Luchtverontreiniging binnenshuis richt ravage aan in de longen van kinderen


Kinderen met astma en hooikoorts worstelen vaak met hun ademhaling. Voeg tweedehands rook, kerosine en biomassabrandstof toe aan de mix en de allergie- en astmasymptomen verhogen. Volgens een studie gepresenteerd op de American College of Allergy, Astma en Immunologie (ACAAI) Annual Scientific Meeting in Atlanta, 06-10 november, werden verhoogde niveaus van astma en allergische rhinitis (hooikoorts) gevonden bij kinderen in India die waren blootgesteld aan meerdere verontreinigende stoffen binnenshuis.

De studie onderzocht 70 huishoudens waar kinderen geen symptomen van astma en/of hooikoorts, vertoonden terwijl in de andere 70 huishoudens minstens één kind één van die ziekten had. Onderzoekers maten de niveaus van luchtverontreiniging - rook, kerosine en verbranding van biomassa brandstof - in alle huizen, en vonden dat in de huizen van de kinderen die aan astma en allergieën leden de huishoudelijke luchtvervuiling twee keer zo groot was.

In de huizen van kinderen met astma en hooikoorts werden ook hogere niveaus van vluchtige organische stoffen (VOS) gevonden.

Vertaling: Andre Teirlinck


- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats