Ondersteuning MEE op grote schaal ingekocht voor Wlz


Ook in 2016 ondersteunt MEE cliënten met een Wlz indicatie
MEE zet haar expertise in om meedoen mogelijk te maken voor mensen met een beperking. Ook voor 2016 zijn alle twintig MEE-organisaties door zorgkantoren ingekocht om onafhankelijke cliëntondersteuning te bieden aan mensen die zijn aangewezen op langdurige zorg.

In het opstartjaar 2015 zag MEE het aantal cliënten met een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg) steeds verder oplopen. Zorgkantoren hebben deze toename ook gezien en hebben MEE daarom voor 2016 op grote schaal ingekocht. Hiermee is MEE de grootste organisatie voor cliëntondersteuning in de Wlz.

Onafhankelijke cliëntondersteuning bevordert de eigen regie van de cliënt en kan op deze manier een belangrijke bijdrage leveren aan het verhogen van de kwaliteit in de langdurige zorg. Mede dankzij de ondersteuning van MEE kan mevrouw Demmers bijvoorbeeld haar door een hersenbloeding zwaar gehandicapte man zelf thuis verzorgen. Ze vond het een hele administratieve rompslomp om een persoonsgebonden budget (pgb) aan te vragen. "En ik had toch al mijn handen vol aan de zorg voor Maarten. Gelukkig kwam ik via MEE met Saskia in aanraking." MEE-consulente Saskia leerde mevrouw Demmers haar netwerk in te zetten en ondersteunde haar bij het aanvragen van een pgb. Het klikte meteen. Zij heeft mij geholpen alles op een rijtje te zetten en de administratie te ordenen. Samen hebben we een pgb aangevraagd. Saskia heeft me een belangrijke steun in de rug gegeven in een heel moeilijke tijd."

De cliëntondersteuner biedt:
- informatie en advies;
- ondersteuning bij het opstellen van een persoonlijk plan;
- ondersteuning bij het vinden van een passende zorgaanbieder en passende zorg;
- ondersteuning bij het opstellen, bijstellen en evalueren van het zorgplan en het voeren van zorgplanbesprekingen met de zorgaanbieder;
- bemiddeling als de zorg niet conform verwachtingen wordt geleverd;
- ondersteuning bij klachten, geschillen, bezwaar en beroep;
- ondersteuning bij herindicatie.

Meer informatie vindt u in onze folder Onafhankelijke cliëntondersteuning bij langdurige zorg of in onze factsheet Cliëntondersteuning Wlz .Beide vindt u op onze website www.mee.nl


Steun ons werk, bezoek eens onze webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats