Lijden door de hoofdzonden deel 1 - column Pauline Laumans


Nog steeds zijn er mensen nog zodanig niet bewust dat ze in een of meerdere van de zeven hoofdzonden blijven hangen. Ze hebben nog een gebrek aan innerlijk weten omdat ze meestal door religie zodanig in een dogma gevangen zitten (gebrek aan licht en geweten) dat ze in dit of enig ander leven nog geen of te weinig levensstappen hebben gezet. Zij komen daardoor niet uit de Tala, kunnen niet naar de Loka en kunnen na het zevenvoudige pad van de Loka dus ook niet naar het achtste pad, het moment waarop de aardse leerschool verlaten kan worden en we als wezen niet langer op aarde hoeven te incarneren. Dan hebben we genoeg lichtkracht (hoge frequentie) dat we als wezen elders verder kunnen gaan.

Wat zijn die hoofdzonden?

Hoogmoed, Luiheid, Afgunst, Drift, Begeerte, Gulzigheid en Gierigheid.
Menigeen die door een autoriteit wordt beschermd (groep, kerk, baas, regering) weten deze zonden te bedekken (maskers). Zij worden de schijnheilige medemens die spiritueel doet maar ten prooi valt aan deze zonden. Ze lopen het Linkerpad en zullen hun doel daardoor niet bereiken. Zij worden innerlijk gespleten, raken verstrikt in ziektes en leiden meerdere levens. Dat is heel erg jammer want door te leven kunnen ze de lessen van de hoofdzonden slechten en de weg van de sterren leren volgen. Daardoor kunnen ze bevrijdt worden van dat wat hen op aarde vasthoudt. Sommigen noemen de aarde niet voor niets een soort gevangenis.

De keuze is aan elk mens om te kiezen welk pad je loopt en hoelang je wilt lijden of dat je eindelijk jezelf bij de hand neemt en je eigen leven leert te leiden.
Herstel is mogelijk na persoonlijk inzicht, berouw en vergeving aan jezelf en vervolgens anders te handelen.

1. Hoogmoed

Zo zijn er de mensen die door hun voortschrijdend inzicht een hoogstaande levenshouding hebben en zich koninklijk gedragen (zelfbewust, daadkrachtig (licht schijnend op wat duister is, spoort medemens aan om zelf de weg te lopen) zoekt geen uiterlijk belang zoals dienstbetoon of materiele rijkdom). Het gaat hen om het innerlijke pad te volgen en innerlijk goud te verkrijgen. Hiervoor weet hij welke boeken, cursussen of mensen hem helpen naar het nog hogere pad. Hij werkt voor het gemeenschappelijke nut. Naar hedendaagse maatstaven waarbij uiterlijkheden als geld en veel goederen en in de media komen de maatstaf zijn, zal hij eerder arm zijn dan rijk. Hij laat zich niet leven door de vervuilde donkere medemens. Ze hebben geen volgelingen, maar slechts mensen die hetzelfde pad als zij lopen om zich heen. Ze groeien toe naar steeds meer communicatie en bewuste interactie met de energie die er is, opdat ze het ware leven(spad) leren ervaren en lopen.

De hoogmoedige mens is daarentegen leugenachtig en eerzuchtig. Je herkent het doordat als je ze op de man af naar iets vraagt ze altijd een vaag verhaal hebben waarom iets gebeurd is. Ze bedienen zich van hun medemens (zijn van een groep) en handhaven zich door op de gronding van hun medemens te staan. Slechts door lid te zijn van een groep kunnen ze zich met uiterlijke macht handhaven in deze maatschappij. Als individu zijn ze niet krachtig. Hierdoor is ook de religie ontstaan. Ze staan het liefst aan de top. Daarom hebben kerken dan ook een hoog punt. De mens met een hoogstaande levenshouding verfoeien ze en het maakt hen woedend als die hun pad kruisen. Ze tooien zich met uiterlijkheden en wenselijk gedrag zoals positiviteit. Hun spirituele leegte wordt bedekt met hun ijdelheid van uiterlijke schijn. Ze zijn slechts gevuld met cognitieve kennis, zoals bepaalde teksten kennen of de bijbel of koran kunnen opdreunen. Deze verfijnde theoretische spiritualiteit is een groot masker. Hij werkt slechts voor zijn eigen belang.

Wordt vervolgd…

Pauline Laumans
Aura en Chakra Reader en Healer, Natuurgeneeskundig therapeut
0618541278
http://www.libertasinvivo.com/cms/index.php/nl/human-interest-nl


Bezoek ook eens onze natuurwebwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Gratis nieuwsbrief
+ ebook

 

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 


Advies nodig ?

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

 


 

 

 

 


View My Stats