? Ontvang dan elke vrijdag onze nieuwsbrief met het overzicht van nieuwtjes en videos van die week.

Lees verder


[ Terug naar het hoofdmenu ]


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ?

Mail het ons

 

 

 

Gratis nieuwsbrief
+ ebook

 

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 


Advies nodig ?

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

 


 

 

 


View My Stats