Nieuws




Hersenstichting bestrijdt taboe op verslavingen


Veel mensen wijten een verslaving aan menselijke zwakte. De hersenen spelen echter een belangrijke rol bij het ontstaan van verslaving. Door het taboe dat nog altijd rust op verslavingen hebben veel betrokkenen vragen die onbeantwoord blijven. Daarom heeft de Hersenstichting een nieuwe folder uitgebracht: Hersenen en verslaving. De nieuwste wetenschappelijke inzichten zijn erin verwerkt. De folder is vanaf nu te bestellen tegen verzend- en administratiekosten via de webwinkel van de Hersenstichting.

https://www.hersenstichting.nl/webwinkel/producten/folder-hersenen-en-verslaving

Terwijl het aantal tabaksverslaafden de laatste jaren flink daalt, stijgt bijvoorbeeld het aantal jongeren met een gameverslaving. In 2011 waren er al 12.000 gameverslaafde jongeren. Steeds meer gamers melden zich bij klinieken om af te kicken. Hun aantal is de afgelopen twee jaar met 66% gestegen. Ook zijn ze jonger en erger verslaafd dan enkele jaren geleden.

Maar weinig mensen weten dat de hersenen een belangrijke rol spelen bij het ontstaan en in stand houden van alle soorten verslaving. Dat gebruik van drugs en alcohol kan leiden tot verslaving, is bij velen wel bekend. Minder bekend is dat mensen ook verslaafd kunnen raken aan bepaalde handelingen of gedrag zoals gamen. Verslaving aan gamen is een vorm van gedragsverslaving. In de folder wordt niet alleen ingegaan op de rol die de hersenen spelen, maar ook waardoor een verslaving ontstaat en hoe een verslaving kan worden voorkomen.

De Hersenstichting wil actief bijdragen aan gezonde hersenen. Hoe meer we van de hersenen begrijpen, hoe beter we ze gezond kunnen houden. Daarom laten we wetenschappelijk onderzoek doen, voeren we innovatieve projecten uit en dragen we bij aan goede patiëntenzorg.


Ontvang ons gratis eboek + de wekelijkse nieuwsbrief

- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ?

Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 

 


View My Stats