Nieuws

 


Helder kliniek doorbreekt taboe met zelftest voor anale klachten


Eén op de vijf Nederlanders maakt jaarlijks een episode van rectaal bloedverlies door, een veel voorkomende anale klacht. Er zijn ook andere symptomen die kunnen wijzen op anale klachten, zoals jeuk of pijn. Vaak blijven mensen rondlopen met dergelijke klachten omdat ze die uit gêne niet durven te bespreken met een huisarts of specialist. Helder kliniek start daarom in april een nieuwe campagne, die het taboe rond anale aandoeningen moet doorbreken. Een onderdeel van die campagne vormt de nieuw ontwikkelde zelftest.

Uit de standaard van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) ‘Rectaal bloedverlies’ blijkt dat 3,4 miljoen Nederlanders jaarlijks een episode van rectaal bloedverlies doormaken. Echter, in de huisartsenpraktijk presenteren zich jaarlijks slechts ongeveer 6 van de 1.000 patiënten, evenveel mannen als vrouwen. Behalve bloedverlies zijn andere symptomen van problemen rondom de anus ook pijn bij de ontlasting of een branderig gevoel. Ook het verliezen van vocht kan een probleem zijn. Aandoeningen zoals aambeien, fissuren (scheurtjes), anale wratten, marisken (huidflapjes) en fistels komen relatief veel voor. Hoewel de oorzaak van anale klachten door een huisarts vaak eenvoudig te achterhalen is en een goede behandeling vrijwel altijd mogelijk is, lijkt er een drempel te zijn om de huisarts te bezoeken en dit onderwerp te bespreken.

Om de onzekerheid rondom deze klachten weg te nemen en de drempel te verlagen, heeft Helder kliniek een zelftest ontwikkeld die binnen 3 minuten duidelijkheid geeft over de mogelijke oorzaak van de klacht(en). Op www.analeklachten.nl kunnen mensen door het beantwoorden van acht vragen snel inzicht krijgen in de klachten. De proctoloog is vervolgens de aangewezen specialist voor de behandeling. Helder kliniek is gespecialiseerd in de behandeling van anale klachten.

www.helderkliniek.nl


- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Bezoek ook eens Leefbewust Plaza en steun ons werk


Gratis plaatjes voor gebruik op social media sites zoals Facebook

Link



Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats