UV-licht robots verlagen c. diff transmissies met 25 procent op de werkvloer van de kankerpatiënt


Een geschatte $ 150.000 jaarlijkse directe medische kosten werden vermeden door het voorkomen van infecties

Universiteit van Pennsylvania School of Medicine

SAN DIEGO - Robots zijn in staat om bij allerlei taken om kanker beter te helpen behandelen: Ze verbinden oncologen met patiënten op afstand, maken incisies, hechten met nieten, leveren "nano" therapieën - ze maken kamers schoon. Nieuw onderzoek van Penn Medicine besmettingscontrole stelde vast dat ultraviolet (UV) robots de transmissiesnelheden van de gemeenschappelijke bacteriële infectie bekend als Clostridium difficile bij kanker klinische patiënten hielpen te verminderen - vooral bloedkankerpatiënten, een groep die 25 procent kwetsbaarder is voor ziekenhuisinfecties. De interventies bespaarden ook ongeveer $ 150.000 in de jaarlijkse directe medische kosten.

De gegevens worden gepresenteerd op de jaarlijkse ID Week vergadering door David Pegues, MD ,, hoogleraar Infectieziekten in Penn's Perelman School of Medicine en een medische epidemioloog in het ziekenhuis van de Universiteit van Pennsylvania Infectiepreventie en -bestrijding (Abstract # 1715).

Verschillende nieuwe schoonmaak technieken - boven op al het schrobben, dweilen, spuiten, en ruitenwissen uitgevoerd door Environmental Services (EVS) professionals – zijn geïmplementeerd in ziekenhuizen door de VS heen om de overdracht van dergelijke infecties te helpen verminderen, maar welke nieuwe methoden het meest effectief en praktisch is, bleef onduidelijk.

UV robots flitsen met UV lampen door de kamer om op het DNA van organismen te richten en te doden.

"Er waren niet veel studies die de werkzaamheid van UV-lampen aantoonden in het ziekenhuis om de ziekenkamers te reinigen," zei Pegues, co-auteur van een recente studie dat een gebrek aan bewijs vond voor de beste methoden om ziekenhuis kamers te reinigen. " Deze resultaten helpen deze kloof te vullen. Dit is een kostenbesparende maatregel die een aanzienlijke vermindering van infecties voor een hoog-risico groep van patiënten vertoonde -. En de weg effende voor verdere implementatie van de technologie in onze ziekenhuizen"

Het team toonde aan dat het gebruik in vergelijking met een ultraviolette kiemdodende bestralingsrobot na een kamerreiniging door EVS niet alleen vermindering van het aantal infecties bij patiënten met kanker in het jaar daaraan voorafgaand zonder robot, maar dat bovendien deed zonder negatieve impact op de kamer met in het ronddraaien. Zij melden ook dat infecties met 16 procent stegen op units zonder de robot tijdens de studie periode.

Vertaling Shanti Onneweer


Bezoek ook eens onze natuurwebwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Gratis nieuwsbrief
+ ebook

 

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 


Advies nodig ?

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

 


 

 

 

 


View My Stats