Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Glucose-fructosestroop (HFCS) wordt beschouwd als het nieuwe transvet

Onderzoekers verdenken de twijfelachtige suikervervanger van ernstige gezondheidsrisico's.

Als gevolg van het recent besluit van de Food & Drug Administration dat het niet langer van mening is dat de door de mens gemaakte gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën, meestal aangeduid als " transvetten " ) veilig zijn, hebben consumentenorganisaties en onafhankelijke artsen hun aandacht nu gericht op de zeer controversiële suikervervanger HFCS als de meest gevaarlijke ingrediënt in de voedselvoorziening.

Jim Turner , die voorzitter van 'Citizens for Health', een toonaangevende groep van bewuste consumenten, gelooft dat de toekomst van HFCS snel het lot van de transvetten zal volgen:
Beide gehuld in geheimzinningheid worden veel verwerkt in industriële ingrediënten.
Beide zijn overmatig schadelijk voor de lever . Aan beide zijn miljoenen uitgegeven voor lobbying , tv-advertenties en goed betaalde advocaten om te proberen consumenten te overtuigen dat de producten waarin ze gebruikt worden veilig zijn.

Daar de gezonheidsrisico's nu meer bekend geraken beginnen voedingsbedrijven, supermarkten en restaurants vrijwillig deze vetten te weren uit hun produkten.
Gemeenschappen zijn begonnen met deze ingrediënten te verbieden of beperking in het gebruik op te leggen om de groeiende medische kosten voortvloeiend uit de consumptie te voorkomen.
Rechtszaken die besuiten dat deze ingrediënten leiden tot ernstige gezondheidsproblemen steken hoe langer hoe meer de kop op.

Als klinisch bewijs tegen HFCS, zijn onafhankelijke onderzoekers zich gaan inspannen om de consument te waarschuwen voor de gezondheidsrisico's :

Obesitas expert dr. Robert H. Lustig verklaarde, "Type 2 diabetes was ongekend bij kinderen vóór 1980, wanneer HFCS voor het eerst in bewerkte voedingsmiddelen werd toegepast "
Dr Mark Hyman, voorzitter van het Instituut voor Functionele Geneeskunde, zei "HFCS is de oorzaak van de meeste van hart- en vaatziekten, kankers en diabetes."

Dr Michael Goran, directeur van het Childhood Obesity Research Center, meldde dat de HFCS gevonden in frisdranken er in zeer hoge concentraties aanwezig is die als niet veilig worden beschouwd door de FDA.

'Citizens for Health' heeft een petitie afgeleverd bij ​​de FDA met de vraag om op te treden tegen voedsel en drank fabrikanten die HFCS concentraties boven de goedgekeurde limieten gebruiken en om nauwkeurige HFCS etikettering te verplichten. Bezorgde consumenten worden aangemoedigd om hun opmerkingen te maken en de petitie te tekenen op de website van 'Citizens for Health'.

Over 'Citizens for Health'.
Gefinancierd door bezorgde consumenten, nonprofit partners, telers en bedrijven, is 'Citizens for Health (Burgers voor Gezondheid) een nonprofit organisatie die meer dan 130.000 leden inlicht met nieuws en waarschuwingen over gezonde voeding. Zij eist niet-giftige en waarheidsgetrouwe ingrediënten en niet-misleidende informatie over gezondheid. Meer informatie is beschikbaar www.citizens.org .

BRON Citizens for Health

GERELATEERDE LINK
http://www.citizens.org

Vertaling: Andre Teirlinck




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats