Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Hogere niveaus van verschillende giftige metalen gevonden bij
kinderen met autisme

TEMPE, Ariiz. - In een onlangs gepubliceerde studie in het tijdschrift Biological Trace Element Research, Arizona State University melden onderzoekers dat kinderen met autisme hogere niveaus van verschillende giftige metalen in hun bloed en urine hadden in vergelijking met normale kinderen. De studie betrof 55 kinderen van 5 jaar met autisme vergeleken met 44 van dezelfde leeftijd en hetzelfde geslacht.

De autistische kinderen hadden significant hogere niveaus van lood in hun rode bloedcellen (+41 procent) en aanzienlijk hogere concentraties in de urine van lood (+74 procent), thallium (+77 procent), tin (+115 procent), en wolfraam (+ 44 procent). Lood, thallium, tin en wolfraam zijn giftige metalen die de ontwikkeling van de hersenen en hun functie kunnen aantasten en ook interfereren met de normale werking van andere organen en systemen.

Een statistische analyse werd uitgevoerd om te bepalen of het gehalte aan toxische metalen geassocieerd kan worden met de ernst van autisme op drie verschillende schalen. Het bleek dat 38-47 procent van autisme ernst was geassocieerd met het niveau van verscheidene toxische metalen waaronder vooral cadmium en kwik als grootste boosdoeners.

In de publicatie over de studie, schrijven de auteurs 'Onze hypothese is dat het verminderen van vroege blootstelling aan giftige metalen en het ontgiften kan helpen tot het verbeteren van de symptomen van autisme. Deze hypothesen vragen dringend verder onderzoek want er is momenteel een groeiende belangstelling om zulk onderzoek te ondersteunen.

De studie werd geleid door James Adams, een President's Professor in de School for Engineering of Matter, Transport and Energy, één van de ASU's Ira A. Fulton Schools of Engineering. Hij leidt er het ASU Autisme/Asperger 's Research Program.

Adams heeft al eerder een studie gepubliceerd over het gebruik van DMSA, één door de FDA goedgekeurd medicijn voor het verwijderen van giftige metalen. Uit deze studie bleek dat DMSA over het algemeen veilig en effectief was voor het verwijderen van een aantal giftige metalen. Het bleek ook dat DMSA therapie een aantal symptomen van autisme verbetert. De grootste verbetering was te merken bij kinderen met de hoogste niveaus van giftige metalen in hun urine.

Algemeen hebben kinderen met autisme een hoger gemiddeld niveau van verschillende toxische metalen, en de niveaus worden sterk geassocieerd met variaties in de ernst van autisme voor alle drie van de ernst schalen.

Vertaling Andre Teirlinck


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats