Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Nieuws 11 juni 2012Ontvang gratis onze wekelijkse nieuwsbrief

Name
Email


Aanraders


 • Column Pauline Laumans - Bewust Zijn of terug naar
  ďstenen tijdperkĒ

  De eerste fase op weg naar ďBewust ZijnĒ is als een mens vragen stelt over de waarheid en enigszins in opstand komt tegen religie, wetten en dat soort dingen. Deze mens begint te begrijpen dat niet alle wetten op aarde in overeenstemming zijn met de Universele Wetten. We worden immers verleid door mensen die er een handje in hebben om zaken naar hun hand te zetten. Dat verschijnsel wordt ego genoemd. Daarmee wordt het egocentrisme bedoeld. Het gedrag van de macho mens, de agressieve mens of de mens die alles wegrationaliseert. Verwar dit niet met egoÔsme wat een positieve betekenis heeft. Deze Universele Wetten zijn bedoeld om je te helpen op het pad van evolutie, terwijl veel onderdrukkende aardse zaken je gevangen houden in de door hen gewenste tredmolen. In deze tredmolen komen we als mens of mensheid niet verder, maar blijven we steeds maar weer de geschiedenis herhalen in een andere tijd, met andere spelers, maar wel met hetzelfde thema.
   

 • Vitamine D supplementen beschermt tegen virale infecties
  tijdens de winter

  Nieuw onderzoek geplubiceerd in het Amerikaans medisch vakblad ''The Journal of Leukocyte Biology, wijst erop dat ouderen profijt zouden kunnen hebben van vitamine D supplementen in de herfst en winter ter bescherming tegen virale infecties. Vitamine D mag dan bekend staan als de ''zon'' vitamine maar een nieuw verslag van een onderzoek dat in dit tijdschrift verscheen toont aan dat het meer is dan dat. Volgens het verslag, staan onvoldoende vitamine D waardes in relatie tot een tekort in ons aangeboren afweersysteem (immuunsysteem), dat ons beschermt tegen infecties, tumorvorming en autoimmuunziekten.

   
 • Waarom magere babies obesitas krijgen: een onderzoek zegt dat een verstoorde hypothalamus functie de oorzaak is
  Het lijkt onwaarschijnlijk dat een baby die te licht is bij de geboorte geneigd is tot obesitas, maar het is uitvoerig gedocumenteerd dat deze kinderen geneigd zijn aan te komen in hun jeugd, als ze vrije toegang hebben tot calorieŽn. Onderzoekers zijn nu op het spoor hoe dat komt. Een nieuw onderzoek met proefdieren aan de UCLA heeft aangetoond dat bij babies met een te laag geboortegewicht, wiens groei werd tegengehouden in de baarmoeder, het niveau van honger- bevorderende neuropeptiden in de in de hersenen gelegen hypothalamus (het centrale hongerregelende orgaan)hoger is, hetgeen resulteert in een natuurlijke tendens bij deze kinderen om meer calorieŽn te verorberen.

   


Overig nieuws


15 juni - Meer vitaliteit in je dagelijks leven

Met elkaar gaan we ontdekken wat ons nu werkelijk energie geeft en waar er energie verloren gaat. Individuele en gezamenlijke oefeningen geven jou een beter beeld hoe jij je energie beter kan bewaken en benutten. Hierbij gebruiken we het VitaModel Ď7 aspecten van vitaliteitĎ, dat de afgelopen 15 jaar is ontwikkeld. Vitaliteit is de levensenergie die essentieel is voor ons functioneren, zowel zakelijk als prive.

Lees verder


2,5 miljard liter water vervuild in Moerdijk

Tijdens de sanering op het terrein van Chemie-Pack in Moerdijk moet in totaal 2,5 miljard liter regen- en grondwater worden gezuiverd.

Lees verder


Aarde nadert kantelpunt

De aarde stevent af op een kantelpunt van grote ecologische verschuivingen, die enorme implicaties kunnen hebben voor de mens. Dat is de alarmerende conclusie van 22 vooraanstaande wetenschappers in het tijdschrift Nature.

Lees verder


Acupunctuur verlaagt cholesterol en triglyceriden

Acupunctuur schijnt slechte cholesterol waarden en triglyceriden te kunnen verlagen door zich op het acupunt ST40 de richten. Door dit punt te stimuleren kan je lichaam beter hoge cholesterol aanvechten. Voor meer info, lees het gehele artikel.

Lees verder


AloŽ Vera en de genezende werking op acne

Acne klachten kunnen worden verholpen met behulp van de plant aloŽ vera. De genezende werking van de stof aloŽ zorgt ervoor dat de klachten van acne drastisch minder worden. Voor meer info, lees het gehele artikel.

Lees verder


Antidepressiva in drinkwater dragen bij aan autisme

Antidepressiva en andere psychoactieve medicijnen in de watervoorraad veroorzaken bij vissen veranderingen in genexpressie die worden geassocieerd met autisme. [Geert]

Lees verder


Australische peuter (3) leest 10 boeken per week (video)

Terwijl zijn leeftijdsgenoten worstelden om het alfabet te beheersen leerde de driejarige Sean Mathavan 150 hoofdsteden uit zijn hoofd. [Geert]

Lees verder


BacteriŽle overgroei oorzaak prikkelbare darm klachten

Prikkelbare darm syndroom klachten kunnen veroorzaakt worden door een bacteriŽle overgroei in de dunne darm. Doordat er te veel bacteriŽn in de dunne darm zitten worden voedingsstoffen niet goed verteerd en komen er maag- en darmklachten op. Daarom is het belangrijk om te weten of er wel of niet sprake is van een overgroei bij de behandeling van pds.

Lees verder


Beantwoording Kamervragen over circussen met wilde dieren

Antwoorden van staatssecretaris Bleker (EL&I) op vragen van de Kamerleden Houwers en Ten Broeke (beiden VVD) over het bericht dat de gemeente Almelo circussen weert met wilde dieren.

Lees verder


Candida en caprylzuur

Caprylzuur is een zuur wat wordt opgenomen door de candida schimmel. Dit zorgt ervoor dat de cel structuur van de candida schimmel veranderd waardoor het makkelijker af te voeren is. Lees voor meer informatie het hele artikel.

Lees verder


Compilatie over bewustzijn

Lees verder


De AMAS test

De AMAS test is een test waarbij het bloed onderzocht wordt op het voorkomen van kanker in het lichaam. Dus daarmee wordt niet alleen bepaald of er sprake is van borstkanker maar wordt gekeken naar kanker in het gehele lichaam.

Lees verder


De buurtbewoners blijven zich hevig verzetten tegen plaatsing UMTS-mast

De vertegenwoordiging van de buurtbewoners van Bargerbosch/de Rikker, heeft op 4 juni 2012 schriftelijk naar de Rechtbank Zutphen gereageerd op de nieuwe onderbouwing van de gemeente Winterswijk.

Lees verder


De gezondheidsproblemen zullen catastrofaal zijn

"Ik kan weinig anders dan verwachten dat de gezondheidsproblemen catastrofaal zullen zijn". Het laatste bericht komt van de openbare gezondheidsdienst van de prefectuur Kanagawa en betreft de stad Chigasaki, 275 kilometer ten noorden van de getroffen centrale.

Lees verder


De voedselzandloper van Kris Verburg, deel 2Een tweede video over De voedselzandloper van Dr. Kris Verburgh. Dit keer een kritische bespreking.

Lees verder


Een nieuw begin

Lees verder


Elk jaar sterven meer dan 2 miljoen kinderen door longontsteking en diarree

De armste kinderen ter wereld hebben veel meer kans om te overleven als een aantal basisingrepen tegen longontsteking en diarree naar hen wordt uitgebreid.

Lees verder


Fitness apparatuur was thuis, wat heb ik nodig?

Je hoeft niet naar de gym te gaan om te sporten. Thuis trainen wordt steeds populairder. Met een gymbal, zwangerschapsbal, de kettlebel en elastiek kun jij je eigen woonkamer omtoveren tot een volledige sportschool.

Lees verder


Fotoís Prinses Juliana uit Hiernamaals

Een nieuwe fase is aangebroken. Misschien wel de meest spannende tot nu toe! Op de eeuwenoude vraag Ďis er leven na de doodí zou wel eens antwoord kunnen gaan komen. Een krachtig antwoord wel te verstaan!

Lees verder


Fruitdranken vooral water met appelsap

De meeste fruitdranken bevatten voornamelijk appel als fruitsoort, terwijl de naam en de verpakking vaak andere vruchten als hoofdingrediŽnt suggereren.

Lees verder


GSM doodt zaadcellen man

Onderzoekers hebben het effect gemeten van het aantal uren GSM-gebruik op de zaadkwaliteit van mannen. Daaruit bleek dat de kwaliteit van de zaadcellen afhankelijk is van het aantal uren dat ze per dag hun GSM gebruikten.

Lees verder


Heb je een website? Maak je privacyverklaring leesbaar in drie lagen

Als jouw privacyverklaring op deze manier is opgebouwd, zullen meer bezoekers hem lezen. [Geert]

Lees verder


Het Stervensproces

Lees verder


Hoe lang blijft biologisch hip?

Het zijn mooie tijden voor producenten van biologische voeding, blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut LEI (Wageningen Universiteit). De omzet groeide vorig jaar sterker dan ooit tevoren. Biologische voeding lijkt de toekomst te hebben.

Lees verder


Hoe maak je geklaarde boterBoter op een zacht vuurtje laten smelten. Schuim afscheppen. Heldere vloeistof overgieten in ander pannetje.

Lees verder


Is rozenbottel een superfood? De voor en nadelen

Rozenbottel is een superfood die erg veel voordelen met zich mee brengt. Het is een zeer onderschat voedingsmiddel tot een grote bijdrage kan hebben in de zoektocht naar een goede gezondheid. Lees hier de voor- en nadelen van rozenbottel

Lees verder


Japanse operator komt met Geigerteller-smartphone

Softbank Corp., de nummer drie mobiele operator in Japan, kwam op 30 mei met een smartphone waarmee ook radioactieve straling kan worden gemeten.

Lees verder


Kamervragen lid Bouwmeester (PvdA) over zelfverrijking door fondsenwerving kankeronderzoek

De in Nederland gevestigde stichting Wereld Kanker Onderzoek Fonds is onderdeel van het internationaal samenwerkingsverband World Cancer Research Fund dat in Engeland is gevestigd. Het American Institute for Cancer Research maakt deel uit van dit samenwerkingsverband. Er zijn ook vestigingen in Engeland, Hongkong en Frankrijk.

Lees verder


ME/CVS - RituximabDe bekende ME/CVS specialist Dr. Kenneth Friedman bespreekt het medicijn Rituximab voor mensen met ME/CVS. Hij heeft het over de werking van dit medicijn en de noodzaak van nader onderzoek rond het gebruik van dit soort middelen bij ME/CVS. Kenneth Friedman is een lid van de Raad van Bestuur van de IACFS/ME, hoogleraar Farmacologie en Fysiologie, New Jersey Medical School en een lid van de Raad van Advies van het CFS Knowledge Center.

Lees verder


Meer dan 200 chemicaliŽn ontdekt in navelstrengbloed

Van de 287 chemicaliŽn die onderzoekers ontdekten in navelstrengbloed, zijn er 180 kankerverwekkend en 217 toxisch voor de hersenen en het zenuwstelsel. [Luc]

Lees verder


Mensendarm zit vol goedaardige schimmels

Darmen van zoogdieren zitten niet alleen barstensvol bacteriŽn, maar ook vol goedaardige schimmels.

Lees verder


Natuurlijke middelen tegen genitale herpes

Genitale herpes is aan te pakken door gebruik te maken van natuurlijke middelen. Zout water en aloŽ vera zijn slecht 2 van de vele natuurlijke middelen die genitale herpes uitbraken tegen kunnen gaan. Voor meer tips, lees dan de hele blog.

Lees verder


Nieuwe test voor Down Syndroom zeer accuraat

Met de methode Digital Analysis of Selected Regions (DANSR) en een nieuw analyse-algoritme is de voorspelling van het Down Syndroom met bloedonderzoek bijna 100 procent betrouwbaar.

Lees verder


Occupy Amsterdam - Wereld op Drift

Lees verder


Opheldering van communicatiekanaal met mogelijke rol bij ontwikkeling van kanker

Guido David van VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie) en KU Leuven heeft samen met Pascale Zimmermann van KU Leuven en Centre de Recherche en Cancťrologie de Marseille een nieuw mechanisme ontdekt waarmee exosomen gevormd worden, kleine vesikeltjes die een rol spelen bij de ontwikkeling van kankergezwellen. Het onderzoek verscheen in het gezaghebbende tijdschrift Nature Cell Biology.

Lees verder


Over Goed en Kwaad

De laatste dagen staat weer veel in het nieuws over het zogenaamde Ďkwaadí. De schutter in Toulouse, de kindsoldaat-terrorist Kony, noem maar op. De samenleving worstelt niet alleen met de bestrijding hiervan, maar vooral ook met de vraag, Ďhoe ontstaat het kwaadí?

Lees verder


Psychiatrie in greep commercie

Farmaceutische bedrijven hebben een steeds grotere invloed op psychologen en psychiaters. Dat komt naar voren bij de nieuwe versie van het wereldwijde handboek voor psychiatrische stoornissen.

Lees verder


Schippers wil digitaal inzagerecht medisch dossier voor patiŽnten

Minister Schippers wil dat patiŽnten de mogelijkheid hebben hun eigen medisch dossier in te zien via een app.

Lees verder


SOPN persconferentie - partijprogramma

Lees verder


Sport zit tussen de oren

Sport speelt zich niet alleen af op het veld, sport zit ook tussen de oren. Zowel bij het publiek als bij de spelers. Stadions vol toeschouwers: het lijkt wel of ze een religie aanhangen.

Lees verder


Thuis Behandel Tip - cellulitis aanpakken met koffiedik

Koffiedik kan goed werken om de huid te verlichten van cellulitis. Dit komt omdat de cafeÔne de bloedvaten verwijden waardoor de circulatie toeneemt en cellulitis zal verminderen. Echter, de resultaten zijn vaak maar voor korte duur en moet blijvend toegepast worden!

Lees verder


Tips om jeuk afkomstig van eczeem te stoppen

Iedereen de eczeem heeft weet dat je onder welke omstandigheid dan ook mag krabben. Eczeem jeuk treft eigenlijk iedereen die eczeem heeft. Deze tips kunnen je helpen om opkomende jeuk tegen te gaan.

Lees verder


Uw rotzooi geeft kanker

Boer veroordeeld voor dumpen asbest.

Lees verder


Vitamine in bier maakt sterker, slanker ťn gezonder

Goed nieuws voor wie het weekend gaat starten met een frisse pint.

Lees verder


Vitaminentekort, noten en zaden, ongezonde veganistenBoele Ytsma gaat in op de vragen die gesteld zijn n.a.v. de video's van afgelopen week. Nog eens over vitamine B12 en vitamine D, over het wellen van noten en zaden, over gezonde en ongezonde vegetariers en veganisten en de juiste manier om groente en fruit bewaren.

Lees verder


Voetballers vaker artrose

Voormalige topvoetballers hebben in vergelijking met de algemene populatie vaker artrose van hun knieŽn en enkels.

Lees verder


Waanzin of Werkelijkheid

Lees verder


Waarom grote borsten slecht voor je gezondheid zijn

De borsten van meisjes ontwikkelen zich al op erg jonge leeftijd en ze worden steeds groter.

Lees verder


Waterstofperoxide tegen de mannelijke schimmelinfectie

Een mannelijke schimmelinfectie aan de penis kan worden behandeld met behulp van waterstofperoxide! Er zijn verschillende vormen van deze schimmelinfectie waaronder balanitis, systematische candida en candidemia!

Lees verder


WHO waarschuwt voor slimme bacteriŽn

De WHO roept landen op zich samen sterk te maken voor de strijd tegen Ďslimme bacteriŽn'. Slimme bacteriŽn zijn resistent tegen antibiotica en kunnen zelfs de nieuwste antibiotica overleven.

Lees verder


Zienswijze tegen gentech vaccinproef bij kuikens

De Gentechvrije Burgers (w.o. gesteund door drie stichtingen - Stichting Ekopark, Stichting Natuurwetmoeders en Stichting VoMiGEN) hebben een zienswijze/bezwaar gestuurd aan het ministerie van I en M vanwege een aanvraag betreffende een veterinaire vaccinatiestudie waarin een genetisch gemodificeerd kalkoenen Herpes virus ( HVT ) met daarin gekloneerd de genen coderend voor de glycoproteÔnes D en I van het infectieuze laryngotracheitis virus (ILT) wordt toegediend aan ťťndagskuikens. Het doel van de studie is om een vaccin te ontwikkelen tegen zowel infectieuze laryngotracheitis als tegen de ziekte van Marek in kippen. De werkzaamheden zijn voorgenomen plaats te vinden in de gemeente Oost-Gelre.

Lees verder


Zijn we alleen in het universum?

Lees verderHeb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Informatie

Hoofdmenu

Alle thema's > A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Superfoods
Spirulina
Chlorella
Acerola bes
Tarwegras
Maca
Kamutgras
Acai bes
Maqui bes
Chia zaden

Rozenbottel


 

Nieuwe thema's
Oproep TV programma
Vasten vs chemotherapie
Lowcarb muffins
Aambeien
Vetarm = een dikke ramp

Vraag het Mike
Contactadvertenties
Antidepressiva / zwangerschap
Vitamine D gebrek
Noodpakket voor crisissituatie
Cholesterolremmers
Kokosolie 2
Monsanto - update
Astaxanthine
Schaliegas - milieuproblemen
Douane & Supplementen
Waarom statines niet werken
Seniorencomplex vd toekomst
Ziekmakers
Acrylamide
Alcohol
Amalgaam vullingen
Anticonceptiepil
Aspartaam
Bisphenol A (plastic)
Cholesterol remmers
Cosmetica
Electrostress
Fructose-glucose siroop
Gentech / GMO
Lood
Nanodeeltjes
Nachtwerk
Pesticides
Roken
Rood vlees & Kanker
Stress
Toxines
Transvetzuren
Zonnebrandcreme

 
Overige themas
A-Z (alle onderwerpen)
Betaalbare supplementen
Luistermuziek
Reakties lezers
Therapeuten

 
Handige links

Supervoeding.com

 


View My Stats