Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Kan het aan of uit zetten van een "gen" diabetes voorkomen ?

Type 2 diabetes is goed voor 90% van de gevallen van diabetes over de hele wereld, treft 2,5 miljoen Canadezen en kost meer dan 15 miljard dollar per jaar in Canada. Het is een ernstige gezondheidstoestand die lichaamscellen niet in staat stelt de toegang tot en het gebruik van suikeraanmaak. Dr Alexey Pshezhetsky van Sainte-Justine University Hospital Research Center, verbonden aan de Universiteit van Montreal, heeft ontdekt dat de insulineresistentie, waargenomen bij type 2 diabetici, gedeeltelijk wordt veroorzaakt door het ontbreken van een eiwit dat niet eerder is geassocieerd met diabetes . Deze doorbraak zou kunnen helpen om diabetes te voorkomen.

"We ontdekten dat Neu1, een proteïne genoemd naar" neuraminidase 1 ", de opnameknop van suiker" aan "of" uit " zet in lichaamscellen, door het reguleren van de hoeveelheid siaalzuur op het oppervlak van cellen", aldus Dr Pshezhetsky.

"We zijn nu op zoek naar een manier om Neu1 niveaus en functie bij diabetes te herstellen. Als we siaalzuurresten van het celoppervlak kunnen verwijderen, zal dit de insuline-receptor dwingen zijn werk te doen om bloedsuikerspiegel goed te absorberen. Dit kan artsen een kans bieden om het gebruik van insuline therapie te verlagen, en zou kunnen helpen om de diabetes-epidemie te verminderen, zegt Dr Pshezhetsky.

De resultaten van zijn onderzoek uitgevoerd op cellen en muizen werden deze maand gepubliceerd in het tijdschrift Diabetes. Dr Pshezhetsky en zijn team zijn nu hun resultaten bij diabetespatiënten aan het testen.

Hoewel diabetes type 2 in eerste instantie behandeld wordt met dieet, lichaamsbeweging en het vermijden van tabak, proberen artsen normale niveaus van insuline voor te schrijven wanneer dit niet lukt. Het aantal gediagnosticeerde gevallen rond de wereld blijft ongelooflijk snel groeien: volgens de Verenigde Staten Center Disease Control, groeide het aantal gevallen met een gemiddelde van 82% tussen 1995 en 2010. In Oklahoma, steeg het aantal gevallen met 226%. De ziekte is goed voor 90% van de gevallen van diabetes over de hele wereld, en de prevalentie is toegenomen t.o.v. de obesitas-epidemie. Obesitas wordt toegeschreven aan deze ziekte die op zijn beurt weer kan leiden tot hart-en vaatziekten, beroerte en zelfs amputatie vanwege slechte circulatie.

Vertaling: Angelique Broers




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats