Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Fruitvliegen met een beter seksleven leven langer

Kan seksuele frustratie slecht zijn voor je gezondheid ? Mannelijke fruitvliegjes die seks verwachten - en niet krijgen - ondervonden ernstige gevolgen voor de gezondheid en verouderden sneller

Seks kan in feite een van de geheimen zijn van een goede gezondheid, jeugdigheid en een langere levensduur - althans voor fruitvliegen - suggereert een nieuwe universiteit van Michigan studie die in het tijdschrift Science verschijnt .

Mannelijke fruitvliegjes dat seksuele feromonen van hun vrouwelijke tegenhangers ontvingen - zonder de mogelijkheid om te paren – ervoeren een snelle afname van de vetreserves, weerstand tegen verhongering en meer stress. De seksueel gefrustreerde vliegen leefden korter.

Paring, daarentegen, keerde gedeeltelijk de negatieve gevolgen voor de gezondheid en veroudering .

"Onze bevindingen geven ons een beter inzicht over hoe de zintuiglijke waarneming en fysiologische toestand zijn geïntegreerd in de hersenen om invloed te hebben op de gezondheid en de levensduur op lange termijn ", zegt senior auteur Scott D. Pletcher , Ph.D , hoogleraar bij de afdeling Moleculaire en Integrative fysiologie aan de UM Medical School en research professor aan de UM Geriatrie Center.

" De ‘op het scherp van de snede’ gebruikte genetica en neurobiologie in dit onderzoek, suggereert dit voor fruitvliegen tenminste, het kan geen mythe zijn dat seksuele frustratie een gezondheidsprobleem is. Seks verwachten zonder enige seksuele beloning was schadelijk voor hun gezondheid en verkorte hun leven. "

UM-wetenschappers gebruikten sensorische manipulaties aan de gewone mannelijke fruitvlieg, Drosophila melanogaster, de verwachting dat ze in een seksueel rijke omgeving waren, door ze bloot te stellen aan genetisch gemanipuleerde mannen die vrouwelijke feromonen produceerden. Ze waren ook in staat om de specifieke neuronen te manipuleren, verantwoordelijk voor feromoon waarneming evenals de delen van de hersenen die verband houden met seksuele beloning (een groep van stoffen afscheidend die in verband staan met angst en sex-drive ).

Pletcher zegt: "Deze gegevens kunnen het eerste directe bewijs aanleveren dat veroudering en fysiologie beïnvloed worden door de manier waarop de hersenen verwachtingen en beloningen verwerken ". "In dit geval, bevorderden seksuele beloningen specifiek gezond ouder worden. "

Fruitvliegen zijn een krachtig hulpmiddel geweest om veroudering te bestuderen, hoewel ze gemiddeld 60 dagen leven zijn toch veel van de ontdekkingen bij vliegen doeltreffender geblekendan bij langer levende dieren, zoals muizen..

Al decennia lang was een van de meest krachtige manieren om veroudering te vertragen in verschillende soorten, het beperken van hun voedselinname. In een eerdere studie, Pletcher en zijn collega's bevonden dat de geur van voedsel alleen al genoeg was om veroudering te versnellen, hiermee nieuwe context aanbiedend van hoe dieetbeperking werkt .

Vertaling Shanti Onneweer




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats