Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)

Nieuws 14 sept 2012


Ontvang gratis ons eboek Spoedcursus voeding en onze
wekelijkse nieuwsbrief

Naam
Email


Agenda - Leefbewust kennisavonden21 september > Geertje van der Burgh - Introductie gezonde voedingVolg de laatste nieuwtjes via:


 


Aanraders


Geen nieuwsbrief ontvangen ?

Het lijkt erop dat Hotmail onze nieuwsbrief blokkeert. Dus mocht je geen nieuwsbrieven meer ontvangen gebruik dan een ander email adres of controleer je spamfilters.

Ron


50% van de medicijnen ineffectief

1 op de 2 voorgeschreven medicijnen heeft totaal geen effect, aldus een alarmerend rapport geschreven door 2 medische specialisten, Philippe Even en Bernard Debré. in Frankrijk.
Dit kost de Sociale Zekerheid 10 tot 15 miljard ; weggegooid geld. Een jaar na het Mediator schandaal een nieuwe aanklacht tegen de farmaceutische industrie.

Lees verder in het Frans :  Link

ps : dit betreft natuurlijk alle Europese landen ; gek hè dat mensen de 'nepzorgkosten' = oplichting door verzekeraars'niet meer kunnen betalen.Het systeem is volledig failliet.

DvH


De andere kant van Zwarte Zalf

We horen van de media alleen maar negatieve verhalen mbt zwarte zalf. Het is weer het bekende 1-2 tje van main stream media en big pharma. Ook het programma Radar lijkt de huiszender te zijn geworden van de antikwakjes in Nederland die met hand en tand de lucratieve handel in ziekte proberen te beschermen. Inquisitie anno 2012......

Lees eens dit verhaal voor de andere kant


Obesitas en het metabool syndroom en verminderde hersenfunctie bij adolescenten

Een nieuwe studie door onderzoekers aan NYU School of Medicine blijkt voor de eerste keer dat metabool syndroom (MetS) gekoppeld is aan cognitieve en stoornissen in hersenen bij adolescenten en en roept op tot kinderartsen om hiermee rekening te houden bij de vroegtijdige behandeling van obesitas bij kinderen. Aangezien de zwaarlijvigheid van de jeugd is toegenomen in de VS, zo heeft het prevalentie van metabool syndroom- een constellatie van drie of meer van vijf bepaalde gezondheidsproblemen, met inbegrip van abdominale obesitas, laag HDL (goede cholesterol) , hoge triglyceriden, hoge bloeddruk en pre-diabetes insulineresistentie.

Lees verder


Kinderen die blootgesteld worden aan 2 ftalaten hebben een verhoogd risico op astma-gerelateerde ontstekingen van de luchtwegen

Kinderen die blootgesteld worden aan diethyl ftalaat (DEP) en butylbenzyl ftalaat (BBzP) - ftalaat chemicaliën, vaak gevonden in persoonlijke verzorgings- en plastic-producten - hebben een verhoogd risico op astma-gerelateerde luchtweg ontstekingen, aldus onderzoekers aan de Columbia Center for Children’s Environmental Health (CCCEH) van de Mailman School of Public Health. Van de 244 kinderen in de leeftijd van 5 tot 9 jaar die aan het onderzoek meededen hadden allen detecteerbare niveaus van ftalaten in hun urine, hoewel deze over een breed gebied varieerden. Hogere niveaus van beide ftalaten werden geassocieerd met hogere niveaus van stikstofmonoxide in de uitgeademde lucht, een biologische marker van luchtwegontstekingen. De associatie tussen blootstelling aan BBzP en luchtwegontstekingen was vooral sterk onder kinderen die onlangs een piepende ademhaling hadden gemeld, een veel voorkomend symptoom van astma. De resultaten zijn recent gepubliceerd in het American Journal and Critical Care Medicine.

Lees verder


Oudere kinderen met overgewicht consumeren minder calorieën dan hun leeftijdgenootjes met een gezond gewicht

Tijdens een studie aan de Universiteit van North Carolina, hebben onderzoekers van Kindergeneeskunde ontdekt dat er geen “one size fits all” uitleg is voor kinderobesitas. Chapel Hill, N.C. – Bij een nieuwe studie aan de Universiteit van North Carolina, afdeling Geneeskunde, hebben onderzoekers van Kindergeneeskunde een verrassend verschil in eetgewoontes ontdekt bij kinderen met overgewicht in de leeftijd van 9 tot 17 jaar in vergelijking tot kinderen jonger dan 9 jaar. Jongere kinderen met overgewicht of obesitas consumeren meer calorieën per dag dan hun leeftijdgenootjes met een gezond gewicht. Maar bij oudere kinderen met overgewicht is dit omgekeerd, zij consumeren minder calorieën dan hun leeftijdgenootjes met een gezond gewicht.

Lees verder


Water – deel IV

‘Water is een energie met een geheugen’.

‘Water is de centrale regelaar van de energie en de osmotische balans in het lichaam’.

‘Het principe van alle dingen is water, water is alles en alles komt terug in water’. Thales van Milete, Griekse filosoof (625-547v. Chr.)

Water lijkt zo gewoon, want we worden er dagelijks mee geconfronteerd. Maar wat blijkt nu (Dr. Masaru Emoto, ‘De boodschap van het water’), dat water een stof is met buitengewone kwaliteiten, water slaat bijvoorbeeld informatie van stoffen waarmee het in aanraking komt in zich op en heeft dus als het ware een geheugen. En als je dan ook nog eens bedenkt, dat ons lichaam voor 70% uit water bestaat dan kun je nagaan hoe belangrijk gezond water voor de mens is. Dr. Masaru Emoto: ‘De oorzaken van problemen in ons menselijk functioneren lijken ontelbaar en overweldigend. Als zowel ons lichaam als de aarde voor 70% uit water bestaat, dan wil je toch weten hoe je dat positief kunt beïnvloeden? Het antwoord is: door het water van ons lichaam te zuiveren’.

Lees verder


Chronische ontsteking in de hersenen leidt tot de ziekte van Alzheimer

Onderzoek dat vandaag wordt gepubliceerd in het open access tijdschrift BioMed Central’s open access journal “Journal of Neuroinflammation” suggereert dat chronische ontsteking een predispositie kan zijn voor de hersenen om de ziekte van Alzheimer te ontwikkelen. Tot nu toe was het moeilijk de rol van ontsteking bij de ziekte van Alzheimer vast te stellen, vooral omdat trials met NSAID’s conflicterende resultaten leek te geven. Hoewel de ADAPT (afkorting voor de ziekte van alzheimer anti-inflammatoire preventie trial) vroegtijdig gestopt werd suggereren recente resultaten dat NSAID’s mensen met vroege stadia van Alzheimer kunnen helpen maar dat een langdurige behandeling nodig is om voordeel te zien.

Lees verder


Moffitt Cancer Center onderzoekers ontdekken dat zure pH micro milieus in tumoren de overleving van de tumorcel helpen

Onderzoekers bij Moffitt Cancer Center en collega's bij de Universiteit van Zuid-Florida en Wayne State University hebben ontdekt dat de overleving van de tumorcel is gebaseerd op de aanpassing aan zure condities in het tumor micromilieu. Hun onderzoek naar de effecten van de zuurgraad op borst- en pancreas kanker cel lijnen onderzoek, bleek het belang van autophagie in zure micromilieus en suggereert dat een succesvolle behandelings strategie kan worden gebaseerd op deze autophagische afhankelijkheid.

Lees verder


Utrechtse luchtmeetnet-debacle

Om een einde te maken aan de voortdurende discussie over de betrouwbaarheid van de gemeentelijke luchtkwaliteitsberekeningen werd eind 2010 besloten de luchtverontreiniging te meten. De bedoeling was om die metingen te laten plaatsvinden op de plaatsen waarvoor de gemeentelijke berekeningen plachten te worden gemaakt en waarvoor tegenwoordig de NSL-monitor de concentraties worden berekend: de zgn. “toetspunten”. Zoals bekend levert de gemeente daarvoor de invoergegevens aan. Het meetnet zou vier jaar dienst doen. Aan het eind van elk jaar zouden de metingen vergeleken worden met de berekeningen, zodat eindelijk duidelijk zou worden of de gemeentelijke berekeningen betrouwbaar zijn.

Lees verder


Vroeger seksueel misbruik gekoppeld aan hartaanvallen bij mannen
 
Mannen die in de kindertijd seksueel misbruik ondervonden, hebben drie keer meer kans op een hartaanval dan mannen die als kind niet seksueel misbruikt zijn, blijkt uit een nieuwe studie
van de universiteit van Toronto. De onderzoekers vonden geen verband tussen vroeger seksueel misbruik en hartaanvallen bij vrouwen.
In een online gepubliceerd artikel deze week in het tijdschrift kindermishandeling en verwaarlozing, onderzochten onderzoekers geslachtsspecifieke verschillen in een representatieve steekproef van 5095 mannen en 7768 vrouwen van 18 jaar en ouder, áfkomstig uit het Center for Disease Control 2010 Behavioral Risk Factor Surveilance Survey. Een totaal van 57 mannen en 154 vrouwen hebben gemeld seksueel misbruikt te zijn door iemand dichtbij hen voordat ze 18 waren en 377 mannen en 285 vrouwen zeiden dat een arts, zuster of andere gezondheidswerker ze had gediagnosticeerd met een hartaanval of een myocard infarct. De studie was mede geschreven door vier gediplomeerde studenten van de universiteit van Toronto, Raluca Bejan, John Hunter, Tamara Grundland en Sarah Brennenstuhl.

Lees verder


Overig nieuws


10 tips tegen lichaamsgeur

Sommige mensen hebben van nature een sterke en soms onaangename lichaamsgeur. Tien eenvoudige tips om er iets aan te doen. [Luc]

Lees verder


100 procent zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen, je geloof in eigen kunnen, is een momentopname. Het laat zich in je hele lichaam en geest voelen, maar is niet constant. Als het in ruime mate aanwezig is, zie je zaken in een positief licht en kun je de hele wereld aan. Als het ontbreekt, ben je angstiger en kwetsbaar, en onderschat je je eigen vermogens.

Lees verder


17.000 klachten bij huisarts over cosmetica

Zo'n 14.000 vrouwen en 3.000 mannen zijn afgelopen jaar naar de huisarts gegaan met klachten na het gebruik van cosmetica. [Geert]

Lees verder


40 kleine daden met grote gevolgen voor je leven

Vaak zitten we vast in patronen en komen we er moeilijk uit. Mensen houden van gewoontes, deze geven namelijk houvast. Aan de andere kant kan het teveel vasthouden aan gewoontes ook zorgen voor een voorspelbaar en saai leven. Daarom geven we je hier 40 tips om je leven leuker te maken. Het zijn kleine daden die grote gevolgen kunnen hebben.

Lees verder


45 minuten yoga met Maryse Moerel 5 Tibetanenen en Radja Yoga

Lees verder


Amsterdam dwingt treiteraars tot verhuizen

De gemeente Amsterdam wil inwoners die worden getreiterd door hun buren betere bescherming bieden.

Lees verder


Anti-sceptici beweging

In diverse landen, en vooral in de VS komt er actie tegen de sceptische organisaties die als doel hebben het uit de weg werken van alternatieve therapieën/therapeuten, alles wat energetisch en paranormaal is, en verder alles wat niet in hun kraam past.

Lees verder


Arts en psycholoog even effectief bij kind met onverklaarde buikpijn

Arts en psycholoog zijn beiden effectief als ze kinderen met lichamelijk onverklaarde buikpuin behandelen. Dat concludeert Shelley van der Veek, die het effect van cognitieve gedragstherapie (CGT) onderzocht. Een jaar na afloop van de behandeling leidde CGT bij 60 procent van de kinderen tot minder buikpijn. Bij reguliere medische zorg was dat 56 procent. [vrijdag 21 september, 14:00]

Lees verder


Arts is onbekwaam en onbevoegd om farmaceutisch te adviseren

Biologische kwetsbaarheid maakt ADHD niet meer een stoornis, omgekeerd maakt meer omgevingsinvloed het niet minder een stoornis.

Lees verder


Atsma stimuleert sanering asbestdaken met subsidie

Er komt een impuls van 20 miljoen euro om asbestplaten van boerderijdaken te verwijderen.

Lees verder


Beantwoording Kamervragen over gemeentelijke bezuinigingen op leerlingenvervoer

Antwoorden van minister Van Bijsterveldt-Vliegenthart (OCW) op vragen van het Kamerlid Smits (SP) over gemeentelijke bezuinigingen op leerlingenvervoer.

Lees verder


Beantwoording Kamervragen over 'adoptie' van scholen

Antwoorden van minister Van Bijsterveldt-Vliegenthart (OCW) op vragen van het Kamerlid Beertema (PVV) over het plan van de Rotterdamse PvdA om scholen te ‘adopteren’.

Lees verder


Bestuurders verdienen teveel

Lees verder


Betere slaap door aarding

Elektrisch contact tussen jouw bed en de aarde zorgt voor betere slaap en minder pijn.

Lees verder


Beugelen is peperdure zaak

Beugelen is hot, zeker bij tieners. Voor hun ouders kosten die blokjes, al dan niet in een speciaal kleurtje, handenvol geld.

Lees verder


Bezorgheid over teelt gentechboon

Milieudefensie is bezorgd over de in Nederland ingediende aanvraag van Amerikaans gentechgigant Monsanto om in Europa genetisch gemanipuleerde sojabonen te mogen telen.

Lees verder


Bloeddoorstroming en calciumatoom reguleren bloedstolling

Bloeddoorstroming en calciumatoom reguleren bloedstolling Bij een bloeding verzamelt het eiwit von Willebrand Factor (vWF) bloedplaatjes die het bloedvat repareren. Soms verloopt dit proces te heftig, waardoor trombose optreedt. In zijn proefschrift presenteert Arjen Jakobi nieuwe bevindingen rond dit proces.

Lees verder


BPA veroorzaakt spanning, maar soja helpt

Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat blootstelling aan BPA, de chemische stof die in veel plastic producten voorkomt, kan leiden tot extreme spanningen.

Lees verder


Brabantse schaapskuddes in gevaar door verdwijnen subsidie

Lees verder


BRCA-dragers moeten röntgenfoto’s vermijden

Beeldvormende technieken waarbij ioniserende straling wordt gebruikt, verhogen het risico op borstkanker bij vrouwen en meisjes die drager zijn.

Lees verder


Buikpijn bij kinderen

Per jaar komt bijna één op de twintig kinderen bij de huisarts met buikpijn.

Lees verder


Campagnespot Partij tegen de Burger - De kiezer kan dood neervallen

Lees verder


Cannabisgebruik veroorzaakt allergische reacties

Onderzoekers van de Dienst Immunologie-Allergologie van de Universiteit Antwerpen (UA) en het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) hebben vastgesteld dat mensen die allergisch zijn aan cannabis, ook vaak allergische reacties vertonen ten ...

Lees verder


Cleanstones moeten de lucht bij snelwegen zuiveren

Lees verder


Crisis maakt Vlaming minder gelukkig

De economische crisis raakt het geluksgevoel van de Vlaming. Terwijl in 2011 nog 54 procent van de Vlamingen zichzelf een gelukkig mens noemde, doet dit jaar nog maar 46 procent dat. [Luc]

Lees verder


Culinair ontdekt - Sojascheuten

Soja is een vreemde boon. Een van de meest gekweekte gewassen op aarde.

Lees verder


De knalgele cake en andere akties

Al in 1978 was er verzet tegen het gerommel met onze voeding....

Lees verder


De Nazi-roots van de EU in Brussel

Afgelopen zaterdag stond in De Telegraaf een column van Prof. Dr. B. Smalhout (zie afbeelding) waarin hij verwees naar ons boek: “The Nazi-roots of the Brussels EU“ De strekking van zijn column is dat niemand inziet dat de EU in essentie een Duitse wurgband is, ontworpen door oud-nazi’s.

Lees verder


De oude politiek is failliet. Nu is de tijd van vernieuwing

De oude politiek is failliet. De oude politiek heeft compleet gefaald in het aanpakken van de grote problemen in onze samenleving. Sterker nog, de zittende partijen hebben deze problemen alleen maar groter gemaakt. De zorgkosten zijn geëxplodeerd, terwijl de gezondheidsbeleving steeds verder achteruit holt. De schuldencrisis zakt steeds dieper in de rode cijfers. Zelfs de voedselbanken hebben nu al wachtlijsten, die steeds langer worden. En ondertussen debatteren de lijsttrekkers van deze oude partijen over de vraag of Griekenland haar schulden zal gaan terugbetalen. Gelukkig zijn er inmiddels steeds meer mensen die deze doorzichtige afleidingstactiek doorhebben. Oude politiek is struisvogelpolitiek. Deze politici steken hun kop liever in het zand dan dat ze het over de werkelijke oorzaak van al onze problemen durven te hebben, namelijk de overheersing van onze samenleving door het Grote Geld. Stemmen op een oude partij is daarom kiezen voor het nog verder verergeren van alle problemen. Ook niet stemmen of stemmen op een andere nieuwkomer heeft volgens mij geen enkele zin, omdat alleen de SOPN de kern van de problematiek wil aanpakken.

Lees verder


De politiek door kinderogen

Kinderen zijn creatief, hebben fantasie en kijken met een frisse blik tegen de wereld aan. Daar kunnen ze in politiek Den Haag van leren.

Lees verder


De thermische camera die weet wie gedronken heeft

Als het van Griekse wetenschappers afhangt, zijn er binnenkort thermische camera's op de markt die kunnen prijsgeven wie er (te veel) gedronken heeft.

Lees verder


De Voedselzandloper - Is Kris Verburgh intellectueel oneerlijk?

Zijn boek staat vol van fouten waarover Verburgh de mond vol heeft.

Lees verder


Deel jonge Duitsers heeft liever internet dan seks

Bijna één op de vijf jonge Duitsers (18 procent) wil liever een jaar zonder seks dan een jaar zonder internet.

Lees verder


Dit gebeurt er als je wél een minister van Milieu hebt…

In Nederland vecht @milieuminister al twitterend tegen het ecologisch begrotingstekort van 35%.

Lees verder


Dyslectische kinderen profiteren van oorapparaatje

Dyslectische kinderen hebben moeite met het onderscheiden van afzonderlijke klanken in gesproken taal. Het verschil tussen bijvoorbeeld ‘rat’ en ‘kat’merken zij minder snel op, waardoor het ook lastiger wordt om dit correct te schrijven.

Lees verder


Een gesloten energiekringloop

Zo op het eerste gezicht is het nieuwe appartementencomplex aan de Lutzen Wagenaarstraat in Sneek een gebouw als veel andere. Op de balkonnetjes van het uit rode bakstenen opgetrokken pand staan tuinmeubelen, voor de ramen gezellige kamerplanten ...

Lees verder


Eerste stap in bekendmaking ingrediënten sigaretten

Vandaag lanceren zestien Europese kennisinstituten websites die het publiek informatie geven over de stoffen die de tabaksindustrie toevoegt bij de productie van sigaretten.

Lees verder


Eigen motivatie gezond eten verlaagt BMI

Vrouwen van middelbare leeftijd die vanuit eigen motivatie gezond eten, hebben een lagere BMI (body mass index) dan degenen die dit doen omdat anderen dat graag willen.

Lees verder


Eigen stamcellen ingezet tegen rimpels

Een Brits farmaceutisch bedrijf start binnenkort met tests waarbij eigen stamcellen van patiënten in rimpels gespoten worden om de huid opnieuw te verjongen. Dat schrijft The Sunday Telegraph. Daardoor lijkt er een einde in zicht voor ...

Lees verder


En op een goede dag

Een komisch drama over een jonge Marokkaanse vrouw die een creatieve oplossing zoekt voor de recente wet tegen het dragen van hoofddoekjes.

Lees verder


Energiegras levert meer op dan tarwe

Het verbouwen van gras voor het opwekken van energie gaat een boer meer geld opleveren dan het verbouwen van tarwe of gerst.

Lees verder


Energiestoten in de weken voor de eindtijd

Houd in gedachten dat de gebeurtenissen van de laatste tijd in jullie voordeel zullen werken.

Lees verder


EU bezorgd over vergrijzing leraren Nederland

De Europese Unie maakt zich zorgen over het vergrijzend lerarenkorps in Nederland.

Lees verder


Extra vergine - het mediterrane olijfolieboek

Door de toenemende belangstelling voor de mediterrane, vooral Italiaanse, keuken heeft iedereen tegenwoordig wel een flesje olijfolie in de keuken staan. Kleurige etiketten met olijfolie, aceite de oliva of extra vergine. Maar wat is extra vergine olijfolie nu eigenlijk en welke zou je moeten nemen voor specifieke gerechten? Welke olijfsoort zit erin en hoe lang is de olie houdbaar?

Lees verder


Gedeputeerde Staten Zeeland leggen last onder dwangsom op aan Dow

Dow Benelux BV heeft te veel stikstofoxiden (NOx) uitgestoten.

Lees verder


Geen gebarentaal meer voor dove kinderen met implantaat?

De taalontwikkeling van kinderen met een cochleair implantaat die alleen gesproken taal leren verloopt sneller dan die van kinderen met een cochleair implantaat die ook gebarentaal leren.

Lees verder


Gemodificeerde bacterie produceert suiker uit moedermelk

Wetenschappers zijn er in geslaagd een bacterie zo aan te passen dat die een belangrijke suiker uit moedermelk produceert.

Lees verder


Getrouwde longkankerpatiënten leven langer

Als je behandeld bent voor longkanker kun je beter getrouwd zijn dan single. Onderzoekers ontdekten dat de patiënten die getrouwd waren langer overleefden na de behandeling dan de patiënten die vrijgezel waren.

Lees verder


Gevangenen zwaar onder de medicatie

Eén op de vijf gevangenen krijgt antipsychotica. Dat is veertien keer zo veel als bij de modale burger. [Luc]

Lees verder


Gevaren van zoetjes

Lees verder


Gif in je soepblik

Bisfenol A is dus een hormoonverstoorder. Het werd 80 jaar geleden gebruikt om de groei van vee te bevorderen.

Lees verder


Glaasje water uit de kraan of uit de fles?

Waarom kopen consumenten veel mineraalwater en bronwater in de supermarkt, terwijl een glaasje water uit de kraan – zéker in Nederland – toch net zo 'lekker' is," vraagt marketingdeskundige Charles Borremans zich af. "Het water uit een fles is wel zo'n 1000 maal zo duur als het water uit de kraan voor 97 eurocent per kuub en je moet er nog voor naar de supermarkt ook."

Lees verder


Gratis autisme behandeling

Kandidaten gezocht voor gratis autisme behandeling in ruil voor de publicatie van alle resultaten van de behandeling op het internet en in een boek over de behandeling van autisme.

Lees verder


Greenpeace dient klacht in tegen justitie

Greenpeace dient een klacht in tegen het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg.

Lees verder


Griepepidemie op komst - NU.nl

Duitse onderzoekers verwachten de komende winter een griepepidemie in Europa.

Lees verder


Groene stroom kan niet zonder slim net

Ik kan dan wel heel erg tegen slimme meters zijn, een duurzaam energiesysteem zal niet zonder slim net en slimme meters kunnen.

Lees verder


Groene thee helpt tegen achteruitgang hersenen

De laatste tijd zijn er allemaal positieve effecten van groene thee bekend geworden. Zo helpt het bijvoorbeeld bij afvallen en het verlagen van cholesterol. Maar ook voor vergeetachtige ouderen kan groene thee veel goeds betekenen.

Lees verder


Groot onderzoek van start naar verband genen en brein

Vandaag start een groot onderzoeksprogramma dat de komende jaren cognitieonderzoek gaat combineren met genetisch onderzoek: het Cognomicsprogramma van het Donders Instituut. ‘We zien kleine effecten van genen op gedrag, en op ziekten die leiden tot veranderd gedrag. Daartussen zit het brein,' zegt professor Barbara Franke die het programma leidt. ‘We willen weten hoe dat werkt.'

Lees verder


H&M stopt met gebruik giftige stoffen in kleding

De Zweedse modeketen HM heeft aangekondigd per 1 januari 2013 te stoppen met het gebruik van perfluorverbindingen.

Lees verder


Hallucinaties na operaties gevaarlijk voor 65-plussers

Hallucinaties na operaties komen vaker voor dan we zouden vermoeden, vooral bij ouderen.

Lees verder


Happen vanaf vier maanden

Ouders kunnen hun baby vanaf vier maanden al laten wennen aan vast voedsel. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC.

Lees verder


Heksenjacht in een modern jasje gestoken…

Heksen, een naam voor onaardige personen. Daar wordt deze benaming het meest mee geassocieerd, onaardige en gemene vrouwen. Heksen zijn van alle tijden en in sprookjes om van te griezelen.

Lees verder


Helder Hart Aflevering Gabrielle

Gabrielle heeft door doorzettingsvermogen en innerlijk weten haar levenspad afgemaakt.

Lees verder


Hemels aarden

Sigrid Karssens beschrijft in dit boek haar weg in het openen van nieuwe bewustzijnsvelden. Zij doet dat met steun van haar begeleiders, de lichtwereld en met behulp van de Healing Arts-remedies. Tijdens uittredingen in de nacht en heldere waarnemingen overdag verkent zij andere werelden.

Lees verder


Hennepolie als middel tegen EHS-klachten en de link met kanker

Sinds ongeveer een maand gebruik ik dagelijks twee eetlepels hennepolie tegen de effecten van straling. Al jaren stoort het me dat ik zo’n droge huid krijg op locaties met straling. Aan de huid kun je zien dat het immuunsysteem het zwaar heeft. Onverwachts stuitte ik iets meer dan een maand geleden op de oplossing.

Lees verder


Het faillissement van de verzadigd vethypothese…

In dit artikel prikt Frits Muskiet een groot aantal misverstanden/mythes door over welvaartsziekten en vet, vooral verzadigd vet. Een metastudie van de AHA (American Heart Association) is niet netjes uitgevoerd (lees frauduleus). Dit zou aantonen dat er een direkte relatie tussen verzadigd vet en hart- & vaatziekten zou bestaan en dat meervoudig onverzadigde vetten juist gunstig zijn. [Geert]

Lees verder


Het faillissement van de verzadigd vethypothese van cardiovasculaire ziektes

Er is geen bewijs voor de vermeende ongunstige effecten van het vetgehalte en het SAFA gehalte van onze voeding en evenzo niet voor de vermeende ongunstige effecten van de SAFA in melk en melkproducten. Evenzo is er geen bewijs voor de gunstige effecten van de vervanging van SAFA door w6PUFA en om daarbij een consumptie te realiseren van 5-10 en% linolzuur, zoals aanbevolen door de AHA.

Lees verder


Hoe ethisch is de vegapolis?

Michael Clarke Duncan, een bekende Amerikaanse ‘sterke man’ en acteur, stierf op 3 september op de gezegende leeftijd van 54 jaar aan de gevolgen van een eerder doorgemaakt hartinfarct.

Lees verder


Hoe groot kan een vissersboot worden?

Hoe groot mag een vissersschip zijn? De voorzitter van de Nederlandse zeevissers Gerard van Balsfoort is te gast, omdat de Australische regering de Nederlandse vistrawler Margiris een visserijverbod oplegt. Megatrawlers zijn omstreden vanwege overbevissing en bijvangst van andere dieren als dolfijnen en zeehonden. Wat vinden de Nederlandse zeevissers van deze beschuldigingen?

Lees verder


Hoe houdbaar is houdbaar?

Het verblijf in buitenlandse oorden liep ten einde en de ijskast was nog niet leeg.

Lees verder


Hoe Julia Kang Natuurlijk, Gifvrije Gezonde chocola maakt

Lees verder


Honderden reacties meldpunt thuiszittend kind

Enkele honderden reacties heeft de Kinderombudsman al binnen op het online meldpunt voor kinderen die niet naar school gaan.

Lees verder


Huid speelt rol bij hoge bloeddruk

Een hoge zoutinname is een belangrijke risicofactor voor een hoge bloeddruk, maar het is niet altijd de boosdoener.

Lees verder


Hulp bij zelfdoding psychiatrische patienten

De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie maakt zich zorgen over de hulp aan patiënten die uit het leven willen stappen. Van de 500 tot 600 euthanasieverzoeken worden er slechts 70 per jaar serieus behandeld. Johan Huisman is psychiater en voorzitter van de Steungroep Psychiaters die psychiaters helpt bij Euthanasie en verzoeken om hulp bij zelfdoding.

Lees verder


Integratie reguliere en alternatieve geneeskunde levert veel financieel voordeel

Integratie van reguliere en aanvullende geneeskunde verdient politieke prioriteit. Houd voor beide de BTW-vrijstelling in stand.

Lees verder


Intensieve landbouw maakt meer kapot dan je lief is

Bij de opening van het Academisch jaar en in een interview in Trouw hield de voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen Universiteit een pleidooi tot verdere intensivering van de landbouw. Een pleidooi dat veel reacties oproept, ook bij de BMF.

Lees verder


Internetvrijheid in geding door uitspraak rechter

Is de vrijheid van internet in gevaar?

Lees verder


Is melk en brood nu gezond of niet?

Je hebt het zeker ook in het nieuws gevolgd, de hele discussie over wat gezond eten is en wat ongezond zou zijn. Dit soort geredetwist draagt zeker niet bij tot een duidelijker beeld van wat nu goed is en wat minder gezonde voeding zou zijn. Een mens zou onzeker worden als hij leest wat er allemaal over voeding geschreven wordt.

Lees verder


Je reis naar huis

De therapie is speciaal geschikt voor depressie, burn-out, hoog sensitieve personen, chronisch vermoeidheid syndroom, migraine en dwanggedachten. Uw psychische klachten komen voort uit een verminderd bewustzijn. Dit bewustzijn wordt versneld verhoogd door de speciale aanpak.

Lees verder


Justitie hield mythe over gevaarlijk kernprotest in stand

Politie en justitie wisten dat de actie van Greenpeace aan de vooravond van een atoomtransport van Borssele naar Frankrijk op geen enkele wijze risico's opleverde voor het treinverkeer.

Lees verder


Kind in dubio na hoorzitting ADHD in Tweede Kamer

Door de wirwar aan meningen, opvattingen en overtuigingen was het tijdens een door PvdA-politica Lea Bouwmeester georganiseerde hoorzitting over ADHD in de Tweede Kamer lastig om door de bomen het bos te blijven zien.

Lees verder


Kind met buikpijn krijgt te vaak laxeermiddel

Kinderen met buikpijn krijgen regelmatig laxeermiddelen of maagzuurremmers voorgeschreven door de huisarts.

Lees verder


Kleine baby’s, grote taalwondertjes

Baby’s overklassen hun ouders in het herkennen van regels in gesproken taal, zo blijkt uit onderzoek van het Max Planck Instituut.

Lees verder


Klimaatverandering en stijgende voedselprijzen - rampzalige combinatie

Voedselprijzen stijgen, ons klimaat verandert. Als je beide trends met elkaar combineert, gaat de wereldvoedselvoorziening de komende twintig jaar nog veel zwaardere tijden tegemoet dan we nu denken.

Lees verder


Koffie kan pijn verminderen

Wetenschappers uit Noorwegen hebben goed nieuws voor koffieliefhebbers. Het bakje troost kan schouder- en nekpijn verminderen.

Lees verder


KRO Reporter - PVV misbruikte Europees subsidiegeld

De Partij voor de Vrijheid (PVV) zou de Europese subsidieregels hebben geschonden.

Lees verder


Lamlendigheid kinderen zit in genen

Genetische aanleg speelt een rol in het aantal uren dat jongeren televisie kijken, computerspelletjes spelen en internetten.

Lees verder


Leven aan zee is gezonder

Wie aan de kust woont, is gezonder dan wie in het binnenland leeft.

Lees verder


Levende mammoetcellen gevonden

Wetenschappers hebben in Siberië resten van een wolharige mammoet gevonden die nog levende cellen zouden bevatten.

Lees verder


Liefde tot op het bot

Honden zijn de beste mensenfluisteraars, gezondheidstherapeuten en mindfulnesstrainers. En vooral - de ideale bron van energie en levensvreugde.

Lees verder


Lijst met honderd soorten die waarschijnlijk zullen uitsterven

Meer dan achtduizend wetenschappers hebben een lijst opgesteld met daarop de honderd meest bedreigde dier-, plant- en schimmelsoorten ter wereld. De kans dat ze overleven is klein. Op de lijst staan onder meer de escudo-eilandluiaard (Bradypus ...

Lees verder


Luchtvervuiling neemt 's nachts toe

Voor het eerst hebben wetenschappers aangetoond hoe kleine vervuilende deeltjes die in steden worden uitgestoten, 's nachts in aantal toenemen.

Lees verder


Maatschappelijke initiatieven vragen andere rol overheid

De overheid kan beter rekening houden met wat er in de samenleving al leeft aan activiteiten en moet meer inspelen op de behoefte aan kleinschaligheid en menselijke maat, zoals streekproducten en buurtzorg. Een oproep aan het publiek om met ideeën te komen, werkt beter dan zelf met activiteiten te beginnen. Dat staat in het rapport ‘De creatieve samenleving en de overheid’ dat bureau Greenwish in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft opgesteld.

Lees verder


Marihuana verhoogt risico op zaadbalkanker

Recreatief gebruik van wiet verhoogt het risico op een aantal typen zaadbalkanker. Dat blijkt uit een onderzoek van de University of Southern California.

Lees verder


Meer hersencellen en betere studieresultaten door bewegen

Dagelijks een half uurtje bewegen zorgt voor de ontwikkeling van nieuwe hersencellen in de hippocampus.

Lees verder


Mensen liegen gemakkelijker onder tijdsdruk

Bijna iedereen liegt wel eens, vaak om iets kleins. Nieuw onderzoek laat zien dat je onder tijdsdruk eerder liegt. Ook als je 'goede' redenen hebt voor de leugen, ga je creatiever om met de waarheid.

Lees verder


Miljoenen voor sanering asbestschip Otapan kwijt

Staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu staakt zijn pogingen om de kosten voor de sanering van het asbestschip de Otapan terug te krijgen. Dat schrijft hij aan de Tweede Kamer. De Mexicaanse vroegere eigenaar van het schip, ...

Lees verder


Minder vlees eten levert net zoveel op als minder auto's

Als alle Nederlanders de helft van de week vlees laten staan en de overige dagen alleen duurzaam geproduceerd vlees eten, neemt de milieubelasting door vleesproductie met twee derde af. De CO2-uitstoot gekoppeld aan vleesproductie zou halveren. ...

Lees verder


Nederland telt teveel verbrandingsovens

Of we zijn te succesvol geworden in het verminderen van afval. Of de afvalverwerkers hebben teveel ovens gebouwd.

Lees verder


Nederlandse huisartsen beleggen in tabak, industrievoedsel en...de rest..

En de inwoner van NL kan de zorgverzekering niet meer betalen....gek hè ?

DvH

Lees verder


Nieuwe methode voorspelt welke planten het meest voorkomen

Voorspellen welke soorten domineren is een van de grote vragen binnen de biologie. Onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam, University of Waikato in Nieuw Zeeland en Northern Arizona University in de Verenigde Staten ontwikkelden een nieuwe methode om te voorspellen welke plantensoorten kunnen voorkomen en welke dominant zullen zijn. Deze methode maakt gebruik van de eigenschappen van planten en hoe die geselecteerd worden door onderlinge concurrentie en de omgeving. De wetenschappers publiceerden hun bevindingen deze week in het toonaangevende internationale vaktijdschrift Ecology Letters.

Lees verder


Nu met nog minder vlees

Unox denkt erover om het vlees in zijn rookworst bij te mengen met plantaardige ingredienten, zo liet moederbedrijf Unilever van de zomer weten.

Lees verder


OM eist voorwaardelijke straf tegen gynaecoloog - Blik op Nieuws

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag tegen een 48-jarige gynaecoloog uit Hoorn een voorwaardelijke celstraf van een maand geëist.

Lees verder


Onnodige sterfte door wondinfecties

Ziekenhuizen in Nederland schieten ernstig tekort bij het terugdringen van wondinfecties die in de operatiekamer ontstaan. Dat komt doordat er maar bij één op de tien operaties volgens het boekje wordt gewerkt. Daardoor overlijden er onnodig patiënten. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS. In de studio redacteur gezondheidszorg Rinke van den Brink.

Lees verder


Onnodige sterfte door wondinfecties

Slechts bij één op de tien operaties wordt volgens het boekje gewerkt.

Lees verder


Ontstaan Barrett’s slokdarm verder ontrafeld

Uit onderzoek van onder andere het Erasmus MC is vast komen te staan welk gen precies betrokken is bij het ontstaan van de zogeheten Barrett’s slokdarm.

Lees verder


Opwarming aarde - zes weken langer hooikoorts

Amerikanen weten precies waar je het over hebt, wanneer je over ragweed begint.

Lees verder


Overheid beschermt onterecht reputatie vieze restaurants

Foodwatch wil dat de NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit) de resultaten van inspecties bij horecagelegenheden openbaar maakt voor consumenten.

Lees verder


Overlevingskans bij hartstilstand groter dankzij burgerhulp

Dankzij een nieuw systeem is, afhankelijk van de omstandigheden, de overlevingskans bij een hartstilstand gegroeid tot tien à twintig procent.

Lees verder


Partij voor de Dieren wil geen grote kalverhouderij in de gemeente Overbetuwe.

De fractie van de Partij voor de Dieren Gelderland reageert ontstemd op de plannen van de gemeente Overbetuwe om in Randwijk een grote kalverhouderij te realiseren. Fractievoorzitter Luuk van der Veer heeft hierover schriftelijke vragen gesteld..

Lees verder


Pateo Radio – 10 september 2012

De gast voor deze uitzending van Pateo Radio was Ad van Rooij. Ad is klokkenluider van de gevaren van geïmpregneerd hout in kinderspeeltoestellen.

Lees verder


Per jaar een miljoen zelfmoorden

Jaarlijks plegen 1 miljoen mensen zelfmoord. Dat heeft de World Health Organisation (WHO) in een rapport bekendgemaakt.

Lees verder


Peuterbestek, flesjes en fopspenen zonder bisphenol-A

Nog enkele maanden en dan mag er in heel België geen enkele babyfles, fopspeen of plastic peuterbestek meer te vinden zijn waar bisphenol-A in is verwerkt.

Lees verder


Pijnstillers leiden tot gehoorverlies

Populaire pijnstillers als ibuprofen en paracetamol hebben mogelijk een onverwachte bijwerking.

Lees verder


Pillen nutteloos bij 4 op 10 met slaapproblemen

Uit een grootschalig Brits slaaponderzoek blijkt dat pillen bij ruim vier op tien slapelozen falen in het aanpakken van insomnia. Experten beamen dat slaapmiddelen er vaak niet in slagen om aanhoudende slaapproblemen efficiënt te ...

Lees verder


Politici negeren de grootste bedreiging van ons bestaan

De maatschappij ziet zich geconfronteerd met enorme uitdagingen.

Lees verder


Politieke partijen zijn erg voor zonnepanelen, maar niet op partijdaken

Diverse politieke partijen maken zich in Den Haag sterk voor duurzame energie. Maar als het op het eigen partijdak aankomt, is daar nog weinig van te zien. Een gemiste kans voor de partijkas... In tegenstelling tot windmolens, die her en der ...

Lees verder


Populaire pubers roken vaker en eerder

De populariteit van middelbare scholieren voorspelt in belangrijke mate hun rookgedrag.

Lees verder


Prenatale diagnose veroorzaakt stress bij moeders

Zwangere vrouwen waarvan het ongeboren kind een hartafwijking heeft, ervaren ernstige stress.

Lees verder


Prof.dr. Marian Verkerk - ‘Eigen bijdrage zorg omhoog? Denk toch eens verder!’

De bevolking vergrijst en de zorgkosten rijzen de pan uit. Hoe kunnen we de zorg in de toekomst betaalbaar houden? We moeten ons veel vaker afvragen of we wel behandeld willen worden, stelt Marian Verkerk, hoogleraar Zorgethiek in het Universitair Medisch Centrum Groningen. ‘Is het zorg als een fragiele oudere op zijn tachtigste nog een chemokuur ondergaat, om zijn leven een paar maanden te verlengen?’

Lees verder


Radio Vaticaan veroordeeld voor leukemie door elektromagnetische straling

Een Italiaanse rechtbank bevestigt de veroordeling van Radio Vaticaan wegens elektromagnetische straling.

Lees verder


Raken wij de grutto definitief kwijt?

De afgelopen dagen is het voortbestaan van de grutto in Brabant in discussie. De discussie spitst zich toe op de vraag of Staatsbosbeheer wel goed voor de grutto zorgt. Onbesproken blijft de werkelijke oorzaak van de teloorgang van de weidevogels in Brabant.

Lees verder


Ratten resistent tegen rattengif

De bruine rat wordt al jaren met gif bestreden, maar daar lijkt die rat steeds minder gevoelig voor te worden. Onderzoekers van de Wageningen Universiteit zijn daarom bezig rattenkeutels te verzamelen om te achterhalen hoe die resistentie zich verspreidt in ons land. Verslaggever Jan Peels sprak met rattenbestrijder Jan-willem van der Hoeven.

Lees verder


Rem op dure zorg in laatste levensfase

Een grote groep ouderen vindt dat er een rem moet komen op zeer dure zorg in de laatste levensfase.

Lees verder


Scheerschuim met bijwerkingen

Haaruitval door shampoo of brandwonden van haarverf. Cosmetica in Nederland zijn in principe veilig. Toch veroorzaken geurstoffen en conserveermiddelen in cosmetica nogal eens roodheid en jeuk en ze geven een enkele keer ernstige klachten. Vooral stoffen in producten voor de verzorging van huid en haar, in zonnebrandmiddelen en make-up zoals oogcontourcrème, oogmake-up en oogmake-up remover.

Lees verder


Schotten krijgen leverziekten van te lage waterhardheid

Het Schotse leidingwater kan bijdragen aan het grote aantal sterfgevallen als gevolg van leverziekten. [Luc]

Lees verder


Senaatskandidaat - het systeem wordt misbruikt

Elizabeth Warren is professor aan de Harvard-universiteit en haar analyse van de economische crisis in de Verenigde Staten heeft haar tot heldin van de liberalen in Amerika gemaakt.

Lees verder


Senioren vrezen onbetaalbare zorg

Bijna tweederde van de ouderen vreest zijn zorg over een paar jaar niet meer te kunnen betalen.

Lees verder


Sociaal isolement dreigt na verlies van twee facebookvrienden

Lees verder


Softenon-fabrikant belooft slachtoffers geld

De Duitse fabrikant van softenon begint een nieuwe stichting voor de slachtoffers van het gevaarlijke middel.

Lees verder


Steeds meer niet-rokers longkanker

Er is een stijging in het aantal niet-rokers die longkanker krijgen. Dit is de conclusie van een onderzoek dat werd gepresenteerd op een wetenschappelijk congres in Wenen. Ook krijgen steeds meer vrouwen longkanker.

Lees verder


Supertrawler mag toch niet vissen in Australië

De omstreden Nederlandse supertrawler Margiris krijgt toch geen toestemming om te vissen in Australische wateren. De Australische overheid wil eerst de uitkomst afwachten van wetenschappelijk onderzoek naar de effecten die het schip heeft op het ...

Lees verder


Symposium over CVS

Op 25 oktober 2012 organiseert de Wake-up Call Beweging te Brugge een eerste symposium over CVS: geplande overheidsmaatregelen in strijd met wetenschappelijke vaststellingen. [Luc]

Lees verder


Te oud voor een nieuwe heup ?

De zorgkosten worden voor iedereen duurder de komende jaren, dat is het eerlijke verhaal zo vertellen politici ons voortdurend in de verkiezingsdebatten.

Lees verder


Terug naar de wijkverpleging

De oude wijkverpleger is weer helemaal terug. Na jaren achter een bureau te hebben gezeten mogen ze eindelijk weer terug naar de plek waar ze nodig zijn. Joke Schoehuizen werkt al jaren als wijkverpleegkundige in Rotterdam en komt hierover praten.

Lees verder


The greatest movie ever sold

Morgan Spurlock werpt een blik in de wereld van reclame, branding en product placement in films.

Lees verder


Thieme wil spijtbetuiging prins voor jacht

De Partij voor de Dieren wil van Prins Willem-Alexander opheldering over zijn vermeende jachtpartij van afgelopen weekend. Daarbij zou zijn hond gewond zijn geraakt. Als het waar is dat de troonopvolger op eenden joeg, dan moet hij zijn spijt ...

Lees verder


Thoraxcentrum UMCG onder vuur

Naar aanleiding van de dood van een 39-jarige patiënte bij een longtransplantatie heeft het UMC Groningen een onderzoek ingesteld naar het thoraxcentrum.

Lees verder


Tirza

Tirza spoorloos verdwijnt tijdens een vakantie in Namibië. Haar vader vertrekt naar het Afrikaanse woestijnland om zijn dochter te zoeken.

Lees verder


Tonijn van 2,7 m en 275 kg mogelijk Fukushima-monster

Enkele Australische vissers keken heel raar op toen ze voor de kust van Nieuw-Zeeland een ronduit monsterlijk ogende blauwvintonijn aan de haak sloegen. Na twee uur worstelen konden visser Paul Worsteling en zijn team het schrikwekkende gevaarte ...

Lees verder


Turkse en Marokkaanse baby's vaker te dik

Baby's van Turkse en Marokkaanse afkomst hebben op 2-jarige leeftijd twee tot driemaal zoveel overgewicht als andere baby's.

Lees verder


Twee directeuren eierbroederij aangehouden voor fraude

De Inlichtingen- en Opsporingdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vandaag 2 directeuren van een eierbroederij uit de provincie Gelderland aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek dat zich richt op vermoedelijke fraude met eieren..

Lees verder


UA distantieert zich van 'De Voedselzandloper'

Dat boek stond de voorbije maanden meermaals in de belangstelling, maar het keert volgens de universiteit "alle nationale en internationale voedingsadviezen om".

Lees verder


UMCG start nieuw hersenonderzoek met zwakke magnetische velden

Bij veel hersenziektes en ook bij psychische klachten is de communicatie in de hersenen verstoord.

Lees verder


Universiteit Antwerpen distantieert zich formeel van 'De Voedselzandloper'

De Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen (UA) neemt unaniem en formeel afstand van het boek 'De Voedselzandloper'. [Luc]

Lees verder


Veel Cochrane-reviews melden belangenconflicten trials niet

De meeste Cochrane-reviews van medicijntrials uit 2010 rapporteren niets over belangenconflicten binnen de geincludeerde studies.

Lees verder


Veel minder vogels op platteland

Het aantal vogels op het platteland in Nederland is de afgelopen 50 jaar met 70 procent afgenomen.

Lees verder


Verborgen schatten in het junk-DNA

Een internationaal team van honderden wetenschappers heeft zich gestort op het ontrafelen van de geheimen van het zogeheten junk-DNA. Stukken DNA in het genoom die voorheen junk-DNA werden genoemd omdat men dacht dat ze geen functie hadden, blijken in feite een complex ‘controlepaneel’ voor onze genen te vormen. [Geert]

Lees verder


Vergeten Groenten in Bleskensgraaf

Lees verder


Vervuiling als de oorzaak van overgewicht en diabetes

Noorse onderzoekers geloven dat vervuiling in belangrijke mate bijdraagt aan zwaarlijvigheid en ziekte in onze maatschappi

Lees verder


Vet eten schadelijk voor ons brein

Vet eten is niet alleen slecht voor de lijn, het veroorzaakt ook hersenschade. Dat suggereert een nieuw onderzoek. Volgens wetenschappers van de Universityof Aberdeen kan hersenschade veroorzaakt door vet voedsel één van de redenen zijn waarom mensen vaak te veel eten en moeite hebben met afvallen.

Lees verder


Video - Asfalt nu schoner, beter en goedkoper

Minister Verhagen opende bij Asfaltcentrale Rotterdam de nieuwe asfaltmolen met HERA-System (Highly Ecological Recycling Asphalt) van VolkerWessels. Hiermee kan asfalt 5x vaker worden gerecycled. Het nieuwe systeem is energiezuinig en vermindert de uitstoot van schadelijke gassen aanzienlijk.

Lees verder


Vier vijfde koraalriffen in Caraïben verdwenen

Amper 8 procent van de riffen in de Caraïben is nog bedekt met levende koralen, zo blijkt uit een nieuwe studie. In de jaren zeventig was dat nog meer dan 50 procent. De cijfers staan in een rapport van de Internationale Unie voor ...

Lees verder


Visolie maakt kinderen slimmer

Een dagelijkse dosis visolie verbetert niet alleen het leesvermogen maar ook het gedrag van kinderen.

Lees verder


Vlaamse patiënt duurder dan Waalse door vergrijzing

Terwijl het RIZIV voor de gemiddelde Vlaming elk jaar 2.143 euro uitgeeft, is dat voor de Waal 2.113 en voor de Brusselaar 2.043 euro, een stijging met 24 procent sinds 2006. [Luc]

Lees verder


Vluchtige organische componenten in ons huishouden

Welke producten in ons huishouden geven deze stoffen af, wat zijn de schadelijke gevolgen en wat kan u eraan doen ? [Luc]

Lees verder


Voedselprijzen bepalen wereldwijde boodschappenkeuze consumenten

Stijgende voedselprijzen laat wereldwijd 85 procent van de consumenten anders naar hun boodschappenkeuze heroverwegen. Ruim de helft laat de prijs bepalend worden. Dat zegt onderzoeksbureau Nielsen.

Lees verder


Voor je het weet, word je dik van plaatjes

Sommige mensen zeggen dat ze zich al dik voelen, als ze alleen nog maar naar eten kijken. Ze zitten niet ver van de waarheid.

Lees verder


Voor politici geldt > eerst komen de banken, dan de moraal

In de door vermeende leugens en fact-checking gekenmerkte campagne, is de grootste onwaarheid een zaak die verzwegen wordt. De 150 miljard euro aan Nederlands belastinggeld dat via Europese noodfondsen en ECB-operaties gespendeerd wordt, zal de euro, de Nederlandse economie en de zuidelijke landen niet redden.

Lees verder


Vrije energie heeft de toekomst

Het feit dat er veel in jullie wereld gebeurt is niet onopgemerkt voorbij gegaan en voor mensen die net ontwaken lijkt het alsof de chaos regeert.

Lees verder


Vrouwen krijgen sneller buikje door enzym

Vrouwen slaan gemakkelijker vet op in de buik dan mannen, vooral na de overgang.

Lees verder


Waarom onze geneeskunde zich geen raad weet met chronisch zieken

"CVS is een mythe", zegt dr. Coucke. De meeste CVS-patiënten worden verkeerd behandeld en zelfs mishandeld. Zijn boek is dan ook een aanklacht tegen de prestatiegeneeskunde en een pleidooi voor een betere behandeling van chronisch zieken. [Luc]

Lees verder


Waarom toch biologisch?

De berichten en verontwaardiging over het recentste nieuws dat biologisch nauwelijks zinvol is, houden niet op. Gisteravond verscheen een analyse op grist.org die de moeite van het noemen wél waard is. Er wordt in verklaard wat biologisch is en welk punt de critici missen.

Lees verder


Wat is de juiste dosis heroïne om ADHD-kinderen mee te kalmeren?

Lees verder


Wellness is Booming

De vriendinnen Emmy, Wilma en Hennie hebben een droom: een eigen wellnesscentrum beginnen. Ze besluiten het roer volledig om te gooien.

Lees verder


Werken met energie voor vrouwen

Al meer dan drie decennia laat Donna Eden mensen zien hoe ze kunnen werken met de energiestromen van hun eigen lichaam om een zelfgenezend proces op gang te brengen. Dit werkboek schreef ze na haar bestseller 'Energy Medicine' (Werken met energetische geneeskunde). Nu richt ze zich specifiek op de vrouwelijke lezer.

Lees verder


Wetenschappers maken lijst met 100 bedreigde diersoorten

Het zou zomaar kunnen dat de felgroene kameleon Calumma tarzan van de aardbodem verdwijnt. Het dier staat met 99 anderen op de lijst van 100 meest bedreigde diersoorten. Die werd dinsdag gepresenteerd op een congres van de International Union ...

Lees verder


Wetenschappers ontdekken hoe brein veroudert

Hersencellen verouderen op dezelfde manier als andere lichaamscellen, in tegenstelling tot het traditionele idee dat ze op een andere manier zouden verouderen.

Lees verder


Wiedende robots vervangen chemicaliën

Onkruid wieden is zo arbeidsintensief dat boeren meestal kiezen voor chemicaliën om het te verdelgen. Een Amerikaans bedrijf wil daar iets aan doen met een robot die computertechnologie gebruikt om het onkruid van de nuttige planten te ...

Lees verder


Wind bevat genoeg energie voor hele wereld

In wind zit genoeg energie om de hele wereld van stroom te voorzien, zeggen Amerikaanse onderzoekers. Ze wijzen ook op de mogelijkheden van atmosferische wind.

Lees verder


Wind bevat genoeg energie voor hele wereld

In wind zit genoeg energie om de hele wereld van stroom te voorzien, zeggen Amerikaanse onderzoekers. Ze wijzen ook op de mogelijkheden van atmosferische wind. Onderzoekers van de Stanford-universiteit en het Livermore National Laboratory ...

Lees verder


Zelfs PVV-kiezer wil groene energie

Het kabinet vindt 14% duurzaam opgewekte energie in 2020 al een flinke prestatie. De gemiddelde Nederlander denkt daar heel anders over.

Lees verder


Zomaar weer single

In Zomaar weer single reikt psychotherapeute Gina Kästele technieken aan die je kunnen helpen het verdriet van een scheiding te verwerken. Ze analyseert hiervoor de verschillende emoties en gevoelens van minderwaardigheid die tijdens dit proces een rol spelen, en geeft waardevolle affirmaties en oefeningen voor zelfheling.

Lees verder


Zorgpersoneel kan incidenten anoniem melden

Zorgpersoneel kan incidenten anoniem melden Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft het mogelijk gemaakt voor functionarissen met een publieke taak om anoniem aangifte te doen. Hierdoor kan zorgpersoneel voortaan anoniem aangifte doen onder een nummer, in plaats van naam of adresgegevens.

Lees verder


Zuurstofgebrek en bloedvatvorming in tumoren nader in kaart

Tumoren groeien soms zo snel dat de bloedtoevoer de groei niet meer ‘bijhoudt’. Zo ontstaan delen in de tumor waar de zuurstofconcentratie lager is. Deze zogenoemde ‘hypoxische’ delen van de tumor zijn moeilijker te bestrijden met chemotherapie of bestraling.

Lees verderHeb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Informatie

Hoofdmenu

Alle thema's > A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Superfoods
Alle produkten

Spirulina
Chlorella
Acerola bes
Tarwegras
Maca
Kamutgras
Acai bes
Maqui bes
Chia zaden

Rozenbottel


 

Nieuwe thema's
Oproep TV programma
Vasten vs chemotherapie
Lowcarb muffins
Aambeien
Vetarm = een dikke ramp

Vraag het Mike
Contactadvertenties
Antidepressiva / zwangerschap
Vitamine D gebrek
Noodpakket voor crisissituatie
Cholesterolremmers
Kokosolie 2
Monsanto - update
Astaxanthine
Schaliegas - milieuproblemen
Douane & Supplementen
Waarom statines niet werken
Seniorencomplex vd toekomst
Ziekmakers
Acrylamide
Alcohol
Amalgaam vullingen
Anticonceptiepil
Aspartaam
Bisphenol A (plastic)
Cholesterol remmers
Cosmetica
Electrostress
Fructose-glucose siroop
Gentech / GMO
Lood
Nanodeeltjes
Nachtwerk
Pesticides
Roken
Rood vlees & Kanker
Stress
Toxines
Transvetzuren
Zonnebrandcreme

 
Overige themas
A-Z (alle onderwerpen)
Betaalbare supplementen
Luistermuziek
Reakties lezers
Therapeuten

 
Handige links

Supervoeding.com

 


View My Stats