Nieuws
Superfoods
Acai
Acerola
Chia

Chlorella
Maca
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
10.00 - 19.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

 

 



Het negatieve gevolg van intimidatie kan nog jaren invloed hebben op de gezondheid van kinderen

Uit onderzoek over een langere periode blijkt het negatieve, verergerende gevolg van intimidatie

Hoe langer een kind wordt geïntimideerd, hoe ernstiger en blijvender de gevolgen voor de gezondheid, volgens nieuw onderzoek van het Boston Children's Hospital op 17 februari online gepubliceerd in Pediatrics. Het onderzoek is het eerste op het gebied van intimidatie, van de basisschool tot de middelbare school.

"Ons onderzoek laat zien dat langdurige intimidatie ernstige gevolgen heeft op de algehele gezondheid van kinderen, dat het negatieve effect kan stapelen en mettertijd kan verslechteren," zegt de initator van het onderzoek, Laura Bogart, PhD, van de Boston Children's Division of General Pediactrics. "Het versterkt de mening dat meer interventie nodig is, want hoe eerder we het intimideren van een kind kunnen stoppen, hoe minder kans er is dat intimidatie een blijvend, schadelijk effect op zijn of haar gezondheid kan hebben in de toekomst."

Bogart en het team verzamelden gegevens voor het onderzoek door een groep van 42.97 kinderen en jongeren te volgen van groep 7 tot de 4e klas middelbare school. De onderzoekers interviewden de kinderen regelmatig over hun geestelijke en lichamelijke gezondheid en hun ervaring(en) met intimidatie.

De onderzoekers ontdekten dat intimidatie op willekeurig welke leeftijd nauw verband hield met een slechte geestelijke en lichamelijke gezondheid, toenemende depressieve symptomen en minder zelfvertrouwen. Deelnemers die te maken hadden met chronische intimidatie rapporteerden tevens toegenomen moeilijkheden met lichamelijke activiteiten als lopen, rennen of deelname aan sport. Degenen die zowel in het verleden geïntimeerd werden als in het heden, vertoonden de laagste gezondheidsscores.

Volgens de onderzoekers bekrachtigt het onderzoek het belang van vroege interventie bij intimidatie en om alert te blijven op de noodzaak om weer te interveniëren, zelfs als de intimidatie niet aanhoudt, om de hardnekkige gevolgen aan te pakken. Bogart en collega's doen een oproep voor meer research om de preventie van intimidatie en interventie methoden beter te ontwikkelen en klinisch te testen.

"Zoiets als een eenvormig model voor iedereen bestaat niet als het gaat om de aanpak van intimidatie," zegt Bogart, "Maar leraren, ouders en clinica de meest effectief bewezen methodes verschaffen, zou meer kunnen betekenen voor diegenen, die aan de frontlinie kinderen helpen zich met dit serieuze probleem te redden en de schade die het aanricht te verminderen."

Vertaling: Ellen Lam


Ontvang ons gratis eboek + de wekelijkse nieuwsbrief

- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >



Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 

 

 


View My Stats