Leefbewust shop


Advies nodig ?
0346-330038 (ma/vr)
Of email ons


 
Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Alle thema's > A-Z
Word nu lid
Contact

 

 

 

 

 

Oorlog en langdurig ruzie maken is voor de niet wetende / doods levende mens

Column Pauline Laumans


Als we naar de geschiedenis kijken zijn vele ruzies en oorlogen slechts de inmenging van de een in het leven van de ander. Die ander gaat zich vervolgens na een tijd bemoeien met de een.

Het is gebaseerd op een natuurwet om in balans te komen door middel van creatie, transformatie en destructie. Alleen blijven de meeste mensen door onbewustheid hangen in een van deze fasen. Dan zal er te zijner tijd erg hard door een medemens of door de natuur worden ingegrepen in een poging de balans te herstellen opdat een grote groep (monade) zeer bewuste mensen verder kunnen en niet langer tegengehouden worden door hun helaas nog onbewuste medemens.

Wat zou u doen als iemand met andere manieren uw huis en interieur afbreekt en ook nog eens eisen gaat stellen aan uw manier van leven? Dit is wat religie doet in andere landen en wat met name grote wereldmachten en hun volgers doen.

Echter, vele mensen worden boos als ze geconfronteerd worden met de ideeën van een ander. Ze zullen het negeren of innerlijk gaan onderzoek of er iets van waarheid in zit. Soms is de confrontatie goed bedoeld opdat je kijkt in de voorgehouden spiegel. Het is dan een manier van aangeraakt worden opdat je inzicht krijgt in wat je aan het doen bent en wat het effect is. Vaak is het oude effect niet wat je beoogde en krijg je dat nu te zien. Deze vorm van aanraking is dus een manier om je te helpen een stap verder te komen. Daarvoor moet je dan snappen dat de ander niet je vijand is maar je op zijn manier inzicht in je eigen zelf geeft opdat je bewuster wordt. Als je dit kunt aanvaarden en accepteren kun je het oude loslaten en de vernieuwende stap zetten.

Indien je vasthoudt aan wat er in je hoofd leeft of als je vasthoudt aan je innerlijke angsten dan ga je terugvechten. Je wordt dan boos op de ander, maar feitelijk ben je boos op jezelf. Je kunt dan wel macho gedrag neerzetten of dictatoriaal worden maar feitelijk is het een uiting van innerlijke onbalans die je wenst te camoufleren. Waarom heb je zoveel maskers nodig? Daarmee kun je niet gevoed worden! Daarmee draag je het verkeerde kleed (aura) en zul je als zodanig behandeld worden. Je kunt dan gaan klagen over discriminatie of godsdienstvrijheid of de ander de schuld geven, maar feitelijk heeft je wezen een leerthema gecreëerd maar jouw cognitieve denken of je egocentrisme zit je in de weg. Je bent dus feitelijk boos op jezelf. Pas als je dit snapt en loslaat kun je jouw volgende stap zetten.

Zo werkt het voor individuen maar ook voor hele naties die zich laten ophitsen door een “democratische” wereldmacht of en dictator die meent dat het in een ander land anders moet en er dus een troepenmacht naar toestuurt zonder toestemming van dat betreffende land.

De geschiedenis leert van ver voor Christus tot nu dat dit altijd een negatieve terugslag heeft, hetzij verwoesting van de grond, de gebouwen en vele mensenlevens, hetzij grote vluchtelingenstromen. Beide zijn ontwrichtingen voor vele decennia’ s of eeuwen. Geen tijd voor geestelijke en spirituele groei. Men wil niet van elkaar leren en dus is het oog om oog, tand om tand. Dergelijke invloeden vanuit de religie maken dat de mensheid telkens van de ene kant van de balans naar de andere kant van de balans gaat. Het gaat om uiterlijke macht, geld, goederen en de ander onderdrukken. Hierdoor ontstaat er druk in het communicerende vat en dan komt het er aan de andere kant uit. Dit gaat zo al vele duizenden jaren zo, zonder dat de mensheid er iets van wil leren.

Slechts een enkele keer is een oorlog geoorloofd omdat ofwel een land vraagt om orde op zaken te stellen en vrede te creëren. Dit heeft slechts effect zo leert de geschiedenis als dit op een medemenselijke manier enkele generaties duurt. Soms is een oorlog er omdat er een balans gecreëerd moet worden omdat de mensheid an sich anders zijn leerthema niet pakt.

Hier wordt over geschreven door hen die een diep inzicht hebben in de diepere achterliggende reden. Echter, veel onbewuste mensen willen er niet van weten en blijven hangen in boos worden en blijven, worden rancuneus en gaan de ruzie of oorlog herhalen. Zij hebben nog vele levenslessen te leren, maar slepen soms hun eigen land en soms zelfs de landen van bontgenoten mee.


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 

 

 


View My Stats