De Geestelijke Geneeskracht - Hans Zevenboom


‘Ziekte = disharmonie’. Alle ziekten ontstaan als gevolg van het feit, dat er zich in het fysieke lichaam van de zieke evenwichtsstoornissen voordoen; onharmonische verdeling van levenskrachten of levensenergieën over het lichaam. De zieke genezen betekent het verstoorde evenwicht herstellen! Dit herstellen geschiedt door toevoer van die levenskrachten.

1.0 Wat is ziekte?
‘Ziekte = disharmonie!’
‘De kracht van het denken’

Ziekte is volgens de Soefi’s en Yogi’s een lichamelijke of een mentale disharmonie; beide werken op elkaar in. Maar wat veroorzaakt deze harmonie? De gedachte is een gebrek aan toon en ritme. Hoe vertaal je dit in fysiologische termen? Prana is de kosmische (levens)energie, de oerkracht van het universum, de verbindende Energie van God Zelf, die inwerkt op het fysieke lichaam en de (onzuivere) geest om ons gewaar te maken van de spirituele aard van ons bestaan. Prana of de kosmische levensenergie is de toon; circulatie, regelmaat is het ritme. Regelmaat in het kloppen van het hart, in de polsslag en in de circulatie van het bloed door de slagaderen en de aderen. Gebrek aan circulatie betekent fysiologisch congestie; en gebrek aan prana, aan leven of aan (levens)energie betekent zwakte. Deze twee toestanden trekken ziekte aan en zijn er de oorzaak van.

Als we daarentegen onze spirituele aard van ons bestaan in onszelf verwezenlijkt hebben, dan leidt dat tot evenwicht en harmonie in ons mentale en fysieke leven, tot ……. gelukzaligheid, vreugde en wijsheid. Deze kosmische levensenergie komt in alle levensvormen voor. Het is prana dat trilt en verschijnt als levenskracht, zelfs in de atomen. Er bestaat dus een ongelooflijke nauwe relatie tussen de microkosmos – dat jij in wezen bent – en de macrokosmos, het universum, de Oerbron ………. God.

In mentale termen is ritme de werking van de geest, het verstand, het cel-geheugen [niet de ziel; de zuivere geest]. Of deze nu actief is in harmonische dan wel in disharmonische gedachten, of deze krachtig, standvastig en onveranderlijk dan wel zwak is. Als je harmonisch blijft denken, is dat te vergelijken met het regelmatig kloppen van de pols, en het goed circuleren van het bloed. Als daarentegen de harmonie van de gedachten verbroken wordt, ontstaat congestie (‘opeenhoping’) van de geest. Dan verlies je je geheugen, je wordt neerslachtig en ziet niets dan duisternis. Twijfel, achterdocht, wanttrouwen en allerlei ellende en wanhoop treden op als de geest op deze wijze overladen wordt. De kosmische levensenergie, of het leven blijft bewaard als deze standvastig op harmonische gedachten blijft gericht: als de geest zijn gedachten in evenwicht kan houden; als bijvoorbeeld twijfel, verwarring, en ongeloof niet zo licht de overhand krijgen.

Of het nu zenuwziekte, een mentale storing of een lichamelijke ziekte betreft, alle vormen van ziekte hebben één grondoorzaak, en wel disharmonie. Het lichaam dat onharmonisch is geworden, verandert in een verzamelplaats van onharmonische invloeden en ongestructureerde atomen; het neemt die onharmonische trillingen op zonder dat het zich ervan bewust is. En hetzelfde doet de geest, het verstand, de breinmassa, het cel-geheugen! Het lichaam dat al niet zo gezond meer is, is daarom vatbaarder voor ziekte dan een volmaakt gezond lichaam. En zo is ook de geest die reeds enigermate ‘gestoord’ is, vatbaarder voor iedere storende suggestie en komt zodoende van kwaad tot erger.

Beschouw het lichaam als een instrument, het heiligste instrument, een instrument dat God zelf voor zijn goddelijke doel heeft gemaakt. Als het goed gestemd blijft en de snaren geen kans krijgen om te verslappen, dan wordt dit instrument het middel tot die harmonie waarvoor God de mens heeft geschapen.

Als jij je eigen toon doet trillen, de toon die samenhangt met je eigen revolutie, ben je jezelf, dan wordt je gestemd op hoogte waarvoor je (nu) gemaakt bent. De toonhoogte waarop je behoort te zijn, en waarin je je natuurlijkerwijze op je gemak voelt. En het ritme is in wezen een pulserende kosmische ritme - waarmee je permanent verbonden mee bent - te vergelijken met de polsslag in hoofd en hart. En als het ritme - de verbondenheid met het Universele Rasternetwerk, de kosmos, God - van deze polsslag wordt verstoord, veroorzaakt het ziekte!

Wetenschappers van alle tijden zijn tot het inzicht gekomen dat elk element zijn gelijke aantrekt, en daarom is het natuurlijk dat ziekte ziekte aan trekt. Met andere woorden …. disharmonie trekt disharmonie aan, terwijl harmonie harmonie aantrekt. De eerste les in gezondheid is het begrijpen van het beginsel dat ziekte niets anders is dan disharmonie, en dat het geheim van gezond-zijn schuilt in harmonie! Harmonie tussen ziel, geest en lichaam! Bij disharmonie staan geest en lichaam als het ware tegenover elkaar. Het lichaam weerkaatst zijn wel en wee op de geest, terwijl tegelijkertijd de geest zijn harmonie en disharmonie op het lichaam projecteert. Daarom zul je zien dat vele die lichamelijk ziek zijn, ook geestelijk iets mankeren en zeer zelden zul je een geval aantreffen waarbij iemand mentaal ziek en lichamelijk volkomen in orde is.

Een uitwendige genezing is dan ook géén genezing, als iemand niet tevens geestelijk is genezen. Als zijn geest niet genezen is, blijft het litteken van zijn ziekte bestaan, en is het ritme van zijn geest verbroken.
Er bestaan vele oorzaken van ziekte, maar de ergste is wel de indruk: ‘Ik heb een ongeneeslijke ziekte’. Want die indruk is erger dan een ziekte. In werkelijkheid is de ziel van ieder gezond of ziek individu, vrij van pijn of ziekte, en zij geneest onmiddellijk geest en lichaam, en als geest en lichaam geen ziekte schiepen, zou je altijd gezond zijn. Gezond zijn is natuurlijk, en ziekte, pijn en ongemak zijn onnatuurlijk!

2.0 Slot
De kerngedachte van het in ‘harmonie-zijn’ is: hij die een druppel water kent, kent al het water, waar en wanneer hij het ook vindt. Op dezelfde manier ken je, als je de waarheid van de tempel van je eigen lichaam onder ogen ziet, de waarheid van het totale universum. Dat principe is in feite het inzicht in de eenwording van de twee tegengestelde krachten in het universum; het dualistische principe. Ook wel materie (geest) en geest (ziel) – de twee uitersten - genoemd. Die twee uiterste krachten leiden via een interactie tot zelfbewust gewaar zijn, hetgeen uiteindelijk tot ‘ver-lichten’ leidt.

Hans Zevenboom
Klik hier voor nog meer informatie over het geneesproces >>>
Link: http://www.millennium-visie.org/site/index.php/nieuwsbrief/227-geneeskracht


Steun ons werk, bezoek eens onze webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats