Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Hoe werkt acupunctuur? De wetenschap achter de therapie onderzocht

Alhoewel acupunctuur steeds meer erkend wordt als een effectieve behandeling voor een breed scala van medische aandoeningen, ontbreekt een goed begrip van de fundamentele wetenschap en de werkingsmechanismen van deze eeuwenoude methode van genezing. Een speciale uitgave van Medical Acupunture, een tijdschrift van Mary Ann Liebert, Inc, uitgevers presenteert een serie artikelen van auteurs uit de hele wereld over gevarieerde en inzichtelijke perspectieven van de wetenschap en de fysiologische reacties van onderliggende medische acupunctuur. De uitgave is gratis beschikbaar op de Medical Acupuncture website op http://www.liebertpub.com/acu.

"Inzicht in acupunctuur op dezelfde manier als wij het werkingsmechanisme en de farmacokinetiek van een bepaald geneesmiddel begrijpen zal op dezelfde wijze ons in staat stellen om behandelingen beter met de conditie te doen overeen komen," zegt gastredacteur Richard F. Hobbs, III, MD. "Het netto effect zal betere resultaten geven," schrijft hij in zijn hoofdartikel "Basic Science Matters."

In het hoofdartikel "Basiswetenschap: Mysteries en Mechanismen van Acupunctuur ," suggereert Richard Niemtzow, MD, PhD, MPH, Editor-in-Chief van Medische Acupunctuur, een gepensioneerde luchtmacht kolonel en de huidige directeur van de USAF Acupuncture Center, Joint Base Andrews, Maryland, dat natuurlijke gebeurtenissen een wetenschappelijke verklaring hebben en dat de twee verklaringen - één wetenschappelijk en het ander natuurlijk - zouden verhelderen hoe acupunctuur werkt."

De uitgave bevat een Review artikel van John Longhurst, MD, PhD, Universiteit van Californië, Irvine, getiteld "Acupuncture's Cardiovascular Actions: A Mechanistic Perspective" Het artikel beschrijft hoe de effecten van acupunctuur op de cardiovasculaire functie verhoogde bloeddruk kan verlagen de doorbloeding kan verbeteren en de pijn verlichten.

Steven Harte, PhD en collega's van de Universiteit van Michigan (Ann Arbor) en Massachusetts General Hospital en Harvard Medical School (Boston, MA) rapporteren de resultaten van een studie gericht op het begrijpen van de verschillen in patiënt reacties op traditionele versus sham acupunctuur. Ze gebruikten druk-pijn testen om patiënten die minder reageren op sham acupunctuur gebaseerd op neurotransmitters in de hersenen te identificeren. Het onderzoek wordt beschreven in het artikel "Druk Pijn Gevoeligheid en insulaire gecombineerde glutamaat en glutamine (Glx) geassocieerd met latere klinische respons op Sham maar niet op traditionele acuopunctuur bij patiënten met chronische pijn."

Keith Spaulding, ND, Mac en medeauteurs beoordeelden de elektrofysiologische verschillen tussen de werkelijke en de buurt (of sham) acupunctuurpunten in het artikel "Acupunctuur Naald Stimulatie Induceert Veranderingen in Bioelectrisch Potentieel."

Vertaling: Andre Teirlinck


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats