Lijden door zonden deel 4 - Wellust, begeerte


Column Pauline Laumans

Vervolg…

Zodra je wellust of begeerte gaat verbieden of het lichaam schuil laat gaan achter ruim zittende kleding, chadors, boerka’s en hoofdbedekking neemt de begeerte eerder toe dan dat het afneemt. Ook lijfstraffen als steniging of de meer westerse sadomasochistische onderwerping zet geen zoden aan de dijk om wellust te verbieden. Het resulteert eerder in een verergering omdat wat onderdrukt wordt komt boven. Dat is de Wet van de Communicerende Vaten. Of zoals een spreekwoord zo mooi beschrijft “de kruik gaat zolang te water tot hij barst”.

Zoals het ook met de andere oer-emoties / zonden gaat, zij laten zich slechts omzetten tot meer gebalanceerd gedrag door bewustwording en door naar het fijnstoffelijke midden van de balans te komen.

Wellust heeft zowel de betekenis van zielsgenot als van zingenot. Ziel en lichaam zijn moeilijk van elkaar te scheiden, en zodra de ziel pijn lijdt, lijdt het lichaam mee. Toch zullen ontwikkelde mensen met een hoog bewustzijn kunnen ervaren dat als je de juiste partner ontmoet het geen buikgevoel is zoals vlinders in je buik (zingenot) maar eerder het jubelen van al je chakra’s (zielsgenot). Je wilt dan een connectie aangaan met deze persoon en met regelmaat innerlijke ervaringen uitwisselen. Dat is iets totaal anders dan seksualiteit of Tantra.

Om te kunnen leven (ervaren) hebben we ervaringen en balans nodig naast (geestelijke en spirituele) voeding. Het wil dus niet zeggen dat je geen seksueel hoogtepunt (fysiek voedsel) mag beleven. In tegendeel. Af en toe is het voor het lichaam nodig om het evenwicht te herstellen en daarvoor is af en toe een orgasme nodig. Hetzij door zelfbevrediging hetzij door een seksuele daad met een ander. Ook heb je geestelijk voedsel nodig zoals inzichten, mystieke ervaringen of leren communiceren met de energie die er is zoals de kwantum fysica ons wetenschappelijk openbaart en door meerdere mensen beschreven is.

Zie ook het boek: Vrijheid in Relaties: Het hebben van de juiste Identificatie (www.boekenroute.nl) Dergelijke vormen verhogen het contact met de ziel en zijn daarom voedend en genezend. Zo kom je tot vrede met jezelf, waardoor je uiteindelijk ook vrede hebt met anderen en je omgeving.

De zonde zoals die genoemd wordt gaat over excessen. U kent het wel mensen die aan niets anders meer kunnen denken en meerdere keren per dag tot daden komen om zich aan genot te onderwerpen. Dit kan een seksuele daad zijn maar ook moord, kwelling, of overdadig eten en drinken.

Ook je wentelen in geld en goed is een wellust, evenals je totaal overgeven (extreem) aan kunst of hobby's. Deze vormen vervuilen de ziel en daarmee ook het huidige leven.

Als maskerade geven we wellust en begeerte gemakshalve een andere naam zoals: kunst, religie, bezieling, liefde, ontspanning, of mystieke extase. Ja, de schone schijn wil wat. Kijk er dus achter en leer WAAR te nemen!

Wellustige mensen zijn tragische figuren die een stevig halt nodig hebben en tegelijkertijd medeleven (warmte) om een nieuw houvast te ervaren wat hen geestelijke, spiritueel en lichamelijk voedt omdat ze ziele honger hebben (het verlangen naar de liefde van Vader en Moeder (het oerbeginsel miljarden jaren geleden). Hun honger is therapeutisch te verhelpen of in natuurlijk normale banen te leiden.

Wordt vervolgd…

Pauline Laumans
Aura en Chakra Reader en Healer, Natuurgeneeskundig therapeut
0618541278
http://www.libertasinvivo.com/cms/index.php/nl/human-interest-nl

 


Steun ons werk, bezoek eens onze webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats