Leefbewust.com Webwinkel Spirulina Chlorella Facebook Themas Videos Nieuwsbrief Email Lidmaatschap

 

Een kopje koffie per dag kan schade aan het netvlies voorkomen.


Ithaca, N.Y. - koffie drinkers , opgelet! Naast het ontnuchteringseffect van koffie, zeggen voedselwetenschappers dat je nog een ander voordeel voor de gezondheid kan hebben door het dagelijks kopje: het voorkomen van verslechtering van het gezichtsvermogen en mogelijk blindheid van netvliesdegeneratie als gevolg van glaucoom , veroudering en diabetes.

Ruwe koffie bevat gemiddeld slechts 1 procent cafeïne, maar heeft 7 tot 9 procent chlorogeenzuur, een sterke antioxidant die bij muizen degeneratie van het netvlies voorkomt , volgens een Cornell studie, gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Het netvlies is een dunne weefsellaag aan de binnenkant , van de achterwand van het oog, met miljoenen lichtgevoelige cellen en andere zenuwcellen die visuele informatie ontvangen en organiseren. Het is ook een van de meest metabolisch actieve weefsels, die hoge niveaus van zuurstof nodig hebben en het vatbaar maken voor oxidatieve stress. Gebrek aan zuurstof en productie van vrije radicalen leidt tot weefselschade en verlies van het gezichtsvermogen .

De studie is belangrijk bij het begrijpen van functioneel voedsel, dat wil zeggen, natuurlijke voedingsmiddelen, die gunstig zijn voor de gezondheid , aldus Chang Y. Lee, professor in de voedselwetenschap en senior auteur van deze studie. " Koffie is de meest populaire drank ter
wereld en we begrijpen hoe groot dat voordeel zou kunnen zijn "

Eerdere studies hebben aangetoond dat koffie ook het risico vermindert van chronische ziekten, zoals Parkinson, prostaatkanker, diabetes, Alzheimer en leeftijd-gerelateerde cognitieve achteruitgang.

Vertaling: Pieter Tau



- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Bezoek ook eens Leefbewust Plaza en steun ons werk


Gratis plaatjes voor gebruik op social media sites zoals Facebook

Link



Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats