Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Bewust(er) leven

Auteur: Hans Zevenboom

‘De buitenwereld bestaat niet. Alles wat ik zie is een projectie van mijn eigen binnenwereld’.
‘Wij zijn de regisseurs van ons eigen leven’.

Inleiding
Veel mensen zijn zo druk met hun werk en hun beslommeringen dat zij vaak niet echt goed weten wat werkelijk bewust leven is. Ze nemen vaak niet de tijd om het ‘leven’ werkelijk te ervaren. Pas als men tijdens een vakantie of een stiltemoment het denken tot rust kan laten komen, begint men te beseffen dat het leven misschien meer zou kunnen inhouden. Want iedere dag gebeuren er wel dingen die ons er op attenderen dat wij ‘leven’; men voelt de pijn, de angst, het verdriet. En al deze aspecten wijzen ons er op, dat wij leven en niet dood zijn.

De illusionaire wereld
Als mens associëren wij leven met processen en wel in ons denken, ons zijn, ons gevoel en onze belevingswereld. Wij voelen het leven omdat wij continu aan een proces van aanpassing, verandering, (cel)vernieuwing en bewustwording onderhevig zijn. En daar houdt het voor de meeste mensen wel mee op. Men beschouwt de dood van het menselijke lichaam als het einde van dat leven; het stoffelijke lichaam valt uiteen in stoffen die in de natuur weer worden hergebruikt.

Maar het leven is veel meer dan dat! Als mens zijn we sterk geneigd om onszelf als een individu te zien, dat in principe losstaat van andere individuen. Natuurlijk als mens staan we in verbinding met onze medemens die ons een gevoel van vriendschap, liefde, samenwerking, haat of vijandschap kan brengen. Maar op het gebied van energetische interacties tussen alles wat leeft, daar hebben veel mensen géén kaas van gegeten. De onzichtbare, niet waarneembare energieniveaus die alles-wat-er-is met elkaar verbindt, wordt niet als zodanig herkent. Het allesomvattende energieveld – de kosmos, het universum - is een vage uitdrukking voor iets wat men niet begrijpt, laat staan dat men zich hiermee verbonden voelt en deze verbondenheid wil integreren in het eigen kleinere energieveld; het menselijke aura-veld of elektromagnetisch energieveld.

Men ervaart wel degelijk de onzichtbare kracht(en) die de verbindingen tussen alles wat mogelijk is bewerkstelligd, maar er een gedegen wetenschappelijk verklaring voor te geven wordt al veel moeilijker. Vandaar dat wij sterk geneigd zijn om in een ‘illusionaire wereld’ te gaan leven.

Het bewuste leven
‘Je eigen realiteit scheppen’
Er zijn nog steeds mensen die zeggen, dat het leven een leerschool is, en dat wij hier zijn om bepaalde lessen te leren, en dat wij – zodra wij ‘geslaagd zijn’- grotere doelen kunnen najagen, niet langer gehinderd worden door het lichaam. Maar het leven is géén leerschool. Het leven is een schepping, geen ontdekking, want alles wat je behoort te weten zit al besloten in de ziel zelf. Je bent jezelf dan ook niet aan het ontdekken, maar je schept jezelf steeds opnieuw , iedere dag, iedere minuut, ieder moment. Je leeft niet om elke dát te ontdekken, wat die dag voor je inhoudt maar om het te scheppen. Jij schept namelijk je eigen realiteit, waarschijnlijk zonder het te beseffen. Je bent dus jezelf niet aan het ontdekken, maar jezelf opnieuw aan het scheppen. Zoek daarom niet uit |Wie-je-bent|, maar zoek om vast te stellen |Wie-je-wilt-Zijn|!

Het leven is een totale uitdrukking van het goddelijke zijn waarvan de materiële of fysieke aspecten maar slechts een klein onderdeel vormen. Het leven is een natuurlijke beweging in ons die van alles in zich heeft; wij voelen wanneer we werkelijk leven en we voelen ook wanneer we niet in die levensstroom zitten. Alles lijkt dan traag te gaan en vast te zitten; je bent dan niet verbonden met je innerlijke waarheid, je innerlijke gevoel.

In de wereld om je heen zijn heel veel dingen die je in de richting van je innerlijke waarheid kunnen leiden. Maar zelfs die mensen, plaatsen, objecten en gebeurtenissen zijn niet meer dan geheugensteuntjes. Het zijn een soort wegwijzers. Dat is in feite de essentie van de ‘wereld om je heen’.

De fysieke wereld is gecreëerd om jou te voorzien van een kader waarbinnen je uiterlijk Ervaren kunt, wat je innerlijk Weet. Dus je vind in feite baat bij de wereld om je heen, precies zoals ze zich aan jou voordoet. Word daarom meer bewust van de wereld om je heen! Let meer op de signalen die worden gegeven vanuit de fysieke wereld om je heen. Vraag je je eens af, waarom ‘ontvang’ ik deze signalen op dit moment?

Slot
Er zijn ook veel aspecten in het leven die niet zijn wat zij in werkelijkheid zijn. Dat wil niet zeggen, dat we het leven met een korreltje zout moeten nemen. Integendeel, wij moeten leren het ware van het onware te onderscheiden. Het onware dat ons vasthoudt in patronen die angst, verdriet, boosheid en andere ontelbare spanningen veroorzaken. Pas als we hierdoorheen kunnen zien en de illusies los kunnen laten die ons kluisteren aan levensprocessen die niet echt zijn (bijvoorbeeld ‘dood is dood’), dan pas maken wij een werkelijke overgang mee. Een overgang naar een nieuwe tijd of levensfase waarin wij open en permanent verbonden met God – Alles-Wat-Is - verder kunnen gaan.

Veel mensen denken dat als zij bewuster leven en bepaalde inzichten krijgen, dat zij verlicht worden. Maar dat kan helemaal niet, want het innerlijke Zelf – de ziel – is voortdurend in het transformatieproces van het universum en het zijn betrokken. Er is geen moment dat de ziel kan zeggen: ‘Ik ben klaar, ik weet en ik ben alles’………… in dit leven.

Natuurlijk kan men op een zeker moment deze staat van zijn bereiken; geen innerlijke behoefte meer om een antwoord te krijgen op een levensvraag. Maar dan nog ervaar je een moment later – misschien vele jaren later – een nieuw onontgonnen gebied in je denkproces, een gebied waar je nog geen of onvoldoende aandacht aanbesteed hebt waardoor het hele innerlijke gevoel op zijn kop wordt gezet en er (weer) een nieuw onbekend spanningsveld ontstaat. Maar probeer te beseffen, dat je in een levend lichaam nooit deze illusoire staat van zijn – verlichting, verlossing, zuivering, volmaaktheid – deelachtig kunt worden, want men leeft in een lichaam met al haar (fysieke) beperkingen.

Verlichting is een projectie van de mens die zich dát als (enige) doel stelt, maar het heeft helemaal geen zin om voor jezelf een doel te projecteren, want op het moment dat dat bereikt wordt vervliegt het ogenblikkelijk.

Heel het leven is onderling verbonden. Het leven creëert doorlopend op interactieve wijze. Wij brengen over en weer resultaten voort. Er bestaan geen enkele andere manier waarop wij deze resultaten kunnen voortbrengen. Jouw gesprekken met anderen en alle informatie die uit deze wereld om je heen tot je komt, kun je vergelijken met de stralen van de zon. Ze zorgen ervoor, dat de zaden binnen in jou kunnen groeien. Dat is de ware betekenis van het leven. Het leven is een ontwikkelingsproces; een groeiproces voor in het innerlijke Zelf.

Alleen doordat de ziel het fysieke lichaam ‘aanvaardt’, ervaart zij op die manier bewust het fysieke leven.

Hans Zevenboom
Link: http://www.millennium-visie.org/site/index.php/nieuwsbrief/183-bewust-leven




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats