Reaktie op nieuwsbrief 20 november - medische misser


Hallo Ron,

Deze nieuwsbrief vermeldt zaken waar ik toevallig mee geconfronteerd ben onlangs. Ik had een zeer dikke duim, huisarts dacht aan fijt, stuurde me naar de eerste hulp en daar kreeg ik de diagnose jicht.

Ongeloof maakte zich van mij meester. Ik kreeg colchicine en moest dat nemen: de kans dat er blijvende gewrichtsschade zou komen en andere gewrichten ontstoken zouden raken, was anders te groot. Ik heb de bijsluiter gelezen en wat gegooglet, en het enige dat ik vond waren bijwerkingen van misselijkheid en diarree. Ik zat in een spagaat, wat moest ik doen? Ik ben voorzichtig begonnen met het medicijn. Had ik dat maar niet gedaan!

Ik ben 2x terug naar de huisarts geweest en meldde mijn bijwerkingen die behoorlijk heftig waren. Desalniettemin was het advies door te gaan maar te minderen. Dat deed ik al. Na een week ben ik er eigenhandig mee gestopt, maar het kwaad was al geschied. De bijwerkingen waren dermate ernstig dat ik me soms afvroeg of ik het nog wel redden zou. Ik heb het gered maar vraag me niet hoe. Intussen veel informatie rijker, ook over het P450 CYP ontgiftingssysteem van de lever.

Daar gaat iets fout bij mij. Momenteel ben ik nog herstellende, het middel heeft mijn allergische reacties tot recordhoogte gebracht, mijn darmen zijn te doorlaatbaar en ik kan nauwelijks nog iets eten. De huisarts weet hier geen raad mee, die gaat uit van wat hij geleerd heeft en van halfwaardetijden die de farmaceutische industrie zelf vermeld. Als je op het farmatherapeutisch kompas of op de toxicologiesite kijkt, kunnen de bijwerkingen van colchicine zeer ernstig zijn. Had ik dat maar eerder gelezen!

Het wrange is dat de diagnose jicht niet bleek te kloppen. Daarna was het kalkafzetting en de laatste diagnose is toch een ontsteking maar geen fijt.
Ik heb weer ernstige M.E. klachten en moet weer proberen erboven op te komen; eerst de darmen aanpakken en hopelijk kan ik dan langzaamaan weer meer voeding verdragen. De lever heeft stoffen nodig waaronder aminozuren om goed te ontgiften en die krijg ik dus onvoldoende binnen; supplementen worden niet goed opgenomen en de vicieuze cirkel is rond.

Een biogene aminen overgevoeligheid m.n. histamine is weer gaan opspelen. Draadloze velden stimuleren ook histamine afgifte ben ik achter. Daarom kunnen voedselallergische reacties erger worden na blootstelling aan deze velden.

Ik heb intussen wel een klacht ingediend bij het ziekenhuis dat mij de foute diagnose gaf, maar heb daar nog niets van gehoord.

Een fikse waarschuwing dus voor iedereen: trap er niet in, laat je niet bang maken en informeer je zelf beter dan ik deed. Mensen die snel reageren op bijv. alcohol of cafeïne en op medicatie moeten vooral uitkijken. Had ik maar beter naar mijzelf geluisterd:)

groet Alice Lentjes



Steun ons werk, bezoek eens onze webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats