Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Kindermishandeling in verband gebracht met voedselverslaving bij
volwassen vrouwen

Volgens een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift Obesity hebben vrouwen die in hun kindertijde ernstige fysieke mishandeling of seksueel misbruik hebben ervaren veel meer kans op een ​​eetverslaving dan volwassen vrouwen zonder dergelijke ervaring. De bevindingen van de studie geven waardevolle nieuwe informatie over mogelijke oorzaken en behandelingen van eetverslaving en overgewicht.

Uit nationale enquêtes blijkt dat meer dan een derde van de Amerikaanse vrouwen één of andere vorm van fysiek of seksueel misbruik hebben ervaren voor hun 18 jaar. Ook blijkt uit onderzoek dat dergelijke kindermishandeling niet alleen gevolgen heeft voor de geestelijke gezondheid van vrouwen maar ook voor hun fysieke gezondheid. In het bijzonder hebben veel studies een verband gevonden tussen kindermisbruik en latere obesitas, misschien omdat stress een hoge suiker- en vet drang veroorzaakt.

Op basis van deze bevindingen zochten Susan Mason, PhD, van Brigham en Women's Hospital en Harvard Medical School in Boston, en haar collega's naar een verband tussen kindermishandeling en verslavingsachtig eetgedrag bij vrouwen. De onderzoekers bestudeerden 57.321 volwassen deelnemers aan de Nurses 'Health Study II die fysiek of seksueel kindermisbruik hadden meegemaakt in 2001 en hun huidige eetverslaving in 2009. (Voedsel verslaving werd gedefinieerd als drie of meer verslavingsachtige eetgedragen, ernstig genoeg om een significante mate van lijden of verlies van functie tot gevolg te hebben.)

De analyse toonde aan dat verslavingsachtig eetgedrag relatief vaak voorkwam bij vrouwen in de studie met acht procent van de criteria voor eetverslaving. Vrouwen die fysiek of seksueel geweld vóór de leeftijd van 18 jaar hadden meegemaakt hadden bijna twee keer zoveel kans op een eetverslaving in midden volwassenheid dan vrouwen zonder dergelijke geschiedenis. De waarschijnlijkheid van eetverslaving werd nog verder verhoogd voor vrouwen die zowel fysiek als seksueel misbruik in de kindertijd hadden meegemaakt. De eetverslaving prevalentie varieerde van zes procent bij vrouwen zonder een geschiedenis van fysiek of seksueel misbruik tot 16 procent onder vrouwen met een geschiedenis van zowel ernstige fysieke als seksuele mishandeling. Ook vrouwen met een eetverslaving waren over het algemeen zwaarder dan vrouwen zonder.

Dr Mason en haar co-auteurs waarschuwen dat de bevindingen van de studie verkennend zijn en zal moeten worden herhaald voordat er conclusies kunnen worden getrokken over een oorzakelijk verband tussen kindermishandeling en verslavingsachtig te veel eten. Als er genoeg bewijs van dit verband voorhanden is zal de volgende stap zijn om manieren te vinden om het risico van verslavingsachtig te veel eten bij vrouwen die kindermishandeling hebben meegemaakt, te verminderen.

"Vrouwen met een geschiedenis van trauma's die een neiging in de richting van ongecontroleerd eten laten zien zouden kunnen worden verwezen naar preventieprogramma's, terwijl obese vrouwen zouden kunnen worden gescreend op vroege trauma en verslaving voor eten, zodat eventuele psychologische belemmeringen voor gewichtsverlies kunnen worden aangepakt," zei Dr . Mason. "Natuurlijk zou het voorkomen van kindermishandeling in de eerste plaats de beste strategie van allemaal zijn maar bij afwezigheid van een perfecte kindermishandeling preventie-strategie is het belangrijk dat we proberen om negatieve lange termijn gevolgen voor de gezondheid voor te zijn," voegde zij eraan toe.

vertaling: Andre Teirlinck




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats