Mannen ervaren vaker positieve emoties dan vrouwen


Mannen hebben in hun leven vaker positieve emoties dan vrouwen; ze voelen zich vaker kalm en rustig en zijn ook vaker gelukkig. Mannen en vrouwen zeggen even vaak tevreden met het leven te zijn, maar vrouwen vinden het leven vaker zinvol. Dit blijkt uit onderzoek over het Welzijn in Nederland van CBS. Mannen en vrouwen verschillen vooral bij gevoelens van kalmte. Van de mannen voelt 72 procent zich (bijna) altijd kalm tegenover 61 procent van de vrouwen. Vrouwen hebben vaker negatieve emoties dan mannen: ze voelen zich vaker erg zenuwachtig, somber en in de put.

Vrouwen vinden het leven vaker zinvol
Nederlanders zijn over het algemeen een tevreden volk; 85 procent is tevreden met het leven. Mannen en vrouwen verschillen hierin niet. Vrouwen vinden de dingen die ze doen in het leven wel vaker zinvol dan mannen; 91 tegenover 87 procent.

Helft van de mannen ervaart een hoog algemeen welzijn
De tevredenheid met het leven, positieve en negatieve emoties en de zinvolheid van het leven vormen samen het algemeen subjectief welzijn. Mannen ervaren vaker een hoog algemeen welzijn dan vrouwen. Ruim de helft van de volwassen mannen ervaart een hoog welzijn op alle onderliggende aspecten, tegenover vier op de tien vrouwen. Dit komt voornamelijk door de verschillen op het gebied van emoties. Vrouwen ervaren vaker dan mannen een middelmatig gevoel van welzijn (55 en 46 procent). Een kleine groep van 3 à 4 procent heeft een laag algemeen welzijn.

Bron: CBS


Steun ons werk, bezoek eens onze webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats