Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Kan het planten van bomen in de woestijn het droge klimaat veranderen ?

Technisch en economisch bevatten deze standpunten om deze operatie op te zetten; Planten en bomen kunnen zorgen voor irrigatie en productie van bio -energie en de landatmosfeer. Als de wereld start met het voelen van de effecten van het inkrimpen van koolstofdioxide en een constante stijging van de temperatuur. Zijn de onderzoekers druk bezig met plan B om het droge klimaat te keren.

Een groep van Duitse onderzoekers komen nu met een milieuvriendelijke methode ; het planten van bomen en gewassen. De techniek om bomen te planen in droge regio's op grote schaal kan de co2 uitstoot verminderen. Zij publiceerden hun studie vandaag in Earth System Dynamic een journaal van de EGU. Koolstof uitstotende gebieden kunnen zo aan de wortel aangepakt worden door humane activiteiten om deze uitstoot te minderen, zegt Klaus Becker van dec universiteit in Hohenheim in Stuttgart. Natuur doet het altijd beter zegt Beckers collega Volker Wuffmeyer als we begrijpen kunnen we ook handelen.

Als het helpt om door te planten de kooldioxide uit de lucht te houden ; Het team laat zien dat de Jatropha curcas het goed doet. Deze smalle boom is erg resistent en kan geplant worden in heet en droog land en is ongeschikt voor voedselproductie. De plant heeft wel water nodig om te groeien in gebieden in de buurt van water of de zee dat is ideaal. Ter info; dit is de eerste keer dat experts zich samen buigen over kooldioxide-uitstoot-irrigatie en economische atmosfeerproblemen. En ze willen op grote schaal gaan planten. Ze hebben via een computerprogramma modellen en data van de Jatropha curcas plantages in Egypte- India en Madagaskar gebruikt zegt Wulffmeyer. Het nieuwe aardesysteem dynamiek studie laat zien dat een hectare met deze bomen 25 ton atmosferische koolstofdioxide uit de lucht houd over een periode van 20 jaar. 1 plantage maakt maar 3% uit van bv. De Arabische woestijn.

Een voorbeeld; dit is genoeg voor alle uitstoot van de motoren die co2 produceren in Duitsland over dezelfde periode. Wat wil dat wel niet zeggen als we 1biljoen hectares planten. We kunnen dan een grote portie co2 uit de atmosfeer houden. Maar er zijn meer voordelen; koolstofuitstoot kost 42 tot 63 euro per ton co2 vergelijk het met andere co2 reductie technieken en het opslaan van co2 . dat na een paar jaar de bomen bio-energie produceren in de vorm van de bomen en planten snoeien en steunen dan de productie van de irrigatiesystemen. Vanuit ons standpunt gezien is bebossen en bewerken en het insluiten van de koolstofdioxide het meest efficiënt voor klimaatbeheersing. De voornaamste beperking van deze methode is een gebrek aan voorradige kennis voor grote plantages die we nodig hebben in een regionaal klimaat welke inclusief kan worden voorzien van water en regen.

Het nieuwe aarde systeem op papier presenteert resultaten van gelijkwaardige simulaties maar er is nog steeds gebrek aan experimentele data van de effecten naar beplanting. Dus de nodige effecten moeten blijvend worden onderzocht en bijgestuurd en ook de bewatering van de droge grond in de woestijn. Het team hoopt bij verder onderzoek dat genoeg mensen geïnformeerd worden en mee willen helpen aan het kooldioxide project. We adviseren strenge nadruk op deze technologie voor grote en kleine projecten, meer research is nodig voor het bewerken van droge gebieden aldus Wulffmeyer.

Vertaling: Irma




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats