Australische artsen brengen revolutionair nieuws


Op het tweede landelijke Planteneters Event in Dronten zullen twee Nederlands-Australische artsen spreken over dé oplossing voor veel welvaartziekten. Na gedegen onderzoek naar de wetenschappelijke bewijzen en jarenlange ervaring is hun conclusie duidelijk: plantaardige voeding betekent het einde van de meeste welvaartziekten.

Ondernemer Boele Ytsma geeft hen podium tijdens een Event op 25 april.

Een wetenschappelijke keuze
Dr. Alphonse Roex volgde zijn opleiding tot arts in Utrecht en voltooide zijn specialisatie tot gynaecoloog en promotie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij werkt nu als gynaecoloog in Adelaide en als Senior Lecturer aan de Universiteit van Adelaide.

De laatste jaren heeft hij zich grondig verdiept in de literatuur over chronische ziekten en ons eetpatroon. “Er zijn zoveel misverstanden over dit onderwerp”, zegt Dr. Roex, “En daarom geef ik samen met mijn vrouw Heleen in Australië en daarbuiten lezingen om mensen te informeren over de relatie tussen voeding en gezondheid, uitsluitend gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek”.

Groente en fruit is de basis
Heleen Roex-Haitjema emigreerde 14 jaar geleden, samen met haar man en kinderen, naar Australië. Als kinderarts was ze altijd al geïnteresseerd in gezonde voeding. In 2010 leerde ze de echte betekenis van voeding in relatie tot gezondheid kennen.

“Dokters zoals Dr. Dean Ornish en Dr. Neal Barnard hebben via wetenschappelijke studies aangetoond dat een voedingspatroon gebaseerd op groenten, fruit, volkoren granen en peulvruchten het meest gezond is”, vertelt Heleen Roex. Heleen is gecertificeerd in Plant-based Nutrition door Cornell University, New York. Ook is ze een Food for Life Instructeur (PCRM, Washington DC).

Meer dimensies
Het Planteneters Event is een initiatief van De Planteneter, het bedrijf van Boele Ytsma. Ytsma begeleid al jaren mensen naar een plantaardig eetpatroon en ziet in zijn bedrijf bevestigd wat de Australische artsen vertellen: “Mensen worden slanker, vitaler, vrolijker en ze verliezen overgewicht en tal van klachten”.

Tijdens het Event in Dronten zal ook Ytsma zelf een lezing geven. Daarnaast zijn er tal van andere sprekers die de relatie tussen voeding, beweging en gezondheid benadrukken. Het thema van de dag is Bloei. “Voeding is één aspect van gezondheid”, zo benadrukt Boele Ytsma. “Ook beweging, slaap, aarding en lichaamsbewustzijn zijn belangrijke aspecten. Ze zullen allemaal aandacht krijgen tijdens het Planteneters Event”.

Programma
Ytsma brengt een divers gezelschap sprekers op de been. Zo zal diepzeeduiker Dos Winkel vertellen over de gevolgen van visconsumptie voor de oceanen, zal filosoof dr. Floris van den Berg spreken over de ethiek van het veganisme en vertelt dichter Hans Bouma over de relatie tussen voedingskeuzes en spiritualiteit.

http://deplanteneter.nl/25april



Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes

+ Ebook Leefbewust Handboek
+ Ebook Voedzame tradities
+ Ebook Natuurwetten Dr Hamer

Opgelet: mocht je niets ontvangen controleren dan altijd even je spammap.


Je email adres

Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats