Nieuws

 


Blokkeer de bloedtoevoer van tumoren


Hoe planten kunnen helpen bij het stopzetten van carcinogene tumoren

Ongeveer een derde van de gebruikelijke kankersoorten zou voorkomen kunnen worden door een gezond, plantaardig dieet, lichamelijke activiteit en een gezond gewicht. Een van de manieren waarmee planten kunnen helpen is door het afbreken van de aanvoerkanalen naar
carcinogene tumoren.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22878362

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22125182

Een tumor kan niet groeien zonder bloedtoevoer. Momenteel wordt aangenomen dat een tumormassa niet zonder de juiste bloedtoevoer kan bestaan in een ruimte, groter dan de punt van een balpen. Dit betekent dat angiogenese, het ontstaan van nieuwe bloedvaten in bestaande bloedvaten, cruciaal is voor tumorgroei.

Iedereen heeft op dit moment kankercellen in het lichaam. Een bepaald onderzoek beschrijft: “rond ons 70e levensjaar vinden we microscopisch kleine kankercellen in de schildklieren van praktisch iedereen. De meeste van deze kleine tumoren veroorzaken nooit problemen of krijgen een klinische status, met als leidend concept ‘kanker zonder ziekte’, een normale gang van zaken bij het ouder worden.” Kankercellen zijn gewoonlijk aanwezig in ons lichaam, maar ze kunnen niet groter worden dan dat kleine balpenpuntje – niet meer dan 10 miljoen kankercellen – voordat ze op een bloedtoevoerkanaal moeten worden aangesloten. Een manier waarop kanker de toevoer openstelt is door bepaalde kanker onderdrukkende genen het zwijgen op te leggen. Hoe kunnen we deze weer tot leven roepen? Kijk bijvoorbeeld naar Apple Skin: Peeling Back Cancer (Appelschil: snij de kanker terug)

http://nutritionfacts.org/video/apple-skin-peeling-back-cancer

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21977033

Een andere, wrede, manier waarop tumoren zich een bloedtoevoer toeeigenen is het vrijlaten van angiogenese genen, chemicaliën die ervoor zorgen dat er nieuwe bloedvaten ontspruiten in de tumor. De belangrijkste wordt VEGF genoemd (Vascular endothelial growth factor- vasculaire endotheliale groeifactor) genoemd. Maar, het is mogelijk om VEGF met groente terug te dringen.



 

Veel van de phytonutriënten die we kennen en heerlijk vinden in thee, kruiden, fruit, bessen, broccoli en bonen, kunnen de door kanker gestimuleerde aanmaak van nieuwe bloedvaten blokkeren. Ze werken ideaal als preventief middel op lange termijn tegen borstkanker vanwege hun betrouwbaarheid, beschikbaarheid, veiligheid en betaalbare prijs.

De conclusie van een recente beoordeling is dat we nu “overtuigend bewijs hebben dat plantenbestanddelen een uniek vermogen hebben om tumor angionesis te beïnvloeden, wat een groot voordeel heeft bij de preventie en behandeling van borstkanker en andere kankersoorten.”

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22125182

Hoewel, veel van deze studies zijn gedaan in een petrischaal. Onderzoekers stimuleren cellen van menselijke bloedvaten en ze beginnen buisvormige structuren te vormen om nieuwe haarvaatjes te maken om de tumor te voeden. Deze buizenformatie kan grotendeels geblokkeerd worden door plantenbestanddelen toe te voegen zoals apigen of luteolin, dat in de gehele plantenwereld voorkomt in voedsel als citrusvruchten, bleekselderij en pepers. In een onderzoek, samengevat in mijn video Anti-Angiogensis: Cutting Off Tumor Supply Lines, kan je het effect zien van fisitine, een phytonutriënt in aardbeien, die het begin van het ontstaan van een nieuw bloedvat in de kiem smoort. Hoe kunnen aardbeien nog meer helpen bij de beteugeling van kanker? Zie Strawberries versus Esophageal Cancer en Cancer Fighting Berries.
 





 

Hoe komen de onderzoekers aan menselijke bloedvaten? Ze krijgen afgestoten navelstrengen, en, meer controversieel, de ogen van geaborteerde foetussen. Hoe dan ook, we kunnen de aanmaak van bloedvaten stimuleren met de tumor bestanddelen VEGF en dan het resultaat teniet doen met planten bestanddelen. Daarom kan “het dagelijks consumeren van natuurlijke voeding met voldoende flavonoïden heilzaam zijn bij de preventie van kanker metastases of het verbeteren van kanker prognoses.” Gezien de kracht van planten, kan men overwegen dat de basis voor een anti-angiogenese benadering van kanker, een dieet van veganistische
natuurvoeding zou kunnen zijn.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12781633

Omdat we waarschijnlijk allemaal kankercellen in ons hebben, zou kanker preventie en behandeling hetzelfde kunnen zijn. Om mét, liever dan dóór kanker te overlijden, is het nodig dat we die dubbele benadering afremmen. 

Het kanker bevorderende groeihormoon IGF-1 is een andere angiogenese factor die helpt om het de tumoren gemakkelijk te maken. Dit kan nog een reden zijn waarom plantaardige diëten tegen kanker beschermen, aangezien een gezond dieet van slechts twee weken het IGF-1 niveau kan verlagen. Als je interesse hebt, bekijk mijn videoserie over de uitstekende experimenten bij deze ontdekking:

Michael Greger, M.D.
http://nutritionfacts.org/

Vertaling: Ellen Lam



- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Bezoek ook eens Leefbewust Plaza en steun ons werk


Gratis plaatjes voor gebruik op social media sites zoals Facebook

Link



Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats