Per Saldo: “Maak pgb trekkingsrechtsysteem eenvoudig, solide en betrouwbaar”


Per Saldo pleit vandaag tijdens de Hoorzitting in de Tweede Kamer voor een eenvoudig, solide en betrouwbaar pgb trekkingsrechtsysteem. “Het systeem is nu te ingewikkeld, te complex en te foutgevoelig waardoor budgethouders en zorgverleners in grote onzekerheid verkeren en financiële schade lijden. VWS en de SVB moeten direct en weloverwogen de schouders onder veranderingen zetten”, zegt de belangenvereniging voor mensen met een persoonsgebonden budget. Het pgb stelt volgens Per Saldo mensen in staat de regie te behouden over hun leven waardoor ze vaak langer thuis kunnen blijven wonen.

“Het moet anders”, stelt Aline Saers, directeur van Per Saldo in haar betoog tijdens de hoorzitting vandaag. “Geen pleisters plakken en noodverbanden aanleggen, geen ratjetoe van variaties in tarieven, deelbudgetjes binnen één pgb en geen aanvullende beperkende regeltjes van gemeenten of zorgverzekeraars met nieuwe administratieve procedures. Per Saldo wil duurzame en toekomstbestendige oplossingen door het systeem te vereenvoudigen. Alleen daar hebben budgethouders baat bij.”

Vooraf zekerheid
Het uitgangspunt van de wijzigingen in het trekkingsrecht pgb moet zijn dat budgethouders vooraf zekerheid over bestedingsruimte krijgen en dat declaraties en betalingen aan zorgverleners door de SVB op tijd en correct verlopen. Ook moet het de administratieve belasting beperken. Aline Saers: “Het proces is nu zo ingewikkeld georganiseerd dat fouten en vertragingen in het betaalproces onvermijdelijk zijn. Dit in grote tegenstelling tot de oorspronkelijke bedoelingen om budgethouders via een toegankelijk trekkingsrecht vooraf goedkeuring en daarmee zekerheid te bieden en hen te ondersteunen en flexibiliteit te bieden.”

Communicatie SVB moet beter
De SVB moet volgens Per Saldo het volledige mandaat krijgen voor de uitbetalingsprocessen, ook bij belemmeringen, waarbij de uitvoeringsorganisatie betaalkantoor van de budgethouder moet zijn die betaalopdrachten geeft aan de SVB. Aline Saers: “Ook dit verloopt nu onnodig complex en foutgevoelig. Creëer duidelijke rollen en verantwoordelijkheden. Voor de budgethouder, de SVB, de gemeente en de zorgkantoren en wijk daar niet vanaf.” Tot slot moet volgens Per Saldo de communicatie van de SVB richting budgethouders beter om daarmee het vertrouwen te herstellen.

“De telefonische dienstverlening gaat beter, maar moet nog beter. Medewerkers van het SVB call centrum kunnen budgethouders, toch hun klanten, vaak niet in één telefoontje helpen met bijvoorbeeld het doorvoeren van (kleine) correcties. Ook de schriftelijke communicatie moet beter, zodat complexe en onbegrijpelijke brieven die leiden tot fouten in het systeem tot het verleden behoren.”


Ontvang iedere vrijdag de laatste nieuwtjes en videos

Ontvang onze nieuwsbrief


     


    Uw persoonlijke gegevens worden niet aan derden verstrekt
    Nieuwsbrief kan ieder moment gestopt worden.
    Ons mailadres:
    info@ugamedia.com


    [ Terug naar het hoofdmenu ]

     

     


    View My Stats