Nieuws

 


Dopamine en hippocampus


Bruno Giros , PhD, een onderzoeker aan de Universiteit van Douglas Mental Health Institute en professor aan de afdeling Psychiatrie van het McGill University, heeft voor het eerst aangetoond welke rol dopamine speelt in het gebied van de hersenen genaamd de hippocampus. Gepubliceerd in Biological Psychiatry, opent deze ontdekking de deur naar een beter begrip van psychiatrische ziekten zoals schizofrenie.



 

Dopamine is een neurotransmitter die een centrale rol in de hersenfunctie speelt en veel psychische aandoeningen gaan gepaard met een onbalans van deze chemische stof. Bruno Giros heeft aangetoond dat dopamine in de hippocampus - gebied van de hersenen geassocieerd met geheugen en leren - een belangrijke rol speelt in deze omgeving.

"Ons werk helpt ons beter sommige van de symptomen van schizofrenie te begrijpen waarvan de oorzaak in de hersenen onbekend was, specifiek op het gebied van geheugen en leren. Binnen een paar jaar kan dit studieresultaat onderzoekers helpen om met nieuwe therapeutische benaderingen de symptomen te verbeteren ", aldus Bruno Giros.



 

Dr Giros is de Graham Boeckh,Chair in Schizofrenie en de Canada Research Chair in Neurobiology of Mental Disorders. Hij is één van 's werelds toonaangevende wetenschappers op het gebied van studie en behandeling van schizofrenie. In 1999 creëerde hij het Neurobiologie and Psychiatrie Laboratory van het Institut national de la sante et de la recherche medicale ( INSERM ) in Frankrijk . Hij kwam bij het Douglas Institute in 2008.

Vertaling: Andre Teirlinck



- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Bezoek ook eens Leefbewust Plaza en steun ons werk


Gratis plaatjes voor gebruik op social media sites zoals Facebook

Link



Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats