Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Fatale stress verstoort de manier waarop de genen worden getransporteerd

In het FASEB journaal wordt gesuggereerd da genetische verwerking vaak leid tot chronische ziekten als men gevoelig is voor stress. Bethesda MD. Als je denkt dat stress je vermoord dan heb je gelijk. Maar wat je niet weet is dat stress reeds in je hersenen al schade heeft aangericht nog voor dat je bent geboren. In een nieuw rapport van augustus 2013 was dit een kernpunt van het FASEB journaal. Harvard onderzoekers vonden genetische aanwijzingen in de hersenen die associeerden met chronische ziektes in het latere leven, waarmee ze geboren waren. Mogelijk dat deze afwijkingen reeds ingekapseld waren.

En dat geld ook voor roken- diëten- drugsgebruik op een bepaalde leeftijd. Deze bevindingen geven aan dat er reeds cellen in de hersenen aanwezig zijn voor de geboorte, die later door groei toenemen. Deze studie kan ons helpen te begrijpen dat veel ziekten al voor de geboortebepalend zijn , en de levensstijl die je hebt kan dit nog eens extra beïnvloeden. Om te komen tot deze ontdekking hebben Michel en zijn collega's uitgezocht met een voorbeeld implanteerde genen voor groei om dit uit te werken.

Onderzoekers analyseerden ook meer dan 100 placenta's op bloed en resten en analyse. Ze geloven dat als men gevoelig of vatbaar is dat ziektes sneller naar buiten komen. Bovendien laat dit onderzoek zien dat het hoge veel voorkomende gen genaamd IGF2 welke zich zteld in het bot bij 22% te vinden was na bloedonderzoek, bij deze studie. Het is een feit dat dit IFG2 gen verantwoordelijk is voor diverse soorten kankerzoals; de wilms-tumor- darmkanker-en longkanker, en kinderen met het Beckwith-Wiedemann syndrome. Voor lange tijd hebben dokters gedacht dat fatale stress een familieziekte was zegt Gerald Weissmann M>D director van het FASEB-journaal. Nu we zien dat fatale stress op zich zelf staat, als een risico voor chronische ziektes op lange termijn veranderd het nu we weten dat deze genen van onze ouders komen.

Vertaling: Irma




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats