De misleidende voedingsaanbevelingen aangevallen


Steeds weer opnieuw hebben wetenschappers gedocumenteerd dat er geen bewijs stoelt achter de bewering dat een hoge inname van verzadigd vet atherosclerose en hart- en vaatziekten veroorzaakt. Ik heb zelf verschillende voorbeelden gegeven in mijn vorige nieuwsbrieven, in mijn boeken, in een beoordeling gepubliceerd in 1998 en in een geactualiseerde beoordeling gepubliceerd in 2010. Ondanks dat alles bleven de auteurs van de voedingsaanbevelingen ons gericht waarschuwen tegen verzadigde vetten om hart- en vaatziekten te voorkomen.

http://www.nmsociety.org/docs/aboutfat/The-Questionable-Role-of-Saturated.pdf
http://www.ravnskov.nu/is_saturated_fat_bad.htm

Om daar ​​verandering in te brengen , kreeg Zoe Harcombe, één van onze leden een briljant idee. Om te claimen dat bepaalde voedingsmiddelen gevaarlijk voor onze gezondheid zijn en ons tegen dergelijk voedsel te waarschuwen, eist een solide experimenteel bewijs. Samen met zes collega’s hebben ze daarom een analyse van de zes dieet proeven uitgevoerd die gepubliceerd zijn voordat de voedingsaanbevelingen werden geïntroduceerd in 1977 en 1983.

http://www.zoeharcombe.com/

Dat ook niet te verwachten viel, werd niets hierin ondersteund. Feitelijk zijn drie onder degenen die hun inname van vet en cholesterol verlaagd hadden, overleden.

Hun resultaat, gepubliceerd in BMJ Open Heart heeft veel aandacht gekregen. Wat tot nu toe is opgemerkt in de Daily Mail, Express, Time, The Telegraph en The Guardian en in velen meer. Zoals ze ons vertelde: "Ik deed gisteren in totaal 17 interviews – en de diëtisten waren hier helemaal van ondersteboven". Een van de interviews die werd uitgezonden op BBC Radio 2 en is beschikbaar op Youtube.

http://openheart.bmj.com/content/2/1/e000196.full.pdf+html

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2946617/Butter-ISN-T-bad-Major-study-says-80s-advice-dairy-fats-flawed.html

http://www.express.co.uk/life-style/health/557220/Avoid-low-fat-products-packed-sugar-eat-natural-fat-instead

http://time.com/3702058/dietary-guidelines-fat-wrong/

http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/foodanddrinknews/11402448/Why-you-should-be-adding-butter-to-your-shopping-list.html

http://www.theguardian.com/society/2015/feb/10/fat-is-not-the-root-of-all-evil-but-a-whole-diet-approach-is-best

https://www.youtube.com/watch?v=zIV8yJhrUGc


En er is meer over dit probleem. In mijn december 2014 Nieuwsbrief noemde ik Nina Teicholz’s nieuwe boek The Big Fat Surprise. Op Medscape Interne Geneeskunde vindt u een lang interview met haar.

http://www.ravnskov.nu/newsletters#December%202014
http://www.medscape.com/viewarticle/839061?src=wnl_edit_specol&uac=163403CZ

Een relevante vraag is, waarom de dieet autoriteiten doorgaan met hun gevaarlijke aanbevelingen. Ik noem ze gevaarlijk: omdat het advies om verzadigd vet af te wisselen met koolhydraten heeft een wereldwijde epidemie van obesitas en type 2 diabetes tot gevolg gehad. U kunt het antwoord vinden in het onderzoek uitgevoerd door de British Medical Journal: How Sweet It Is to Be Funded by Big Sugar

http://www.ravnskov.nu/newsletters#May%202011
http://www.jwatch.org/fw109858/2015/02/12/how-sweet-it-be-funded-big-sugar?query=pfw

Hopelijk hebben de dieet "autoriteiten" het lef om hun fouten toe te geven en hun aanbevelingen te corrigeren.

De cholesterol richtlijnen zijn ook aangevallen.

Zoals u weet uit mijn nieuwsbrief mei 2014 (deel 2) heeft Rory Collins, een van de belangrijkste acteurs OSF de Britse cholesterol campagne, ons verzekerd dat nadelige effecten van behandeling met statines zeldzaam zijn. Maar steeds meer onderzoekers realiseerden zich dat het zoveel ernstiger en veel vaker voorkomt dan dat ons verteld wordt door de farmaceutische bedrijven en de onderzoekstestleiders. Om deze reden eisen nu veel onderzoekers toegang tot de oorspronkelijke proef gegevens welke tot nu toe zijn geweigerd. Volgens een artikel in Express Rory Collins wist hij dat niet. Dus geeft hij toe dat hij de volledige gegevens over de bijwerkingen niet had gezien, maar dat hij nu deze problemen wil onderzoeken.

http://www.ravnskov.nu/newsletters#May%202014,%20part%202
http://en.wikipedia.org/wiki/Rory_Collins
http://www.express.co.uk/news/uk/558249/statins-expert-heart-drug-rory-collins

Zelfs zonder deze gegevens is er veel bewijs dat het voordeel van statine behandelingen schromelijk wordt overdreven. In feite is er bewijs dat statine behandelingen de mate van atherosclerose kunnen verergeren en dus tot hartfalen kunnen leiden. U kunt daarover meer in een recent dagblad lezen (bijgevoegd) door onze leden Harumi Okuyama en Peter Langsjoen samen met vier collega's.

Uffe Ravnskov, MD, PhD, onafhankelijke onderzoeker
Woordvoerder van THINCS, het internationale netwerk van Cholesterol Sceptici
Magle Stora Kyrkogata 9, 22350 Lund, Zweden
tel +46 46145022 of + 46-702580416
www.ravnskov.nu/uffe

Vertaling Shanti Onneweer



Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes

+ Ebook Leefbewust Handboek
+ Ebook Voedzame tradities
+ Ebook Natuurwetten Dr Hamer

Opgelet: mocht je niets ontvangen controleren dan altijd even je spammap.


Je email adres

Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats