Belangrijk verschil in immuuncellen verklaring voor gevoeligheid van kinderen voor ziektes


Nieuw onderzoek gepubliceerd in het Journal of Leukocyte Biology toont aan dat CD4 T-cellen in het immuunsysteem van jonge muizen lagere niveaus cytokine afscheiden, nodig voor de overleving van de cellen tijdens een infectie, dan bij oudere muizen

FEDERATION OF AMERICAN SOCIETIES FOR EXPERIMENTAL BIOLOGY.

Scholen zijn algemeen bekend als broedplaatsen voor virussen en bacteriën maar niet noodzakelijkerwijs gekoppeld aan hygiëne. Nieuw onderzoek bij muizen toont aan dat, omdat hun immuunsysteem minder efficiënt werkt als bij volwassenen, kinderen niet alleen meer kans hebben op een virale infectie maar er duidelijk ook langer mee geplaagd worden. De studie onderzocht hoe CD4 T-cellen (afweercellen die een belangrijke rol spelen in de strijd tegen virale infecties) reageren op influenza en vond dat het immuunsysteem van het kind nog niet in staat is om genoeg antilichaammoleculen te produceren in de longen om influenza te bestrijden. Deze bevindingen werden gerapporteerd in het juli nummer van 2016 van het Journal of Leukocyte Biology.

"Onze hoop is dat door het begrijpen van de belangrijkste verschillen in de immuunrespons van jonge kinderen, we in staat zijn om betere manieren te ontwikkelen om hun immuniteit te sturen in de richting van de algemene ziekteverwekkers die hen belagen ", zegt David E. Verhoeven, Ph.D. , onderzoeker betrokken bij het werk van het College of Veterinary Medicine aan de Iowa State University in Ames, Iowa. “Belangrijker is dat deze kennis ons kan doen overwegen nieuwe vaccins te ontwerpen aangezien volwassenen en het immuunsysteem van kinderen op verschillende manieren reageren.”

Voor deze ontdekking gebruikten wetenschappers twee groepen muizen om de effecten van influenza bij jonge kinderen en volwassenen te onderzoeken. De eerste groep was 21 dagen oud en de andere 8-10 weken. Beide groepen werden geïnfecteerd met de influenzavirus H1N1 stam. Onderzoekers vergeleken hun immuunrespons op de infectie. Zij vonden dat de CD4 T-cellen bij jonge muizen in mindere mate het sleutel antivirale cytokine, interferon gamma, afscheidden dan bij volwassenen. Deze lagere niveaus van interferon gamma leidden tot hogere CD4 T-celdood tijdens de infectie. Omdat CD4 T-cellen betrokken zijn bij de productie van antilichamen was de immuunrespons bij de jonge muizen niet sterk genoeg om het virus uit hun longen te verdrijven, zij het heel laat .

"Iedereen met jonge kinderen weet dat ze allerlei bacteriën en infecties oplopen, en in feite kunnen de kinderen een belangrijke bron zijn van een epidemiologische verspreiding van sommige infecties," zei John Wherry, Ph.D., adjunct-hoofdredacteur van het Journal of leukocyten Biology. "Deze nieuwe gegevens zijn belangrijk omdat ze wijzen op belangrijke immuunmechanismen die anders werken op jonge leeftijd wat vertragingen in genezing veroorzaakt met meer kans op verspreiding. “

Vertaling: Andre Teirlinck


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend de Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ?

Meld je hier aan


Terug naar het hoofdmenu



 

Menu

Naar de voorpagina
Alle thema paginas
Contact

Nieuw

14 daagse leverkuur

Webwinkel

Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Gratis nieuwsbrief

 

 

 

 


View My Stats