Nieuws




Behandelen of eten ?

Velen gedwongen te kiezen tussen voedsel of medicijnen, meldt The American Journal of Medicine.

Chronisch zieke volwassenen die voedseltekort melden in hun huishouden (geen consistente toegang tot voedsel te wijten aan gebrek aan financiële stabiliteit) hebben significant meer kans om te rapporteren dat zij kosten-gerelateerde medicatie niet volledig benutten, volgens een nieuwe studie in The American Journal of Medicine. De term “niet benutten van kosten-gerelateerde medicatie” verwijst naar het nemen van minder medicatie dan voorgeschreven, of het helemaal niet nemen daarvan, te wijten aan financiële problemen.





Ondanks hernieuwd optimisme over de economie, zeggen veel mensen in de Verenigde Staten nogsteeds de financiële problemen te voelen. In 2012, meldde 1 op de 5 Amerikanen problemen te hebben met het voorzien in basisbehoeften, en daar bovenop meldde 1 op de 6 mensen geen enkele vorm van ziektekostenverzekering te hebben. Voor chronisch zieken kan het verschil tussen het betalen van de huur of eten op tafel de kosten van hun medicatie zijn.

Met het oog op het verkennen van het mogelijke verband tussen tekort aan voedsel en het onbenut laten van kosten-gerelateerde medicatie, keken onderzoekers naar 9696 volwassen deelnemers aan de National Health Interview Survey (NHIS) die chronische ziekte hadden gemeld. Zij ontdekten dat 23,4% van de chronisch zieke deelnemers aan de studie melding maakten van niet benutten van kosten-gerelateerde medicatie, terwijl 18.8% voedseltekort rapporteerde en 11% rapporteerde beide. Dit betekent dat 1 op 3 chronisch zieke NHIS deelnemers zich geen voedsel, medicijnen of beide kan veroorloven.



 

Onderzoekers keken ook naar etniciteit en vonden dat de deelnemers met zowel onbenut laten van medicatie en voedseltekort voornamelijk Spaans of niet-Spaans zwart zijn. Ze hadden ook meer kans op verschillende chronische aandoeningen ten opzichte van de deelnemers die geen voedseltekort of onbenut laten van medicijnen melden en een gebrek aan zorgverzekering kwam ook meer voor in de groepen met onbenut laten van medicatie.

"De hoge prevalentie van voedseltekort en het onbenut laten van kosten-gerelateerde medicatie benadrukt hoe moeilijk succesvolle behandeling van chronische ziekten in de huidige sociale omgeving is," zegt hoofdonderzoeker Seth A. Berkowitz, MD, Afdeling Algemene Interne Geneeskunde, Massachusetts General Hospital en Harvard Medical School. "Deze bevindingen suggereren veel onvervulde behoeften bij voedsel-onzekere deelnemers en hebben daarmee duidelijke gevolgen voor het gezondheidsbeleid."

Deze koppeling tussen tekort aan voedsel en onbenut laten van medicatie kan helpen richting te geven aan toekomstige openbaar beleid door zich meer te richten op groepen die vatbaar zijn voor beide. Bijvoorbeeld, de onderzoekers vonden dat de respondenten die deelnamen aan Medicaid of de vrouw, Zuigelingen en Kinderen (WIC) voedsel en voeding service minder geneigd waren om zowel voedseltekort en het onbenut laten van kosten-gerelateerde medicatie te melden. "De waarneming dat deelname aan Medicaid en WIC is geassocieerd met lagere kansen op zowel tekort aan voedsel als aan onderbenutting van kosten-gerelateerde medicatie suggereren dat er mogelijk belangrijke 'overloop' effecten van programma's die zich richten op voedseltekort of onbenut laten van kosten-gerelateerde medicatie, door het vrijmaken van beschikbare middelen, "voegt Dr Berkowitz toe.




 

Deze studie duidt populaties die kunnen profiteren van veranderingen in het beleid beïnvloed door deze nieuwe gegevens. Onderzoekers hebben opgemerkt dat de deelnemers met een inkomen van 100% -200% boven de federale armoedegrens, die niet altijd in aanmerking komen voor overheidssteun, een hoge graad van voedseltekort melden en de onderbenutting van kosten-gerelateerde medicatie. Deze informatie is belangrijk om te overwegen bij het opstellen van de regels om in de toekomst in aanmerking te komen voor het programma.

"Wij rapporteren een samenhang tussen publieke verzekering programma's, zoals Medicaid en verschuldigde onbenutte kosten-gerelateerde medicatie in vergelijking met een particuliere verzekering recept voordelen," legt Dr Berkowitz. "Lage of geen-kosten gedeelde voorgeschreven medicijn voordelen zijn in verband gebracht met betere gezondheidsresultaten in een algemene populatie, evenals de vermindering van sociaal-economische verschillen in gezondheids resultaten."

Voor beleidsmakers vertegenwoordigt voedseltekort een gemakkelijk te herkennen risicofactor voor de onderbenutting van kosten-gerelateerde medicatie, waardoor het eenvoudiger wordt om programma's en strategieën te ontwikkelen om deze bedreigde groep op een zinvolle manier te adresseren.

"Voedseltekort wordt sterk geassocieerd met de onderbenutting van kosten-gerelateerde medicatie, en ongeveer 1 op de 3 chronisch zieke NHIS deelnemers is niet in staat om voedsel, medicijnen, of beide te veroorloven, ondanks deelname aan bijstandsprogramma's," concludeert Dr Berkowitz. Interventies gericht op groepen met te weinig middelen die te maken kunnen krijgen met 'behandelen of eten' keuzes kan aanzienlijke gezondheidswinst produceren voor deze kwetsbare patiënten. "

Vertaald door Ingrid Graafland



Ontvang ons gratis eboek + de wekelijkse nieuwsbrief

- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ?

Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 

 


View My Stats