Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Kan het geven van borstvoeding beschermen tegen ADHD?

Het geven van borstvoeding heeft een positieve invloed op de fysieke en geestelijke ontwikkeling van baby's. Een nieuw onderzoek beweert dat borstvoeding mogelijk bescherming biedt tegen het ontwikkelen van het attention-deficit/hyperactivity disorder (ADHD/'aandachtstekort stoornis met hyperactiviteit') bij kinderen.

Het onderzoek is genoemd in 'Breastfeeding Medicine', de Officiële Krant van de Academie voor Borstvoeding Geneeskunde, uitgegeven door Mary Ann Liebert, Inc., uitgevers. Het artikel is vrij beschikbaar en te vinden op de website van Borstvoeding Geneeskunde, http://www.liebertpub.com/bfm.

Een team van Israelische onderzoekers, geleid door Aviva Mimouni-Bloch, arts, vergeleek de geschiedenis en andere factoren in een groep kinderen van 6 tot 12 jaar, bij wie ADHD was vastgesteld, met groepen waarin kinderen zaten die geen ADHD hadden. Het verband tussen ADHD en gemis aan borstvoeding was significant.

"Borstvoeding heeft laten zien een positieve invloed te hebben op de ontwikkeling van kinderen, een goede gezondheid en bescherming tegen ziekte. Met dit onderzoek is er een ander mogelijk voordeel van borstvoeding voor de duur van 3 maanden maar vooral van 6 maanden en langer vastgesteld," aldus Ruth Lawrence, arts, hoofdredacteur van 'Breastfeeding Medicine' en hoogleraar kindergeneeskunde aan de Rochester Universiteit voor Geneeskunde. " Deze studie opent een andere weg van onderzoek in het voorkomen van ADHD."

vertaling: Iris van Loenen, www.bbarcoiris.com




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats