Steeds meer ouders willen in het hoofd van hun puber kruipen


Campagne moet ook nieuwe groep ouders bereiken

Een steeds grotere groep ouders is op zoek naar informatie over de ontwikkeling van puberhersenen. Vaak in relatie met de schadelijkheid van stoffen voor de hersenen zoals alcohol of te weinig slaap of pesten. Maar ook omdat ouders het lastig vinden om met het grillige gedrag van hun puber om te gaan. Bij de Hersenstichting komen steeds meer vragen over dit onderwerp binnen van ouders, professionals en scholen. Dit is reden voor de Hersenstichting om te komen met een nieuwe brochure en campagne.

De nieuwe brochure ‘Puberhersenen in ontwikkeling’ geeft op een handzame manier inzicht in de ontwikkeling van de hersenen van een puber en pubergedrag in combinatie met tips voor ouders. Ouders zullen bij het lezen merken hoeveel ze als ouder kunnen doen. Met de campagne wil de Hersenstichting zoveel mogelijk ouders bereiken. Dus ook ouders die niet snel een boek over dit onderwerp lezen of naar een ouderavond op school gaan.

Dr. Laura Smit-Rigter, projectleider Gezonde Hersenen bij de Hersenstichting: “Neem alcohol. Een regelrechte bedreiging voor de gezonde ontwikkeling van puberhersenen. Ook pubers weten dat, maar zodra ze met vrienden zijn, is het op dat moment belangrijker voor ze om erbij te horen, omdat hun hersenen extra gevoelig zijn voor acceptatie en fysieke pijn voelen bij afwijzing. Met deze kennis over de werking van puberhersenen en het daarbij behorende pubergedrag kan het voor ouders makkelijker zijn om samen met hun puber regels af te speken over alcoholgebruik. Want duidelijke regels stellen over alcoholgebruik werkt het beste. Daarbij helpt het als ouders zelf het goede voorbeeld geven weten we ook uit onderzoek.”

De toenemende interesse voor de ontwikkeling van puberhersenen blijkt ook uit de goede verkoopcijfers van boeken als Het puberende brein en Het sociale brein van de puber. Eveline Crone, auteur van Het puberende brein ziet de toenemende interesse in de samenleving ook. ‘Ouders en docenten willen begrijpen wat er in de hersenen van pubers gebeurt. Het is mooi dat de Hersenstichting hiervoor een nieuwe brochure uitgeeft waarin handzame tips worden gegeven.’

Kruip in het hoofd van een puber

De campagne ‘Kruip in het hoofd van een puber’ bestaat uit radiocommercials en online advertenties die vanaf vandaag te horen en te zien zijn. In de brochure komen de hersenontwikkeling, het pubergedrag dat daaruit voortvloeit, de bedreigingen voor gezonde hersenontwikkeling en hersenaandoeningen die ontstaan tijdens de pubertijd aan bod. Maar ook onderwerpen als slaap-waak ritme, eetstoornissen en schizofrenie worden besproken. De Hersenstichting wil ook laten zien aan ouders dat de puberteit er gewoon bij hoort en juist ook veel mogelijkheden biedt. Puberteit staat ook voor energiek, ondernemend en creatief.


Steun ons werk, bezoek eens onze webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats