Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Verslavingen sluiten de deur naar hoger inzicht

Column Pauline Laumans

Er zijn vele soorten verslavingen, maar allemaal zijn ze ziekelijk en langdurig. Ze hebben met elkaar gemeen dat de persoon in kwestie geen weerstand kan bieden aan de handeling of de stof. Veel verslavingen hebben hun oorzaak ook in het verleden omdat er toen niet het pad van evolutie is gelopen. Dat is het pad om aan zelf verwerkelijking te doen. Dit betekent dat je niet alleen een fysiek leven kent en je fysieke lichaam dat je kerk is koestert, maar dat je bovendien gaat ontdekken wat je ziel wil. Dit pad leid je naar de loka gebieden.

Door niet aan zelfrealisatie te doen, ben je in een volgend leven vatbaarder voor een verslaving. Natuurlijk kan het ook zijn dat je in dit leven kiest voor de fysieke uiterlijkheden en je lichaam (je kerk) kapot maakt door de middelen die je inneemt. Dat betekent dat je nog verder af komt te staan van de evolutie. Je bent dan slechts met involutie bezig. Het pad naar de onderste tala gebieden.

Of je het nu hebt over kleptomanie, oniomanie, of over drugsverslaving, alcoholverslaving, of
gewoon een verslaving aan sigaretten en dergelijke, geestverruimende middelen, medicijnverslaving, gokverslaving, chatverslaving, internetverslaving, gameverslaving, seksverslaving of workaholisme je bent bezig met destructief gedrag ten opzichte van je wezenlijke zelf.

Zelfs het bidden en naar de kerk gaan (religie) hoort in dit rijtje thuis omdat het je afhankelijk maakt en je weerhoudt om zelf in contact te komen met de werkelijkheid. Ze bieden je slechts illusies en duisternis. Alle verslavingen weerhouden je van diepe inzichten en het vermenigvuldigen van je eigen innerlijke geestkracht (ziel of zelf).

Het lijkt zo mooi voor velen, even enkele momenten het paradijs op aarde te beleven door je af te zonderen en bezig te zijn met chatsessies, of je over te geven aan geestverruimende middelen of je op een avond compleet lam drinken aan alcohol. In dergelijke momenten beleef je hooguit een illusie van de werkelijkheid. Het maakt dat je nog meer gaat verlangen naar uiterlijke schijn en snelle bevrediging van je zintuigen.

De werkelijkheid kun je slechts ervaren als je ver gevorderd bent op het pad van zelf realisatie en je hebt leren communiceren met de energie die er is. Ook mensen die zich helderziend of medium noemen, komen niet zo ver dat ze alle sluiers kunnen oplichten. De werkelijkheid kan slechts worden waargenomen met je innerlijke zintuigen, die iedereen in aanleg heeft, maar die slechts weinigen weten te ontwikkelen tot het hoogste niveau.

Immers als je jij hebt overgegeven aan indoctrinatie of verslavingen dan vormen deze een stevige blokkade. Toch kan een ieder die dat wil beginnen met de innerlijke zintuigen te ontwikkelen bijvoorbeeld bij Libertas in Vivo, Essence College, of het CLI. Dit zijn zuivere instituten waar tot op heden nog geen duisternis is ingetreden.

Deze innerlijke zintuigen ontwikkelen en de werkelijkheid leren ervaren, geeft je toegang tot een hogere leerschool en bevrijd je van de aardse leven-en-dood-cyclus.




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats