Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Beta-blokkers kunnen kans op hartproblemen verhogen

Een recent onderzoek toont aan dat patiënten die bètablokkers nemen, daadwerkelijk een verhoogd risico lopen op hartfalen of hartproblemen tijdens een niet cardiale chirurgische ingreep. Risico van onregelmatige hartslag en verergering van symptomen bij patiënten met bestaande hart-en vaatziekten leek ook te stijgen, maar in mindere mate.

Beta-blokkers zijn medicijnen die vaak voorgeschreven worden om hoge bloeddruk en congestief hartfalen te behandelen. De studie werd gepresenteerd tijdens CHEST 2013, de jaarlijkse bijeenkomst van American College of Chest Physicians (ACCP), gehouden op 26-31 oktober j.l. in Chicago.

Onderzoekers aan de State University of New York (SUNY)-Upstate Medical University Hospital analyseerden 755 patiënten die een niet-cardiale chirurgische ingreep hadden ondergaan in een universitair centrum. De patiënten waren willekeurig gekozen en onderverdeeld naar geslacht, etniciteit, risico van een operatie, en of er beta -blokkers werden gebruikt voor, tijdens of na een niet cardiale chirurgische ingreep.

Zes verschillende uitkomsten werden onderzocht in de studie: sterfte door allerlei oorzaken, acuut coronair syndroom (ACS), onregelmatige hartslag, dood door hartfalen, verergering van symptomen bij een patiënt die een bestaande hartaandoening had, en een langzamer-dan-normale hartslag. Drie variabelen werden gebruikt om deze resultaten te voorspellen: bètablokker gebruik, herziene cardiale index score (RCRI)-een voorspelling van de beoordeling van het risico op cardiale complicaties-, en het risico van een operatie. Bètablokker gebruik toonde verhoging van hartproblemen aan.

"De resultaten van dit onderzoek worden vooral belangrijk gezien het feit dat bètablokkers momenteel aanbevolen worden door de American College of Cardiology / American Heart Association (ACC / AHA) 2011 richtlijnen voor cardiaal risico-en voor, tijdens en na de operatie, "zei David D. Gutterman, MD, FCCP en voormalig voorzitter van de ACCP.

Vertaling: Angelique Broers




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats