Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Dagelijkse stress eist zijn tol op de geestelijke gezondheid op lange termijn, blijkt uit UCI-geleide studie

Negatieve emotionele reacties op alledaagse ergernissen hebben cumulatief effect.

Irvine, Californië - Onze emotionele reacties op de stress van het dagelijkse leven kan onze geestelijke gezondheid voorspellen op lange termijn, volgens een nieuwe studie onder leiding van een UC Irvine psycholoog. Uit het onderzoek, dat online verschijnt in het tijdschrift Psychological Science, blijkt dat het behoud van emotioneel evenwicht cruciaal is voor het vermijden van ernstige psychische problemen in de toekomst.

Susan Charles, UC Irvine professor in de psychologie en sociaal gedrag, en haar collega's leidden het onderzoek om een langdurige vraag te beantwoorden: Stapelen alledaagse irritaties zich op tot de spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen, of maken ze ons sterker en beschermen ons tegen latere beproevingen?

Met behulp van gegevens uit twee nationale, wetenschappelijke onderzoeken, vonden de onderzoekers dat de negatieve emotionele reacties van de deelnemers op de dagelijkse stressfactoren - zoals ruzies met een echtgenoot of partner, conflicten op het werk, staan in lange rijen of vastzitten in het verkeer – psychische klachten en zelfgerapporteerde angst / stemmingsstoornissen voorspelden 10 jaar later.

"Hoe we omgaan met dagelijks emoties doet ertoe in onze algehele geestelijke gezondheid, “ zei Charles. "We zijn zo gefocust op de lange termijn doelen dat we het belang niet zien van het onder controle houden van onze emoties. Veranderen van hoe u reageert op stress en hoe u denkt over stressvolle situaties is net zo belangrijk als het behoud van een gezond dieet en lichaamsbeweging routine."

De resultaten zijn gebaseerd op gegevens van 711 mannen en vrouwen tussen de 25 en 74 jaar die hadden deelgenomen aan het project Midlife Development in the United States (MIDUS) en de National Study of Daily Experiences (NSDE).

Volgens Charles en haar collega's, tonen de bevindingen aan dat de resultaten van de geestelijke gezondheid niet worden beïnvloed door alleen belangrijke gebeurtenissen in het leven, ze dragen ook de impact van de ogenschijnlijk kleine emotionele ervaringen. Het onderzoek suggereert dat de chronische aard van negatieve emoties als reactie op de dagelijkse stressfactoren zijn tol kan eisen op psychologisch welzijn op lange termijn.

"Het is belangrijk om uw momenten niet te laten verpesten door alledaagse problemen, “ zei Charles. "Immers, momenten worden dagen, en dagen worden jaren. Helaas zien mensen psychische problemen niet als zodanig totdat ze zo ernstig zijn dat ze professionele aandacht nodig hebben."

Vertaling: Natalie vd Burg


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats