Een gezond dieet is goed voor de nieren


Een gezond dieet helpt mogelijk ter bescherming van de nieren, volgens twee studies die gepresenteerd zullen worden bij de ASN Kindney Week 2014, van 11 - 16 november op het Pennsylvania Convention Center in Philadelphia, PA (week van de nieren op het vergaderingscentrum van Pennsylvania in Philadelphia.)

Een aanpassing van het dieet kan een goedkope en simpele methode zijn om de klachten van een chronische nierziekte te verlagen. Om deze aanname te onderbouwen, analyseerden Andrew Smyth (MD aan de Nationale universiteit van Ierland Galway) en zijn collega's de enquêtes van 544,635 deelnemers van het Natinaal instituut voor gezondheid en dieet, die niet alleen de kwaliteit van het dieet, maar ook de natrium- en kalium inname beoordeelden.

Om te beoordelen of een dieet van hoge kwaliteit is, worden 3 verschillende systemen gebruikt. Van een dieet met hoge kwaliteit is bekend dat het het risico op hart- en vaatziekten verlaagd. Tevens werd het risico op dialyse of het overlijden aan nierproblemen met 16 tot 23% verlaagt. Het dieet bevat veel fruit, groente en onverzadigde vetten.
De onderzoekers stelden ook vast dat een hoge natriuminname (met een gemiddelde van 4,7gr/dag) verband hield met een hoger risico op dialyse of het overlijden aan nierproblemen. Er was echter geen voordeel bij een lagere inname van natrium (gemiddeld 2gr/dag), vergeleken met een normale inname. In tegenstelling tot een hoge kalium inname, dat op termijn zorgde voor een lager risico.

"Onze bevindingen omvatten de bekende voordelen van het gezond eten maar ook dat een gezond dieet je mogelijk beschermt tegen toekomstige grote nierproblemen," volgens Dr. Smyth. "Omdat een aanpassing in het dieet een goedkope en simpele behandeling is, biedt het de mogelijkheid tot een wezenlijke verlaging van de ongemakken van chronische nierziekten, terwijl het je ook nog eens beschermt tegen hart- en vaatziekten.

In een andere studie hebben Meg Jardine (MBBS, PhD aan het George Intituut voor internationale gezondheid in Australië) en haar collega's vastgesteld dat het verlagen van de zoutinname ook de nierziekte albuminurie vermindert. Een verhoging van het albumine eiwit in de urine is typerend voor het niet goed functioneren van de nieren. Voor deze studie werden willekeurig 120 dorpen op het platteland van China uitgekozen en verdeeld in twee groepen: één zonder behandeling en één met een natriumarm programma voor de duur van 18 maanden. Deze laatst groep kreeg tevens scholing en het gebruik van natriumarm zout met toegevoegde kalium.

De natriumarme groep had een verlaging van 33% in de waarschijnlijkheid op het hebben van het albumine eiwit, vergeleken met de dorpelingen uit de controle groep.

"De fundamentele vraag is of een verlaagde zoutinname ook beschermt tegen progressieve nierschade," volgens Dr. Jardine. "Als dat zo is, zou dit een nieuwe methode zijn om de gezondheid van de nieren te verbeteren en een efficiënte vooruitgang zijn die laag is in kosten, wat een aanvulling zou zijn op de huidige farmaceutisch-gerichte benadering.

Vertaling: Manuka Buisman

Reaktie:

Hi Ron,

Toevallig heb ik een boek gelezen van Dr. Norman Walker die zich gespecialiseerd had in de tekorten van het lichaam, om die vervolgens aan te vullen. Hij was op zijn 39ste doodziek naar huis gestuurd omdat het ziekenhuis niks meer voor hem kon doen (met de boodschap, zorg ervoor dat je papieren in orde zijn en dan ga je dood )

Hij is inmiddels overleden, maar heeft nog wel 78 jaar daarna geleefd en is uiteindelijk op 117 jarige leeftijd pas overleden.

Aan het eind van het boek staat een index met drankjes met verschillende ingrediënten en hoeveelheden en daarna staat een lijst met alle ziektes en welke sapjes daarbij horen.

Waaronder dus de nierziekte albuminuria uit het zojuist vertaalde artikel! Zie blz. 87
( er staat o.a. Een verhaal in van een vrouw die 3 jaar blind was door staar en nadat ze dit programma had gevolgd kon ze weer zien, en de krant lezen met een vergrootglas!)

Hier is de link naar dat boek:
http://www.truthseekers.fr/fresh-vegetable-and-fruit-juices-by-norman-walker.pdf

Manuka
 


- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats