Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Het eten van junk food tijdens de zwangerschap kan van uw kind een junk food verslaafde maken

Uit nieuw onderzoek verschenen in The FASEB Journal blijkt dat het eten van junk food tijdens de zwangerschap de ontwikkeling van de opioïde signaleringsroute in de hersenen van de baby verandert, wat resulteert in verminderde gevoeligheid

Bethesda, MD

Nog een reden waarom een ​​gezonde voeding tijdens de zwangerschap van cruciaal belang is voor de toekomstige gezondheid van uw kinderen.

Recent onderzoek gepubliceerd in het maart 2013 nummer van The FASEB Journal, suggereert dat het eten van junkfood door zwangere vrouwen daadwerkelijk leidt tot veranderingen in de ontwikkeling van de opioïde signaleringsroute in de hersenen van hun ongeboren kinderen. Deze veranderingen hebben voor gevolg dat de baby's minder gevoelig zijn voor opioïden die vrijkomen bij de consumptie van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vet en suiker. Op hun beurt zullen deze kinderen, geboren met een hogere "tolerantie" voor junk food, later meer naar deze voeding verlangen om zich goed te voelen in hun vel.

"De resultaten van dit onderzoek zullen ons eindelijk ​​toelaten om zwangere vrouwen beter te informeren over het blijvend effect van zo'n dieet tijdens de zwangerschap op de levenslange ontwikkeling van hun kind met risico voor metabole ziekten", zei Beverly Muhlhausler, Ph.D., betrokken onderzoeker in het werk van de FoodPLUS Research Centre aan de School of Agriculture Food and Wine aan de Universiteit van Adelaide in Adelaide, Australië. "Hopelijk zal dit de moeders aanmoedigen om gezondere voedingkeuzes te maken die zullen leiden tot gezondere kinderen."

Om dit te ontdekken bestudeerden Muhlausler en collega's de pups van twee groepen ratten, waarvan één werd gevoed met een normale rat voedsel en de andere werd gevoed met een scala van menselijk "junkfood" tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Na het spenen werd aan de pups dagelijkse injecties gegeven van een opioïde receptor blokker dewelke opioïde signalering blokkeert. Het blokkeren van opioïde signalering verlaagt de inname van vet en suiker door het voorkomen van het vrijkomen van dopamine. De resultaten toonden aan dat de opioïde receptor blokker minder effectief was in het verminderen van vet en suiker inname bij de pups waarvan de moeders waren gevoed met junk food, wat suggereert dat de opioïde signaleringsroute bij deze nakomelingen minder gevoelig is dan bij pups van de moeders die het standaard rattendieet hadden gekregen.

"Deze studie toont aan dat verslaving aan junk food wel degelijk bestaat" zei Gerald Weissmann, MD, Editor-in-Chief van The FASEB Journal. "Junk food heeft hetzelfde chemisch effect op het lichaam als opium, morfine of heroïne. Triest om te zeggen maar junk food tijdens de zwangerschap verandert de kinderen in junk food junkies."

Ref: Jessica R. Gugusheff, Zhi Yi Ong, and Beverly S. Muhlhausler. A maternal "junk-food" diet reduces sensitivity to the opioid antagonist naloxone in offspring postweaning. FASEB J March 2013 27:1275-1284, doi:10.1096/fj.12-217653 ; http://www.fasebj.org/content/27/3/1275.abstract

Vertaling Andre Teirlinck


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats