Omega-3 vetzuren bestrijden ontstekingen via cannabinoïden

UNIVERSITEIT VAN ILLINOIS IN URBANA-CHAMPAIGN

CHAMPAIGN, III. - Chemische verbindingen, cannabinoïden genaamd, worden gevonden in marihuana en worden in het lichaam op natuurlijke wijze geproduceerd vanuit omega-3 vetzuren. Een bekende cannabinoïde in marihuana, tetrahydrocannabinol, is verantwoordelijk voor enkele euforische effecten, maar heeft ook anti-inflammatoire voordelen. Een nieuwe studie met dierlijk weefsel onthult de stroom van chemische reacties die omega-3 vetzuren omzetten in cannabinoïden die anti-inflammatoire voordelen hebben, maar zonder het psychotrope high gevoel.

De bevindingen worden gepubliceerd in de Proceedings of the National Academy of Sciences.

Voedsel zoals vlees, eieren, vis en noten bevatten omega-3 en omega-6 vetzuren, die in het lichaam omgezet worden in endocannabinoïden - cannabinoïden die het lichaam op natuurlijke wijze produceert, zegt Aditi Das, een professor in comparatieve biowetenschappen en biochemie, van de universiteit van Illinois, die de studie leidde. Cannabinoïden in marihuana en endocannabinoïden die in het lichaam worden geproduceerd, kunnen het immuunsysteem van het lichaam ondersteunen en zijn daarom aantrekkelijke onderwerpen voor de ontwikkeling van anti-inflammatoire therapieën, zei ze.

In 1964 was de Israëlische chemicus Raphael Mechoulam de eerste die THC ontdekte en het isoleerde van marihuana. Om te testen of hij de verbinding gevonden had die euforie produceert, doseerde hij plakken cake met 10 milligram zuivere THC en gaf ze aan bereidwillige vrienden op een feest. Hun reacties, van niet kunnen stoppen met lachen, tot slaperigheid, tot spraakzaamheid, bevestigden dat THC een psychotrope cannabinoïde is.

Pas na 1992 ontdekten onderzoekers endocannabinoïden die in het lichaam op natuurlijke wijze worden geproduceerd. Sindsdien zijn verschillende andere endocannabinoïden geïdentificeerd, maar niet alle functies zijn bekend.

Cannabinoïden binden zich aan twee soorten cannabinoïde receptoren in het lichaam - een die overwegend voorkomt in het zenuwstelsel en een in het immuunsysteem, zei Das.

"Sommige cannabinoïden, zoals THC in marihuana of endocannabinoïden, kunnen zich aan deze receptoren binden en anti-inflammatoire en anti-pijnwerking stimuleren," zei ze.

"Ons team ontdekte een enzymatische route die omega-3-afgeleide endocannabinoïden omzet in krachtiger anti-inflammatoire moleculen die zich overwegend binden aan de receptoren die in het immuunsysteem zijn gevonden," zei Das. “Deze ontdekking geeft aan hoe omega-3 vetzuren sommige van dezelfde medicinale kwaliteiten kunnen produceren als marihuana, maar zonder het psychotrope effect.”

Vertaling: Lia Keizer


Naar het overige nieuws en artikelen van vandaag


Omega 3 algen

Multivitamine

Spirulina

Probiotica