Gedeeltelijk slaaptekort gekoppeld aan biologische veroudering bij volwassen op leeftijd


Bevindingen causale koppeling slaaptekort aan de etiologie van biologische veroudering

American Academy of Sleep Medicine

Darien, IL - Een nieuw onderzoek suggereert dat een nacht gedeeltelijk slaaptekort aanzet tot biologische veroudering bij volwassenen op leeftijd.

Resultaten tonen aan dat een nacht gedeeltelijke slaapgebrek gen-expressiepatronen activeert in perifeer bloed, mononucleaire cellen (PBMCs) consequent in overeenstemming met toenemende stapeling van celcyclus schade initieert en de gevoeligheid voor veroudering verhoogt. Deze bevindingen verbinden causaal slaapgebrek op de etiologie van biologische veroudering, en ondersteunt verder de hypothese dat slaaptekort kan worden geassocieerd met een verhoogd risico op ziekte, omdat het moleculaire processen van biologische veroudering bevordert.

"Onze gegevens ondersteunen de hypothese dat een nacht van niet genoeg slaap bij oudere volwassenen belangrijke biologische wegen activeert dat het biologische ouder worden bevordert," zei leidend auteur Judith Carroll, PhD, assistent professor in de psychiatrie en biobehavioral wetenschappen aan de UCLA Cousins ​​Center for Psychoneuroimmunology in Los Angeles, Californië.

Het uittreksel van het onderzoek werd onlangs in een online supplement van het tijdschrift Sleep gepubliceerd en wordt gepresenteerd op woensdag 10 juni, in Seattle, Washington, op SLEEP 2015, de 29e jaarlijkse bijeenkomst van de Associated Professional Sleep Societies LLC.

De werkgroep bestond uit 29-thuiswonende ouderen. Ze waren in de leeftijd van 61-86 jaar en 48 procent was man. Deelnemers ondergingen een experimenteel gedeeltelijke slaaptekort protocol van meer dan vier nachten, met inbegrip van aanpassing, een ongestoorde nachtrust, gedeeltelijke slaaptekort (beperkt 03:00-07:00) en een ongestoorde nachtrust (herstel). Bloedmonsters werden verkregen elke ochtend om PBMC genexpressie met behulp van Illumina HT-12 reeksen te beoordelen.

Vertaling Shanti Onneweer


Ontvang iedere vrijdag de laatste nieuwtjes en videos

Ontvang onze nieuwsbrief


     


    Uw persoonlijke gegevens worden niet aan derden verstrekt
    Nieuwsbrief kan ieder moment gestopt worden.
    Ons mailadres:
    info@ugamedia.com


    [ Terug naar het hoofdmenu ]

     

     


    View My Stats